Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bilgisayar Programcılığı

YaLquzaq

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Türkiye'de meslek gruplarının değişik bir tanımı olmuştur hep. Yıllarca bunun çilesini çekmiş birisi olarak değişik bir şekilde anlatmak istiyorum sadece...

Öncelikle; lise ve myo'da bilgisayar programcılığı okuduktan sonra dgs ile bilgisayar ve bilişim sistemleri öğretmenliğinden mezun oldum. Yani mekteplisiyim bu işin. Okurken bir taraftan da çalıştığımı sayarsam aynı zamanda alaylısı da oluyorum. Peki neden gidip programcıların ya da bilişimcilerin yoğun olduğu bir foru yerine grafiklerin forumunda derdimi anlatıyorum? İşte okuyunca onu anlayacaksınız umarım.

Bilgisayarın taş devrinde komodorların falan mac sayıldığı bir dönemde liseye başladım ben. Hayatım dos desem tam anlamıyla tarif etmiş olurum. O devirlerde bilgisayar bu kadar yaygın olmadığından bilgisayar programcılığı okuyorum dediğimde bana beyaz eşya tamircisi falan olursun diyorlardı. Elektronikle aynı kefedeydik yani...
Myo dönemimde internet kafelerin çoğalması ve iş yerlerine celeron işlemcilerin girmesi bakış açısını değiştirmişti. Bilgisayar programcısı dediğimizde artık format atan, oyun kuran, hatta wordde yazı yazabilen, excelde tablo çizen gözüyle bakılıyordu. Myo'dan mezun olmama yakın msn hack ve system root terimi duyan herkes hacker hatta cracker gözüyle bakmaya başladı bizlere. Bu dönemden başlayan garip de bir karıştırma olayı vardı. Her programcı ps bilir ve resimlerle harikalar yaratabilir. 10 senelik programcılık eğitimim boyunca ps'nin sadece açılış kapanışını gösterdiler desem doğru olur aslında. Bir de dreamweawer v.b. web görselliği ile ilgili programları az biraz kurcaladık. Aslında biz bilgisayar dünyasının kanalizasyonunda boğulurken herkes bizi bu işi bence mimarı olan grafik tasarımcılarla karıştırdı. Bu karıştırma günümüzde de garip bir şekilde devam ediyor. Sizlerin de bu konuyla ilgili anıları ve düşünceleri varsa paylaşırsanız sevinirim...