Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bir İş İlanına Cevabımdır.

angelus444

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kendi adıma böle bir eleman talebine yazdıgınız cevap çok ince ve zekice
teşekkürler eline azına sağlık...

KaRTePe ReKLaM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kocaelinde Bizim Bünyemizde Yer Alıcak Grafiker arkadaş ihtiyacımız vardı işverenin ilanını kopyala yapıştır yapmayı düşünüyorum:D

tsira_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ağzına sağlık çok yerinde ve söylenmesi çok gerekli şeyler bunlar helal olsun :) ne diyim imzamdaki gibi deli olmadan deli olunmaz:)

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kingy arkadaşım cevabın çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Arkadaşlar komedi değil bu gülmeyin bu konuda grafiker olan bütün arkadaşlarımız duyarlı olmalıdır böyle tiplere pirim vermeyelim lütfen.

Zihniyete bak bütün programları bilmek zorundaymış grafiker...

Bir de şöyle tipler var:
Ekonomik krizi fırsat bilerek bir grafikerden 3 işçi çıkarmaya çalışan tipler de var bunlara da müsamaha gösterilmesin grafiker olarak girdiğin bir matbaada Grafik-Tasarım+Montaj+CTP+Müşteri Temsilciliği görevine yardımcı grafiker maaşı biçen patronlar da var hele böyle tiplerin firmalarında hiçbirzaman işbaşı yapmayın ben işime bakarım millet işsiz az da olsa maaş veriyor gibi düşünmeyin lütfen.

Bir de hep firmalar CV ister nedense oysa işbaşı yapılacak firmanın nasıl biryer olduğu, maaşları düzgün ödeyip ödemediği, sosyal hakların sağlanıp sağlanılmadığı her zaman muamma olmuştur grafiker için. Bizlerin de bu konuda uyanık olması gerekmez mi? veya en azından bankaların kara liste kayıtları gibi kara liste firmalar şeklinde bir kaynak mı oluşturmak gerek?

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner...

Son düzenleme:

watan27

🌱Yeni Üye🌱
adama bak resmen iş istasyonu istiyor ayrı yeten ukala herif.. arkadaşım tebrık ederım senı

OsmanKandemir

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.almiralazer.com
Bence biraz acımasız davranmışsınız. Ticari bir kuruluşun idaresi, pazarlama ekibi, teknik servisi ve kreatif bir sanatçının çalışma zihniyeti zaten bir olamaz. Bir olsaydı hepsi birbirlerinin işlerini yapabilirlerdi. Burada dikkatle çizilmesi gereken husus, çalışacak kişinin istenileni vermesi midir, yoksa onun yaptıklarına güvenilecek bir grafiker ihtiyacı mıdır. Bana göre firmanın istediği "tecrübeli, istenileni verecek personeldir". Çalışmalarında iddaalı olan, görsel sanatlar eğitimi almış ve gerçekten mesleğini severek icra eden arkadaşların bu işe başvurmaları bile saçma olacaktır.

Cevabınız gerçekten hoş olmuş fakat sanırım siz onların aradığı kişiden fazlasısınız.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tebrikler arkadaşım süper bir cevap olmuş.
Patronlar için mouse tutmayı bilen bilgisayarı açmayı kapamayı bilen eleman olsun yeter onlar için o iyi bir grafikerdir. Ne diyeyim okuduktan sonra acayip keyiflendim ağzına sağlık :)

SDN

🌱Yeni Üye🌱
benden delileride varmış:D cıdden agzına sağlık :) :artipuan:

melikşah.

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Süpersin yaaa gülmekten karnıma ağrılar girdi bune hırsdır yaaa arkadaşlar takmayın
onlar ne anlarlar grafikerlikten .

denizce87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
10 numara cevap olmuş ellerine sağlık :)

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
EN güzel cevap bu olsa gere:) Tebrikler arkadaşım

elifex

🌟Usta Tasarımcı🌟
Asıl bizim ilgilendiğimiz daha önce kaç grafikeri bünyesinde çalıştırdığı.
Ve bu grafikerlerle diyaloğunun nasıl yürüdüğü, neden işten ayrıldıkları..(varsalar) Not:Maaş ve sigorta konusu önceliğimizdir. (kingy)

Bizler birer makine değil birer tasarımcı olarak çalışmak istiyoruz. Şunu 5 dk bunu yarım saatte , akşama kadar yetiştirin gibi laflardan sıkıldım artık. (graphicofdesign)

arkadaşlar sizlere teşekkür ediyorum...çok doğru yazmışsınız..

