Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bir çok resimden oluşan bütün çalışmlar yapmak istiyorum

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir çok resimden oluşan bütün çalışmlar yapmak istiyorum arkadaşlar böle resimler iç içe geciyor fululaşıyor ayrı ayrı resimler ama bir konsepte toplanıyor çok ta hoş oluyor bu tarz çalışmaları nasıl yaparım ardımcı ola bilirseniz çok sevinirim

1965seyfo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bi Örneğini Gösterirsen Herkes Yardımcı Olmaya Çalışır

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya aradım aradım bulmadım şimdi bak hatta bir kaç gün önce Portfolyolardan damla1 adla arkadaşımın el ilanı çalışmasında vardı bir turizim acentasına yapmış el ilanın en üstünde farklı şehirlerden alınmış farklı karel mevcut ama resimler iç içine gecirilmiş fululaştırılmış bölge bölge taransparan yapılmış hoş bir görüntü oluşmuş aramaya devam ediyorum resimi bulursam ekleycegim konuya.

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
kimse yardım etmeycekmi

örnek
picture.php

çalışma damla1 adlı arkadaşımıza aittir.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
dediğini tam anlamadım ama :D photoshop ta örnekte verdiğin hatunu oluşturmak için resmi aç, "elliptical marquee tool(M tuşu)" seç yukarıdan "feather'ı" arttır mesela 30-45 arası işini görür, resimde istediğin alanı bu araç ile seç, sağ tıkla "select inverse" de bas "delete tuşuna işte oldu :D

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben inanamıyorum ya anlatamıyorum galiba yada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar tam okumadan yardımcı olmaya çalışıyor. tekrar söylüyorum örnekte vermiş oldugum bütün resimler için gecerli büyük resmin altında yanyana dizilmiş 6 adet resim var birleşme noktaları iç içine gemiş ve fululaşmı keskin değil yumuşak olmuş işte ben bunu ögrenmek istiyorum grafikerler.net ve yardım sever üyeleri sayesinde çok şey ögrendim kendi acımdan en büyük eksiğim bu bunuda ögrenirsem baya yol kat etmiş olacagım yapmış oldugunuz ve yapmadıgınız herşey için teşekkürler.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben inanamıyorum ya anlatamıyorum galiba yada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar tam okumadan yardımcı olmaya çalışıyor. tekrar söylüyorum örnekte vermiş oldugum bütün resimler için gecerli büyük resmin altında yanyana dizilmiş 6 adet resim var birleşme noktaları iç içine gemiş ve fululaşmı keskin değil yumuşak olmuş işte ben bunu ögrenmek istiyorum grafikerler.net ve yardım sever üyeleri sayesinde çok şey ögrendim kendi acımdan en büyük eksiğim bu bunuda ögrenirsem baya yol kat etmiş olacagım yapmış oldugunuz ve yapmadıgınız herşey için teşekkürler.

Dediklerinizi ben anlamıştım ama ben anlatamamışım ;)
Bende sizin için ekran görüntüsü aldım.
-resimleri arka arkaya koyup yukarıdaki mesajda yazdığım tekniği uyguluyorsun ("select inverse" yapmadan delete tuşuna basıp istenmiyen yeri temizle)
Kolay gelsin :)

Alttaki resimde işaretli yerlere göz at.
18161336.jpg

Alttaki resimde artık del tuşu ile temizlenmiş halidir.
40273691.jpg

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok teşekkür ediyorum bluex tamam oldu gibi biraz daha pratik yapacağım üstünde

not ver bakalım hocam :)

40159115.jpg

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
On numara söktün bu işi :alkis:
Bu teknik çok kolaydır ve çoğu kimse bunu bilmez. (bu konuyu okuyanlar hariç :D)
Bir ipucu vereyim. resimleri birbirlerine daha çok yaklaştır ve feather ı 35 ten biraz daha yüksek alarak daha büyük bir alan seçerek silme yap
Kolay gelsin.

darkinsect

🌱Yeni Üye🌱
Çok faydalı bir ders idi. Emeği geçenlere teşekkürler

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
On numara söktün bu işi :alkis:
Bu teknik çok kolaydır ve çoğu kimse bunu bilmez. (bu konuyu okuyanlar hariç :D)
Bir ipucu vereyim. resimleri birbirlerine daha çok yaklaştır ve feather ı 35 ten biraz daha yüksek alarak daha büyük bir alan seçerek silme yap
Kolay gelsin.

tamam hocam coreli biloyordum ama photoshopu bu site ve üyeleri sayesinde ögrendim tabiki corelde derya deniz bir program onunla ilgilide bilmediklerime faydalı oldu hakıkını yemiyelim ama foto şopta ögrenmem geren çok şey olduguna inanıyorum bence daha yolun başındayım. şimdi bluex hocam ben bir şeyi anlamadım bu fotoshopta ben normalde kartvizit vs tasarım ların hepsini corelde yaparım ama ögreniyim elim alışsın photoshoptada provosyönel olayım diye kartvizit çalışması yapayım dedim 81 mm 54 mm dosya actım zemin transparan. yapatıgım her işlem için ayrı bir leyır acıyorum sorun yok ama soru şurda diyelim beyaz zemine böle yeşil kırcrımlı bir parca ekledim kuşak gibi vs o görütün rek gibi değilde pixsel pixsel görünüyor sanki bozuk gibi baskıda da ölemi cıkacak kare acıyorum içene renk atıyorum sadece resim felan değil işte ama yinede kötü görünüyor anlamadım dogrusu bir acıklama yaparsan sevinirim hocam :D

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
tamam hocam coreli biloyordum ama photoshopu bu site ve üyeleri sayesinde ögrendim tabiki corelde derya deniz bir program onunla ilgilide bilmediklerime faydalı oldu hakıkını yemiyelim ama foto şopta ögrenmem geren çok şey olduguna inanıyorum bence daha yolun başındayım. şimdi bluex hocam ben bir şeyi anlamadım bu fotoshopta ben normalde kartvizit vs tasarım ların hepsini corelde yaparım ama ögreniyim elim alışsın photoshoptada provosyönel olayım diye kartvizit çalışması yapayım dedim 81 mm 54 mm dosya actım zemin transparan. yapatıgım her işlem için ayrı bir leyır acıyorum sorun yok ama soru şurda diyelim beyaz zemine böle yeşil kırcrımlı bir parca ekledim kuşak gibi vs o görütün rek gibi değilde pixsel pixsel görünüyor sanki bozuk gibi baskıda da ölemi cıkacak kare acıyorum içene renk atıyorum sadece resim felan değil işte ama yinede kötü görünüyor anlamadım dogrusu bir acıklama yaparsan sevinirim hocam :D

muhtemelen yeni dosyayı açarken modunu CMYK color 8 bit( yada RGB hariç diğerlerinden birisi) olarak açtın. bu mod yazıcıdan çıktı alacaksan kullanırsın.CMYK da Ps renkleri çıktıya göre ayarlıyo ve sen böylece çıktı aldığın zaman renk sorunu yaşamıyorsun.Ondan renklerde pikseller gözükebilir. Bunu en aza indirmek için gradient te zıt renkleri kullanma derim.
şunuda söyleyeyim RGB olarak çıktı alırsan (bir zamanlar başıma gelmişti 500 adet kartvizit çöpe gitti) renkleri görünce şoka girersin :)

Bu arada sınıfın en çalışkan öğrencisi olarak siz yıldızlı pek iyi aldınız.
Kolay gelsin. Saygılar.. :)

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler hocam dediklerinizi dikkate alacağım...

lafolya

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten öğretici oldu. teşekkürler