Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Baskıya Göndermeden Son Kontrol

bilgisiz19

🌱Yeni Üye🌱
Baskıya gönderdiğim son birkaç çalışmamda "lens"li çalışmaları resime çevirmeyi unuttuğumdan başıma gelen sorunlar sonucu, sitenizde bir arama yaptım.
File-Document İnfo'yu keşfettim :smile:
Corel İngilizce olduğundan herşeyi anlamadım ama anladıklarımı Türkçe'ye çevirdim.
Anlamadığım satılara kırmızı renkte soru işareti koydum, yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
4250.jpg

Son düzenleme:

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkürler... yeni başlayanlar için yararlı bilgiler...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Baskıya gönderdiğim son birkaç çalışmamda "lens"li çalışmaları resime çevirmeyi unuttuğumdan başıma gelen sorunlar sonucu, sitenizde bir arama yaptım.
File-Document İnfo'yu keşfettim :smile:
Corel İngilizce olduğundan herşeyi anlamadım ama anladıklarımı Türkçe'ye çevirdim.
Anlamadığım satılara kırmızı renkte soru işareti koydum, yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

https://www.grafikerler.net/corel-d...en-dikkat-edilecek-bir-kac-ipucu-t112552.html

bu konuyu geçenlerde paylaşmıştım bakmanızda fayda var.
yinede içinden çıkamadığınız bir durum olursa,
buradan yardımcı olmaya çalışalım.
şimdiden kolaylıklar diliyorum.

bilgisiz19

🌱Yeni Üye🌱
Zaten sizin paylaşımınızdan gördüm "File-Document İnfo"nun özelliğini ama incelediğimde (resimde, kırmızı-soru işareti koyduğum alanları) anlamadım.
Bu nedenle bu konuyu açtım, soru işaretli alanlarla ilgili bilgisi olan birileri belki açıklama yapar diye :)

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
- Page Orientation: Kağıt yönü, dikey ya da yatay.
- RGB Profile ve diğer profiller dökümanda kullanılan ve dökümana iliştirilmiş renk profillerinin hangisi olduğunu gösterir.
- Rendering Intent: Bu da bir renk yönetimi terimi ve renkleri çevirirken ya da gösterirken hangi tekniğin kullanılacağın ifade eder.
- Lines: Satırlar. Dökümanda kaç satır yazı olduğunu gösterir.
- Type 1 Fonts: Dökümanda kullanılan Type 1 biçiminde olan fontlar.
- CMYK255 tamamen teknik bir konu ve son kullanıcıyı pek de fazla ilgilendirmiyor. Normalde CMYK renklerin bildiğiniz gibi alabileceği değerler 1 -100 arası tamsayı değerleridir. Fakat arka planda işleyiş daha farklı. Tüm CMYK renkler aslında 1 - 255 arası değer alarak oluşturulur daha sonra bu 1- 100 arası tamsayı değerlerine yuvarlanır. AI kullandıysanız CMYK renklerin küsüratlı olabileceğini görmüşsünüzdür.
- No outline: Dış çizgi içermeyen nesne sayısı.
- Solid: Düz dış çizgi (kesikli olmayan) içeren nesne sayısı.
- Dökümanda kullanılan renk uzaylarıdır. 5 tane CMYK nesneniz varsa CMYK: 5 olarak ifade edilir. RGB, HSB, YIQ, Grayscale vb. renk uzayları için de aynı şey geçerlidir.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kusura bakma bilgisiz19 ben başlıkla konu açıklaması arasında bir bağ kuramadım
" Baskıya gönderdiğim son birkaç çalışmamda "lens"li çalışmaları resime çevirmeyi unuttuğumdan başıma gelen sorunlar sonucu, sitenizde bir arama yaptım.
File-Document İnfo'yu keşfettim
Anlamadığım satılara kırmızı renkte soru işareti koydum, yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum."
demişsiniz ama bunun konu başlığıyla alakasıu nedir? Baskıya göndermeden önce Document info ya bakmamız mı gerekli? Sorun olunca mı bakmalıyız ? Baktığımız zaman sorun olmuyor mu ? Açıklarsanız memnun olurum ... (Yanlış anlaşılmaya karşı herhangi bir art niyetim yok anlamadım ve merak ettim sadece)

bilgisiz19

🌱Yeni Üye🌱
Sayın "K.Çakır", verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli yardımınız için çok teşekkür ederim.

Sayın ZxxxE, Eğer Efektli nesnelerin olduğu çalışmalarda baskıya göndermeden önce "document info"ya bakmış olsaydım, o efektleri resme çevirirdim ve baskıda sorun olmazdı (tekrar basılmazdı)
Yada yanlışlıkla kullandığımız RGB renkleri, CMYK'ya çevirmeyi unuttuğumuz resimleri görerek değiştirip, yanlış basım olmasını engellemiş oluruz.
Yani, "Document İnfo" bir nevi yaptığınız çalışmanın raporudur. (Ve bence, detaylı çalışmalar baskıya gitmeden önce kesinlikle incelenmesi gereken bir rapordur.)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın bilgisiz19 yanlış mı hatırlıyorum ? Acaba diyerek tekrar mesajınızı okudum ama son mesajınızda yaptığınız açıklamayı ilk mesajınızda yapsaydınız böyle bir şeyi merak etmezdim. O zaman sizin mesajınız "baskıya gitmeden önce Dokument İnfo ya bakarsanız hata yapıp yapmadığınız konusunda daha hızlı bilgiye ulaşabilirsiniz" gibi bir şey olurdu ve başlıkla bağdaşmış olurdu. Her bilgi kazançtır felsefesiyle bunu da aklımın bir köşesine yazdım. Açıklama için tşk.ler ...