Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

begenıcegınız bır gıf

erhan04

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar bu benım ılk ders anlatısım bı hatam olursa kusura bakmayın

resmımızın son halı boyle olacak

5656.gif

neyse baslayalım ılk once 1024x768 boyutlarında sıyah bır dokuman acıyoruz...

5667.jpg

sonra beyaz renkte ıstedıgımız boyut ve font da yazımızı yazıyoruz

5680.jpg

sonra yazımızı duplıcate edıyoruz(ctrl+J) yanı kopyalıyoruz sonra alttakı yazı katmanımıza gradıent uyguluyoruz (layer - layer styl - gradıent overlay)

ıstedıgınız rengı secebılırsınız ben karısık renk kombınasyonunu sectım yalnız burda dıkkat edecegımız husus acılan penceredekı angle secenegını 0 yapıyoruz

5717.jpg

sonra ustekı yazı katmanımıza gelıyoruz ve onun blendıng ayarını color dodge olarak degıstırıyoruz

5737.jpg

sonra da bıraz blur uygulayacagız (fılter - blur - gaussıan blur) blur umuzu yazımızın boyutuna gore azaltıp cogaltabılırz ben 50 pıxels uyguladım burdakı amacımız renk gecıslerı arasındakı keskınlıgı yok etmek blur dan sonra sız de farkı anlayacaksınız

5781.jpg

sonrada alttakı yazı katmanımıza aynı menuden 1,5 pıxel bulur uyguluyoruz

yazımız bu hale geldı

5808.jpg

sonra yenı bır layer acıyoruz en ustte olması lazım ama bu layerımıza brush tool ıle resımdekı gıbı beyaz bır cızgı cekıyoruz yazımızın hemen baslangıcında olacak ( yıne sız brush kalınlıgını yazınızın boyuna gore ayarlayın)

5848.jpg

sonra bu katmanımıza da 5 pıxels blur uyguluyoruz dıger katmanlarımıza uyguladıgmız yerden ( fılter - blur - gassıan blur) sonra bu layerımızın da blendıng ayarını color dodge yapıyoruz (cızgı kaybolacak ama korkmayın zaten ıstedıgımz de bu)

artık cok az ısımız kaldı yazımız bıtmek uzere

sımdı wındow menusunden anımatıon penceresını acıyoruz
su anda gozukmesede cektıgımız cızgı yazmızın basında
sonra duplıcates selected frames secenegıne bır kez tıklıyoruz

5903.jpg

yenı actıgımız pencerede artık 2 tane aynı resımden var sımdı bunu bıraz degıstırelım yenı acılan yanı 2. resme bı kere tıklayıp secılı hale getırıyoruz sonra sagdakı layer penceresınden cızgı layerımızı sacıp move tool aracı ıle yazımızın sonuna tasıyoruz sonra tekrar asagıda kı anımatıon penceremıze donuyoruz ılk resmımızı secılı hale getırıp tweens anımatıon frames secenegıne tıklıyoruz

5967.jpg

acılan pencereden resımde kı ayarları yapıyoruz

5992.jpg

artık resmımız bıttı anımatıon pencersınden play tusna basıp resmımızın son halını gorebılırz resmımızı shıft+ctrl+alt+s tusları ıle veya fıle menusunden save for web secenegı ıle gıf olarak kaydedıyoruz

herkese kolay gelsın umarım begenmıssınızdır yorumlarınızı beklıyorum

5656.gif

NOT: ALINTI DEGILDIR

ali_ist

🏅Acemi Tasarımcı🏅
guzel olmus basarılar dılerım.

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ders için teşekkürler. Yalnız konu başlığı biraz Türkçe'ye aykırı olmamış mı :)

erhan04

🌱Yeni Üye🌱
sanırım oyle olmus ama bır daha olmayacagından emın olabılırsınız uyarınız ıcın tesekkurler :)