Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskı Sırasında Broşürdeki Kırımları Nasıl Belirtebilirim?

shifty

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.behance.net
Merhaba arkadaşlar. 3. sınıf görsel iletişim tasarımı öğrencisiyim. Ders için şu ana kadar pek çok broşür tasarımı yaptık ve baskı aldıktan sonra kırım kısımlarını kendimiz oluşturmuştuk. Bu sefer profesyonel bir iş olarak çoklu baskıya gidilecek bir çalışma yaptım. Ancak kırımları baskıda nasıl gösterebilirim bilemedim. Broşür tasarımımı Adobe Illustrator ile yaptım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
kırımlar tasarım aşamasında belirlenir ve ona göre tasarım yapılır. kırım yerlerini noktalı bir çizgi ile gösterebilirsiniz. matbaaya gönderirken ise noktalı çizginin kırım olduğunu ve kırım yönünü belirtmeniz gerekir.

shifty

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.behance.net
Noktalı çizgilerin kırım yeri olduğunu belirttiğim zaman onlar mı bir işlem yapıcak yani? Teşekkür ederim cevabınız için.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Noktalı çizgilerin kırım yeri olduğunu belirttiğim zaman onlar mı bir işlem yapıcak yani? Teşekkür ederim cevabınız için.

bence ölçüyü matbaadan alın, kırım yerlerinin kağıdının hangi yerlerinden geçmesi gerektiğini öğrenin ve ona göre tasarım yapın. en azından sorumluluğu üzerinize almamış olursunuz ;)

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️

aynen öyle... noktalı çizgileri kırım diye belirttiğiniz zaman gerisini matbaa yapar...

shifty

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.behance.net
Tamamdır çok teşekkür ediyorum. Hugareva ne yazıkki tasarım çoktan bitti :)