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pozisyon / Başlık Grafiker
Firma Adı ........ Yayınevi
Çalışma Şekli Tam Zamanlı (Full Time)
Cinsiyet / Yaş Bay veya Bayan / 18 - 35 Yaş
İlan Metni
A - Deneyimli grafikerler ve yardımcı grafikerler işe alınacaktır.

1 - En az 1 yıl en fazla 10 yıl çalışma deneyimli olmak.

2 - Freehand photoshop porogramlarının kısa yol tuşlarını
seri biçimde kullanabilir olmak.

3 - Vektörel çizimlerde el pratiğimizin olması.

4 - 2.ve 3. madde istekleri yüzyüze görüşmede bilgisayar başına oturtulup çalışma yaptırılarak değerlendirilecektir.

5 - Tasarımcı grafiker olan arkadaşlar creative tasarım yönünüz kuvvetli ise ve ürettiğiniz proje çalışması varsa portfolyo gönderiniz. ( Günümüzde artık broşür el ilanı kartvizit katalog yada market insörtleri tasarım sayılmıyor)

6 - Lütfen ilanı okuyup anlayıp şartlarımız uygunsa
müracat edelim.

7 - Müracatlarımızı mail adresine cv olarak yapalım.

8 – Deneyimli grafiker için maaş 900-1200 TL olacaktır.

9 – Yardımcı grafiker için maaş 600 – 700 TL olacaktır

Not : Sigorta + Yemek vardır.

Buyur burdan yak ! Arkadaş tecrübeli , profesyonel bir grafikerin giderleri şöyledir ;

Kira = 900 TL
El,Su,D.gaz,Adsl,3G,Aidat,vb = 350 TL
Mutfak masrafları = 300 TL
Temizlik ve kişisel bakım = 200 TL
Kişisel gelişim,kitap,dergi,gezi vb = 150 TL

Ne yaptı 1.900 TL ( tatilini yazmadım )
Benim muhasebe müdürü arkadaşım var ,ortalama bir firmada 2.200 TL alıyor , yardımcısı 1.200 TL alıyor net ücretler. Bu ne iştir ya hu !!!

Ne diyor deneyimli olana 1.200 de değil 900-1.200 arası vay vay vay !!

Çıldırmamak elde değil , nasıl geçinecek benim ülkemin grafikeri, ne yiyip ne içecek , kaldı ki aranan kişi 18-35 arası yaş olacak , pekala ev kuracak,hayata nasıl hazırlanacaklar , düşüncesizce yazılan bu ilanları tekrar kınıyorum. Fenafillah protesto ediyorum bunları.
Bari verdiğiniz ilanın altına şunu yazın. '' ... firması olarak bu maaşları yazarken utanıyoruz ,ancak ne yapalım genel durum böyle ,bize yardımcı olabilecek grafiker ve yardımcısı var mı ? Vallahi maaşınızı tam gününde öderiz mahçup etmeyiz , Allah razı olsun sizden ''

NOT: Eleştiri sadece beni bağlar ve her türlü doğacak mesuliyet bana aittir.

Son düzenleme:

grafi_kir

🌱Yeni Üye🌱
azınıza saglık. cok guzel bı cevap olmus. ben yenı mezunum grafıkerım dıyemıyorum suanda cunku bunuda ıcıne sındırıp haketmek gerekıo ama malesef ısverenler yuzunden bu ımkanı saglayamıoruz. kımse ıs vermezse nasıl deneyım sahıbı olacagımızı dusunmuyorlar. bu konuda sansımız da otomatıkmn azalıyor.

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gerçek tasarımcı grafikerler olarak dünyanın her yanında görülebilen binlerce hem işlevsel, hem sanatsal tasarım çalışmasına bakarak görebileceğiniz biçimde "hem güzel olsun, eşsiz benzersiz olsun; hem de on dakikada bitsin" diyen ve bu hali ile bu işi bilmediğini anladığımız aceleci, baskıcı, tasarım sürecini sabote eden işverenlerle değil, tasarım için ortalama bir sürenin önce düşünce aşamasında taslağa dönüşeceği, sonra yap-boz ve denemelerle sonuca ulaşacağı ve grafikerin de işi asırlarca uzatmayacak kadar bir zeka ve sorumluluk sahibi olabileceğinin farkında ve rahatlığında olan ,"işi bilen" tecrübeli işverenlerle çalışmak isteriz.

Tebrik ederim, buralarda pek az rastladığım ironik ve etkili cevaplardan biriydi.

Son düzenleme: