Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bekçi ve kriz...

piti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.parasal.net
Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak, 500 TL maaşla, bir bekçi işe almaya karar verir.
Bir süre sonra düşünülür ;
‘’Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak’’
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere, 750’şer TL maaşla, iki kişi işe alınır.
Bir süre sonra
‘’İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz’’ diye düşünülerek, 1.000’er TL maaşla, iki denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri raporları yazar .
Bir süre sonra
‘’ Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek ‘’ diye tartışılır ve 1.500’er TL maaşla, bir malimüsavir, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.
Bir süre sonra ;
‘’Peki bunlardan kim sorumlu olacak.’’ Diye düşünülür ve 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000’er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.

Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır...

-----------
öyle iyi anlatılmış ki yorum bile yapamıyorum :)

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
"Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır... "

Sanırım ülkedeki en büyük kriz sebebinin, gereksiz masraflardan çıktıgı daha iyi şekilde anlatılamazdı ;)

Teşekkürler piti, çok güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş :)

T.L.Y.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
daha iyi anlatılamazdı herhalde ;)

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
evet toplum olarak israfın ne boyutta olduğunu bir kez daha anlamış durumdayız.namıdeğer üst yöneticilerimizin makam araçlarının fiyatı ve sadece danışmanlarına verdiği aylık maaş da cabası

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Süper süper süper...:D:D (Ağlanacak halimize gülüyorum ama olsun:) )
Teşekkürler...

grafike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bravoooo süper anlatım.