Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ben de afiş yapabilir miyim diyerek yaptığım çalışmam

md3likan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
dlkn.bildirgec.org
öncelikle ps'u giriş seviyesinde biliyorum ve kendi çapımda deneme amaçlı bir afiş yaptım.ilk defa afiş yapıyorum.afişte eksik olan şeyleri şurası şöyle olsa dediğiniz yerleri belirtirseniz çok sevinirim.eğer baskı almak istersem hangi formatta, hangi çözünürlükte götürmem baskı kalitesini artıracaktır?

afisson.png

Son düzenleme:

isin_lal

🌱Yeni Üye🌱
ilk deneme için fena değil diyebilirim.... Ancak sarı renk çok göz yoruyor, fontlar yanlış seçilmiş, başlık sönük kalmış, organizasyon yer ve diğer detaylar konunun önüne geçmiş...

emeğine sağlık.... dha çok deneme yapmalısın....

md3likan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
dlkn.bildirgec.org
ilk deneme için fena değil diyebilirim.... Ancak sarı renk çok göz yoruyor, fontlar yanlış seçilmiş, başlık sönük kalmış, organizasyon yer ve diğer detaylar konunun önüne geçmiş...

emeğine sağlık.... dha çok deneme yapmalısın....

ilk mesajınızı benim çalışmama yaptığınız teşekkür ederim.önerilerinizi dikkate alacağım.

baskı almak istersem hangi boy ve formatta götürmeliyim baskıya? bu sorumu da cevaplarsanız çok iyi olur.

ümmügül1

🌱Yeni Üye🌱
s.a arkadaşım bir işine yararmı bilmiyorum ama bu afişi baskıdan almak istersen a4 boyutu yada a5 boyutunda kaydede bilirsin matbaa baskısı almak istiyorsan cmyk yapmak zorundasın baskıdan net çıkması için. ama dicitalden cıkarmak istiyorsan jpg yapıp 300 de kaydetmelisin kaliteli baskı için.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Yapmış olduğunuz çalışma hem tasarım olarak hem de anlam olarak yeterlilik gösteremeyecek tipte bir çalışmadır. Lütfen afiş nedir, nasıl olmalıdır gbi sorularınızın cevaplarını afişleri inceleyerek gideriniz. Bu konuda afiş örneklerini sitemizde ilgili bölümlerden bulabilir fikir edine bilirsiniz.

Baskıdan önce nelere dikkat etmeniz gerekiyor konusu ise bu incelemeleri yaptıktan sonra ikinci sorunuz olmalıdır.

Saygılarımla...

md3likan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
dlkn.bildirgec.org
s.a arkadaşım bir işine yararmı bilmiyorum ama bu afişi baskıdan almak istersen a4 boyutu yada a5 boyutunda kaydede bilirsin matbaa baskısı almak istiyorsan cmyk yapmak zorundasın baskıdan net çıkması için. ama dicitalden cıkarmak istiyorsan jpg yapıp 300 de kaydetmelisin kaliteli baskı için.

a.s arkadaşım sağolasın yorumların için

Yapmış olduğunuz çalışma hem tasarım olarak hem de anlam olarak yeterlilik gösteremeyecek tipte bir çalışmadır. Lütfen afiş nedir, nasıl olmalıdır gbi sorularınızın cevaplarını afişleri inceleyerek gideriniz. Bu konuda afiş örneklerini sitemizde ilgili bölümlerden bulabilir fikir edine bilirsiniz.

Baskıdan önce nelere dikkat etmeniz gerekiyor konusu ise bu incelemeleri yaptıktan sonra ikinci sorunuz olmalıdır.

Saygılarımla...

Yeterlilik konusunda diğer afişleri incelemenin dışında yapabileceğiniz başka öneri var mı?fotoğraf koy, renk değiştir gibi.

siz de çok sağolun yorumlarınızı esirgemediğiniz için.

rengi biraz daha koyulaştırdım, başlığa biraz efekt verdim.yazıtipi olarak ne kullanayım sizce helvetica, interstate falan mı?

afiss.png

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
kesinlikle Mekke ile ilgili bir görsel koymalısınız, birde renk uyumsuzluğu var afişinizde ya zemin rengini değitirin yada sarı olan renkleri, baskı kısmına gelince siz psd yada TIFF olarak yükleyin layer'leri birleştirmeden götürdüğünüz matbaada baskıya hazır hale gelir zaten

md3likan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
dlkn.bildirgec.org
kesinlikle Mekke ile ilgili bir görsel koymalısınız, birde renk uyumsuzluğu var afişinizde ya zemin rengini değitirin yada sarı olan renkleri, baskı kısmına gelince siz psd yada TIFF olarak yükleyin layer'leri birleştirmeden götürdüğünüz matbaada baskıya hazır hale gelir zaten

teşekkür ederim yorumunuz için.