Pozisyon / Başlık Grafiker
Firma Adı ........ Yayınevi
Çalışma Şekli Tam Zamanlı (Full Time)
Cinsiyet / Yaş Bay veya Bayan / 18 - 35 Yaş
İlan Metni
A - Deneyimli grafikerler ve yardımcı grafikerler işe alınacaktır.
1 - En az 1 yıl en fazla 10 yıl çalışma deneyimli olmak.
2 - Freehand photoshop porogramlarının kısa yol tuşlarını
seri biçimde kullanabilir olmak.
3 - Vektörel çizimlerde el pratiğimizin olması.
4 - 2.ve 3. madde istekleri yüzyüze görüşmede bilgisayar başına oturtulup çalışma yaptırılarak değerlendirilecektir.
5 - Tasarımcı grafiker olan arkadaşlar creative tasarım yönünüz kuvvetli ise ve ürettiğiniz proje çalışması varsa portfolyo gönderiniz. ( Günümüzde artık broşür el ilanı kartvizit katalog yada market insörtleri tasarım sayılmıyor)
6 - Lütfen ilanı okuyup anlayıp şartlarımız uygunsa
müracat edelim.
7 - Müracatlarımızı mail adresine cv olarak yapalım.
8 – Deneyimli grafiker için maaş 900-1200 TL olacaktır.
9 – Yardımcı grafiker için maaş 600 – 700 TL olacaktır
Not : Sigorta + Yemek vardır.
Buyur burdan yak ! Arkadaş tecrübeli , profesyonel bir grafikerin giderleri şöyledir ;
Kira = 900 TL
El,Su,D.gaz,Adsl,3G,Aidat,vb = 350 TL
Mutfak masrafları = 300 TL
Temizlik ve kişisel bakım = 200 TL
Kişisel gelişim,kitap,dergi,gezi vb = 150 TL
Ne yaptı 1.900 TL ( tatilini yazmadım )
Benim muhasebe müdürü arkadaşım var ,ortalama bir firmada 2.200 TL alıyor , yardımcısı 1.200 TL alıyor net ücretler. Bu ne iştir ya hu !!!
Ne diyor deneyimli olana 1.200 de değil 900-1.200 arası vay vay vay !!
Çıldırmamak elde değil , nasıl geçinecek benim ülkemin grafikeri, ne yiyip ne içecek , kaldı ki aranan kişi 18-35 arası yaş olacak , pekala ev kuracak,hayata nasıl hazırlanacaklar , düşüncesizce yazılan bu ilanları tekrar kınıyorum. Fenafillah protesto ediyorum bunları.
Bari verdiğiniz ilanın altına şunu yazın. '' ... firması olarak bu maaşları yazarken utanıyoruz ,ancak ne yapalım genel durum böyle ,bize yardımcı olabilecek grafiker ve yardımcısı var mı ? Vallahi maaşınızı tam gününde öderiz mahçup etmeyiz , Allah razı olsun sizden ''
NOT: Eleştiri sadece beni bağlar ve her türlü doğacak mesuliyet bana aittir.