Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

beni bilgilendirirmisiniz öss ve sanat arasında bi tercih yapmam

esmirlea

🌱Yeni Üye🌱
sorularımı en ii yanıtlayabilecek sizlersiniz.ben bu bölümü okumak için yetenek sınavıma girmeliymişim.resime kabiliyetim var ama öss ve sanat arasında bi tercih yapmam lazım.ben tercihimi yaptm aslında ama bunun için yetenek snavında nelere dikkat ediyolar? kimlerin kazanma olasılığı fazla ve ne yapmalıyım? lütfen beni bilgilendirin..:(

grafipapatya

♾️Grafik Gurusu♾️
bence direkt matbaa ya git yerinde öğren ben katılmıyorum bu bolumu okullarında okumayı nedense???

esmirlea

🌱Yeni Üye🌱
peki bu bölümü okuyanlarla kursa gidenlerin farkı nedir?

deryakrcp

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili Esmirlea burda alaylı diye tabir ettiğimiz şekliyle matbaada , kurcalaya kurcalaya kendisi öğrenen yaptığı işin hakkını veren gayet başarılı arkadaşlar var.Fakat okumak daima başarının koşulsuz yoludur diye düşünüyorum. En azından bir alt yapı oluşturabilirsin. Oluşturduğun alt yapıyla ve edindiğin diplomanla yolun daha açık olur. Daha sonra yetersiz bulursan kurslarla pekiştirmen mümkün. Okumakla, kursun arasındaki fark dağlar kadar. Hiç kıyaslanmaz bile. Ben böyle düşünüyorum.Başarılar diliyorum.Şansın açık olsun.

yaşargamze

🌱Yeni Üye🌱
bencede matbaya git orda daha çabuk öğrenirsin öylece yol bulursun iyi şanslar

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
Tabiri caiz ise alaylı olarak yetişen biriyim. Ama yine de bu işin okulundan yetişmeyi tercih ederdim. Renklerin dansında, sıcak renkle-soğuk rengi, birbirlerine uyan veya zıt olan renkleri bir tamamen deneme yanılma, ile öğrenmek var, bir de bunu okulundan bilgi olarak öğrenmenin kıyaslanamayacağına inanıyorum. Pratiği her insan bir kaç ayda kazanabilir, -tabii yeteneğine göre- ama gereken bilgileri bir ömür bile yetiremez.

Yaklaşık 15 senedir Corel programını kullanıyorum, tam öğrendim dediğimde bakıyorum ki, öğrenmediğim daha epeyce şeylerin olduğunu görüyorum. Bence okuluna git, bu arada veya çıktıktan sonra bile pratiğini geliştirirsin. Gelecekte başarılar seninle olsun...

omerayar

🌟Usta Tasarımcı🌟
bgüzel sanatlar fakültesi sınavını kazanabilmen için kursa gitmen şart.sınavda desen ve imgesel çiziyorsun.öss puanın barajı geçtiginde cokta önemli degil

sevinc_s

🌟Usta Tasarımcı🌟
bak canım madem bu bölümü istiyosun özel yetenek sınavına girmek zorundasın.meslek lisesiysen eski puanlara göre 160 düz lise için de 185 alman lazım.ama ne kadar yüksek puanın olursa o kadar şansın artıyo.sonra tabiki kursa gitmen gerekio.yeteneğin varsa zaten o orda daha çok gelişir çizimin.sonra sınavlarda zaten çoğu ya 2 yada 3 aşamalı oluyo.imgesel,desen ve mülakattan oluşuyo.sana bu yolunda başarılar ....

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
"matbaa ya git" kelimelerinden matbaacilik meslek yüksek okullarımı kastediliyor? Yoksa herhangi bir matbaya gir çalış mi deniyor?
Aslında doğru bir tanedir. Yanlış olanı doğru gibi göstermekte üzerime yok :D
sevgili,
esmirlea,
Sorunlarının cevabı bu sitede bolca mevcut. Senin açtığın foruma benzer açılmış başka sayfalarda var. Site üzerinde arama yaparsan daha çok detaylı bilgiye sahip olacaksın.
Başarılı bir GRAFİK TASARIM öğrencisi olmanı umut ediyorum. Yolun açık olsun...