Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bilene Helal olsun

nuronur

🌱Yeni Üye🌱
bir soru daha :)

Üst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yanlızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz

nuronur

🌱Yeni Üye🌱
önceki soruyu cevaplamam 15 dk. ikinci soruyu cevaplamam 2 gun surmustu :D

nuronur

🌱Yeni Üye🌱
aldım elime kalem kağıt bir bir yazdım ilk soruda.ikincisini 'kapan' isimli filmde duymuştum cevabı duyamamıştım çözdükten sonra izleyenlerden onay almıştım ctrl+c yok yani :D

une printmaker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir soru daha :)

Üst katta sönük halde 3 lamba var ve alt katta 3 elektrik anahtarı var. Her bir anahtar bir lambayı açıp kapıyor. Şimdi siz bu anahtarları istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata yanlızca 1 kere çıkıp hangi lambanın yandığını kontrol edebilirsiniz. Bu durumda hangi anahtarın hangi lambayı açıp kapadığını nasıl bulursunuz

birinci elektrik anahtarını açarım 5-10 dakika beklerim sonra birinciyi kapatırım ikinciyi açarım ve hemen yukarı çıkarım VE sıcak ampul birinci elektrik anahtarına aittir yanan ampul ikinci elektrik anahtarına aittir yanmayan soğuk olan ampul ise üçüncü elektrik anahtarına aittir
:rofl::rofl::rofl:

doğru mu ???

Son düzenleme:

grafikim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben bilemedim:) birkaç defa kurban kestim Allah kabul etsin. galiba nötrledi:)))) çok şükür:))
tabi bu ilk soruyla alakalı:))))

Son düzenleme: