Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tasarımlar güzel ancak Frankfurt Okulu felsefede sıradışı bir akım ve bence kapağı biraz baside kaçmış. Dedektif romanı kapağı gibi... Kapaklarda içeriğin etkisi yoğunlaşmalı bence::::
arkadaşım SAY yayınlarının kapaklarını siz mi yapıyorsunuz yoksa sadece deneme kapaklarmıdır bunlar. merak ettim ona göre yorum yapayım diyorum. (300 e yakın kitap ve 30 a yakın dergi kapağı yapan biri olaraktan soruyorum da) bu işi beceremeyeceğim diyen arkadaşa sesleniyorum becerirsin kapağı yapacağın kitap hakkında biraz bilgi edin nedir ne anlatıyor okuyucuya vermek istediği mesaj nedir ondan sonrası hayal gücü inan hiç zor değil. ilk birkaç denemeden sonra kitap kapağı yapmak en kolay işlerden biri. sabır sabır ve çok çok çalışma (yani bolca deneme yapacaksın)
arkadaşım SAY yayınlarının kapaklarını siz mi yapıyorsunuz yoksa sadece deneme kapaklarmıdır bunlar. merak ettim ona göre yorum yapayım diyorum. (300 e yakın kitap ve 30 a yakın dergi kapağı yapan biri olaraktan soruyorum da) bu işi beceremeyeceğim diyen arkadaşa sesleniyorum becerirsin kapağı yapacağın kitap hakkında biraz bilgi edin nedir ne anlatıyor okuyucuya vermek istediği mesaj nedir ondan sonrası hayal gücü inan hiç zor değil. ilk birkaç denemeden sonra kitap kapağı yapmak en kolay işlerden biri. sabır sabır ve çok çok çalışma (yani bolca deneme yapacaksın)
miço bi şeyi merak ediyorum, kapak tasarımı yaparken çalışma yöntemleriniz nasıl? yani bi tasarımı yaparken kimlerle ve nasıl çalışıyorsunuz neleri dikkate alıyorsunuz(Yayınevi - yazar +vs) Grafiker olarak tüm insiyatif size mi bırakılıyor? Kapak tasarımı benim de çok imrendiğim bir iş ve bunları özellikle merak ediyorum
teşekürler yorumlar için... Mavi tayfa, çalışma yöntemleri: kitap içi hazırlandıktan sonra (bunu da genelde ben yapıyorum) kapak için size birkaç saat süre verilir ve birkaç farklı alternatif istenir. İnsiyatif çoğu zaman grafikerin elindedir.
tabiki olmuyo olamaz da zaten. bazen bu süre uzayabilir ama en fazla 1 veya 2 gün. Tabii kapak yaparken extradan işlerde yapmak zorunda kalırsınız dergi/gazete ilanları, basın bülteni vs. Tek grafiker için oldukça zor bir durum bu tabiki... Hem tek grafiker hemde 3 yayınevinin işlerini yapmak nasıldır bir tahmin edin )