Tabi ki olmayabilirsin.
Ben sadece artık bir logo olacaksa içinde herşey olmasın "minimalist" olsun diyenlerdenim. Bu konuda da en beğendiğim logo konya/meram belediyesi logosudur. Logo basit ve yalın bir şekil içerisinde birkaç mesaj vererek başarıya ulaşmıştır. Ama buradaki logoda göl için göl, ada için ada, güneş için güneş, adadaki ağaç için ağaç, dağ için dağ çizilmesi fazlaca göz yorucu ve uygulama zorlaştırıcı olmuş. Çizilen bir nesne ve tabiki renk uyumu 1 mesaj yerine birkaç mesaj verebilecek kadar zeka örneği içerseydi iyi olurdu. Şahsen 2500 lira haketmemesini geçtim güzel ülkemin bir şehrinde bu logoyu görmekten hoşnut olmazdım. Bu da benim kişisel görüşüm. Lüften bkz. meram logosu.
Kısaca meram logosunda gördüklerimi söyleyeyim.
Konyanın en prestijli ve yeşil ilçesidir. Ayrıca merkez ilçedir ki bu nedenle logoda herşey merkeze odaklıdır. Sonrasında yeşil rengin içe doğru incelerek gitmesi "çimen" hissiyatı uyandırıyor. Logoda kenarlarda kesikli biri ufak diğer büyük üçgen kenarı var ki bu da meramdaki iki tepeyi temsil eder. Meram son duraktaki tepe ve merkezdeki alaaddin tepesi. Sonrasında şekil bütün olarak osmanlıdan kalmış bolca mirası barındıran meram için osmanlı güneşi simgesidir.
Ayrıca ve tabiki de "M" harfi zekice gömülmüştür.
Gördüğümüz üzere mesaj vermek için fazla materyal değil, fazla beyin kullanmak lazım.
Yukarıdakilerin tamamı kendi düşüncem olup kimseye empoze etme niyetim yoktur. İsteyen katılır, istemeyen katılmaz.