Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baskıya katalog gönderme

sakalhasan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar.
daha önce katalog baskıya göndermemiştim. bir sorunla karşılaştım. tecrübenize ihtiyacım var.

34 sayfalık A4 kataloğu, A3 ebatında 2-3, 4-5, 6-7... nolu sayfalar yan yana gelecek şekilde tasarladım. şimdi bunları pdf'e çevirip baskıya göndericem fakat sayfaları nasıl böleceğim bilmiyorum. baskı için sayfaları 34-1, 2-33, 32-3..... şeklinde sayfa numalarına göre yan yana getirip pdf'e çevirmem gerekiyor diye düşünüyorum.

bunu corel de yapmamın kolay bir yolu varmıdır. (olmalı diye düşünüyorum)

ya da tasarıma başlarken bunu aşmanın bir yolu mu vardır?

ya da bu matbaanın işimi?

matbaa işlerinde yeni olduğumu farketmişsinizdir. fazla yüzüme vurmama inceliğini gösterirseniz sevinirim :)

şimdiden yardım eden etmeyen herkeze teşekkürler..

Benzer konular

Ferhat07

🌟Usta Tasarımcı🌟
dostum matbaaya sayfa sırasıyla gönderirsen onlar hallederler daha doğrusu renk ayrımcı halleder, corelden ziyade renk ayrım yani film çıkışı alacak olan firmada öyle bir ayar var kendisi otomatik sıralıyor, önce matbaaya sıralı gönder kabul etmezlerse 1-32,2-31 şeklince çapraz olarak bağla ki bu çokta zor bişey değil, daha iyi anlamak içinde 8 a4 kağıdını ortadan kitapcık şeklinde kırıp ilk sayfadan itibaren 1-2-3 diye üstlerine yaz daha sonra kağıtları açtığında bağlama şeklini göreceksin ( eski matbaa yöntemidir). başarılar dilerim...

road_runner

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sağol ferhat anlattıkların benimde işime yaradı.Bu arada askerliği senin memlektte yaptım.Antalyada bir asker gözüyle anlatacak olursam "Antalya bir liman ben bir gemi,bir daha gelirsem sevsinler beni:D" cok sıcak ben kardeşim kışında askine kuru soğuk oluyor geceleri iliklerimize kadar donuyorduk.Her şey bi yana cok güzel bir şehir bu yüzden cok şanslısın.İyi çalışmalar

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
mrb arkadaşlar.
daha önce katalog baskıya göndermemiştim. bir sorunla karşılaştım. tecrübenize ihtiyacım var.

34 sayfalık A4 kataloğu, A3 ebatında 2-3, 4-5, 6-7... nolu sayfalar yan yana gelecek şekilde tasarladım. şimdi bunları pdf'e çevirip baskıya göndericem fakat sayfaları nasıl böleceğim bilmiyorum. baskı için sayfaları 34-1, 2-33, 32-3..... şeklinde sayfa numalarına göre yan yana getirip pdf'e çevirmem gerekiyor diye düşünüyorum.

bunu corel de yapmamın kolay bir yolu varmıdır. (olmalı diye düşünüyorum)

ya da tasarıma başlarken bunu aşmanın bir yolu mu vardır?

ya da bu matbaanın işimi?
Öncelikle çok sayfalı dökümanı tek sayfa sıralı PDF yapın. Yani öyle 34-1, 2-33 şeklinde hazırlamayın. PDF belgesini açtığınızda 1. sayfasan başlasın ve 2,3,4...,34 şeklinde devam etsin. Böyle yapın ki otomatik montaj programlarında montaj yapılabilsin.

CorelDRAW kullananıcıları çoklu sayfa tasarımında yanyana sayfa çalışırken genelde 2 kat büyüklüğünde bir sayfa açıp (örneğin çalışma A4 ise 2 adet A4 yanyana geldiğindeki büyüklük olan yatay bir A3 sayfa) tek sayfada iki sayfa çalışırlar. Sonrada bunları bölmek, birleştirmek için uğraşırlar. Oysa ki Indesign ve QuarkXpres ne güzeldir değil mi. Yeni döküman açığınızda yan yana gelecek olan sayfalar (2 -sol- 3 -sağ- gibi) ayrı ayrı sayfalar olmasına rağmen programda yan yana dururlar bu da her bir sayfa bağımsız olmasına karşın bir tasarımı iki sayfaya yaymanıza yarar. Ama CorelDRAW'da da bu özellik var...

CorelDRAW da "Facing Page" ile çalışırsanız aynı Indesign, Xpress'te olduğu gibi sayfaları karşılıklı görebilirsiniz. Tasarımı tamamladığınızda ise bir tasarım iki sayfayı da kapsıyorsa hiç önemli değil. Çalışmayı PDF olarak kaydettiğinizde sayfalar otomatik olarak bölünür. Siz de karşılıklı sayfa ile çalışmanın tadını çıkarırsınız. İşi matbaaya da PDF olarak gönderdiğiniz zaman bu işi dünya standartlarında yapmış olursunuz. Tabi mutlaka ama mutlaka taşırma paylarını vermeyi unutmayın ve tabii ki baskıya uygun bir PDF standardı kullanın.

sakalhasan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verdiğiniz bilgiler için saolun arkadaşlar. sorunum çözüldü böylece.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben 34 sayfalık bir işi nasıl bastıracağınızı merak ediyorum.. 32 yada 36 değil de 34 sayfa??
Forma sistemi 4'ün katları üzerinden işliyor malumunuz.
Yani tek bir a4'ün önlü arkalı kalması gerekiyor demektir bu.
O da işin bütün seyrini etkiler. Dikiş atılamaz mesela ortasından... Sadece kitap gibi kapak takılarak basılabilir ama o da baskı maliyetini arttırır.
(O tek yaprağı ayrı basmak zorundasınız çünkü. Forma içinde basamazsınız.)

Yani; Eğergerçekten o işi bastırabilirsen bana karşıdan ödemeli bir kargo yapmanı isteyeceğim sadece bakmak için...

Bu kadar yorum yapan arkadaşın da bu detayı nasıl atladığını anlamadım...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Kitapların ilk sayfası boştur ya sonraki sayfada önsöz falan başlar. Belki ondan 34 demiştir arkadaş. Boş sayfayı sayma gereği duymamıştır.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kataloglarda genelde birim maliyet yüksek olduğu için boş sayfa olması çok nadirdir.

Öyle olsa bile montajı hazırlarken işiniz 36 sayfaymış gibi hazırlamanız gerekir.

Arkadaşların cevaplarına dikkat ederseniz hep 34 sayfa üzerinden konuşulmuş mesele.
Her durumda işin 34 sayfa üzerinde konuşulması mantıksız.