hmm ilk haftama giriyorum sitemizde ve genelde görmeye başladığım sorun topografi ve renk bilgisi..ve işte tüm camianın çektiği ve tartıştığı konuya geliyoruz..
lğtfen eğer gerçekten ilerlemek istiyorsak bu meslek ile ilgili tüm donanımlara sahip olmalıyız. eğer yapabiliniyorsa akademik bir eğitim yok eğer yapılamıyorsa renk ve yazı bilgisi düzenleme ve sanat bilgisi konularında hakimiyete edinmek gerekmekte..
sitemizin forumlarında da bulabileceğiniz renk bilgileri vede tutorial ( dersler) bizleri bu konularda biraz daha donanımlı hale getirecektir. neden böyle bir eleştri yapıyorum . çünkü bu çalışmayı kurtarmak ile bearber bundan sonra gelecek çalışmayada etkimiz olması açısından.. şu an piyasada bulunan renk bilgileri ve yazım tarzlarını içeren magazinler sana yardımcıda olabilir.
bu linki bir kaç kere verdim
https://www.colorcombos.com/ pratik olarak ulaşabileceğin bir renk kombinasyonu sitesi. buradan yardım alabilirsin.
görsel konusuna gelince .. her nekadar iyi bi makinadan yada kaliteli bi mercekten çıkarsa çıksın eğer amacı o değilse görsellerimiz bizim müdahalemiz olmadan kullanıldığında tüm çalışmayı kendi ile birlikte indiriyor.görselin renk tonları gölgeleri çalışmamızın geneline uyumlu olmak zorunda..
15 dakika konusuna hiç girmiyorum..21 saattir pc başındayım.. ve daha sürecek gibi..
iyi çalışmalar emeğine sağlık
hemen ekliyorum : batmanda bahsettiğim dergilere abonelik konusunda sorun yaşayabilirsen buradan bizlerden ve sitemizden yardım alabileceğin internet siteleri bulabilirsin..