Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Beyler Corel 7 ' Deki Özellikler Nedir ?

Mehmet M

🏅Acemi Tasarımcı🏅

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

AI,BMP, CAL, CLK, CDR, CDX, CGM, CMX, CPT, CPX, CSR, CUR, DES, DOC, DOCX, DSF, DRW, DST, MGX, DWG, DXF, EMF, EXE (Bitmap Resource), FH, FMV, FPX, GEM, GIF, HTM, ICO, IMG, JP2, JPG, MAC, NET, NAP, PCD, PSD, PCX, PDF, PIC, PCL, PNG, PLT, PP4, PP5, PPF, PPT, PS, EPS, PRN, PSP, PUB, RAW, RIFF, RTF, SCF, SHW, SVG, SVGZ, TGA, TIFF, TXT, WSD, WB, WQ, WK, WMF, WP4, WP5, WPD, WPG, WSD, WI, XCF, XPM, XLS formatlarını açabiliyor.

AI, PFB, BMP, CAL, CGM, CMX, CPT, CUR, DOC, DWG, DXF, EMF, EPS, FMV, FPX, GEM, GIF, ICO, IMG, JP2, JPG, MAC, PCX, PDF, PCT, PLT, PNG, PP5, PPF, PSD, RTF, SCT, SVG, SVGZ, SWF, TGA, TTF, TXT, WMF, WP4, WP5, WPD, WPG, WSD, WI, XMP türünde de kaydedebiliyor ki çok büyük bir özelliktir.

Ayrıca yazı yazabiliyor ve vektörel çizimler yapabiliyorsunuz.

Nasıl bir özellik istiyorsunuz ki?

graficator

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelik olarak senin şuanda corel draw graphic suite X6 kullandığını varsayarak belirtiyorum X7 de olan özellikleri.
Gerçeği söylemek gerekirse öyle aman aman bir fark yok. En belirgin özellik Windows 8 e göre entegre yapmışlar. Gözle görünür bir değişim var. pencereler adobe programları gibi panelin altına sıra sıra yerleşmiş. Shift+11 tuşu mesela aynı gelmiyor. işlev aynı ama görüntü değişmiş.
Status bar, menu bar vs. kısımları kafana göre ayarlama yok.
en kötüsü ise yazı yazarken sembol veya farklı bir karakter yazmak isteği olunca ctrl+11 ile açtığımız menüyü (insert character) kullanman için derviş olman lazım. sıkıntılı yapmışlar.
birde workspace yani çalışma alanı kısmını genişletmişler. iyi birşey ama bence çokta özel olması gereken bir menu değildi. son olarak eğer benim gibi technical suite X6 kullanıyorsan aman haa diyeyim. sakın yükleme kurma kullanma.
mutlaka bir yama atarlar yakınca. düzeldimi belki kullanırım.
söylemek istediğim birçok konu daha var ama bu kadarı kafi gelecektir.

infostorm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim ilk dikkatimi çeken dolgu efektleri oldu X7 ile gelen özelliklerden biri dolgunun DİKEY olarak da ölçeklenebilmesi

gerçi bu özellik bitmap ve vector boyama aracında mevcuttu ama bir radial dolguyu dikey olarak ölçeklendirmek mümkün değildi. Artık bu mümkün

https://www.imageto.org/gorsel/Kxi0G.jpg

Dolgu efektlerinden biri de Repeat and Mirror seçeneği. Bu seçenekle yaptığınız efekti çoğaltarak tekrarlıyorsunuz.

https://www.imageto.org/gorsel/athTR.jpg

birkaç yenilik sıralamam gerekirse (sadece dolgu aracı için söylüyorum)
https://www.imageto.org/gorsel/3TApM.jpg

1- bu butonla Dolgu efektleri diyalog penceresi açılıyor. Dolgu ile ilgili tüm ayarlar buradan yapılabiliyor.
2- verdiğiniz renge ayrıca Transparanlık ekleyebiliyorsunuz
3- Efekti yansıt ve tekrarla ya da sadece tekrarla butonları yan yana
4- dolgunun YATAY ölçeği
5- Dolgunun DİKEY ölçeği (bu özellik yoktu)

bir diğer dolgu özelliği de "Acceleration" yani ivmelendirme bu seçenekle geçişlerin hızlı mı yavaş mı
olacağını ayarlıyorsunuz bir örnekle açıklama gerekirse

https://www.imageto.org/gorsel/8I2HP.jpg.html
Acceleartion Sıfır (0) iken standart geçiş söz konusu yani renkler eşit oranda karışıyor

https://www.imageto.org/gorsel/VjD0E.jpg.html
Acceleartion eksi (-) değer aldıkça birinci renk ikinci renge daha az karışıyor.

https://www.imageto.org/gorsel/Ul5Ve.jpg.html
Acceleartion artı (+) değer aldıkça birinci renk ikinci renge daha çok karışıyor.

bunlar sadece dolgu aracı ile ilgili özellikler programın genelinde ise
elbette bu ve bunun gibi yüzlerce değişiklik sıralanabilir.

Son düzenleme:

Mehmet M

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle Herkese Teşekkürler :) Şuan İndirdim Bi Bakmam Lazım Nasıl Bişeymiş Biraz Vakit Geçireyim Yeni Sürümüyle :)

infostorm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yukarıdaki yazımda ufak bir hata dikkatimi çekti düzeltiyorum

benim ilk dikkatimi çeken dolgu efektleri oldu X7 ile gelen özelliklerden biri dolgunun DİKEY olarak da ölçeklenebilmesi

gerçi bu özellik bitmap ve vector boyama aracında mevcuttu ama bir radial dolguyu dikey olarak ölçeklendirmek mümkün değildi. Artık bu mümkün

Görsel görüntüleniyor Kxi0G.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti

Dolgu efektlerinden biri de Repeat and Mirror seçeneği. Bu seçenekle yaptığınız efekti çoğaltarak tekrarlıyorsunuz.

Görsel görüntüleniyor athTR.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti

birkaç yenilik sıralamam gerekirse (sadece dolgu aracı için söylüyorum)
Görsel görüntüleniyor 3TApM.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti

1- bu butonla Dolgu efektleri diyalog penceresi açılıyor. Dolgu ile ilgili tüm ayarlar buradan yapılabiliyor.
2- verdiğiniz renge ayrıca Transparanlık ekleyebiliyorsunuz
3- Efekti yansıt ve tekrarla ya da sadece tekrarla butonları yan yana
4- dolgunun YATAY ölçeği
5- Dolgunun DİKEY ölçeği (bu özellik yoktu)

bir diğer dolgu özelliği de "Acceleration" yani ivmelendirme bu seçenekle geçişlerin hızlı mı yavaş mı
olacağını ayarlıyorsunuz bir örnekle açıklamak gerekirse

Görsel görüntüleniyor 8I2HP.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti
Acceleartion Sıfır (0) iken standart geçiş söz konusu yani renkler eşit oranda karışıyor

Görsel görüntüleniyor Ul5Ve.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti
Acceleartion artı (+) değer aldıkça iki renk birbirine daha hızlı karışıyor.

Görsel görüntüleniyor VjD0E.jpg - Imageto image upload hosting - Imageto resim yükleme hizmeti
Acceleartion eksi (-) değer aldıkça iki renk birbirine daha yavaş karışıyor.

bunlar sadece dolgu aracı ile ilgili özellikler programın genelinde ise
elbette bu ve bunun gibi yüzlerce değişiklik sıralanabilir.

Son düzenleme: