Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Birkaç soruya takılıp üstesinden gelemediğim iş

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
merhaba arkadaşlar,

ben bir anaokuluna takvim tasarımı yapıyorumda (her ne kadar biraz geç kalınmış olsada:smile:) biraz sıkıntılarım var..

mesele şu arkadaşlar takvimde boyutlar 32x45 cm olacak ben buna DPI 300 olarak verdim ve CMYK renk modunda olarak ayarladım. baskı işlerine ben bakmıyorum tamda anlamıyorum zaten.. başka birine bastırılacak fakat tam bir bilgiye ulaşamadım kaç gündür.. birde kartondan biraz daha ince bi kağıt a basılcak çalışma.

İşi dijital baskıda düşünüyoruz,

şimdi ben buna renk modu ne vermeliyim?
dpi kaç olmalı ?
birde jpg mi ? tiff mi kaydetmeliyim?
jpg olucaksa o son olarak çıkan JPG options ekranında yazan değere kaç vermeliyim? (12 olunca ram hatası da verdiği oldu da):sadsmile:

halbuki sistemimde 4gb ram var 512 de harici ekrn kartı işlemcimde 2.53 c2d

Benzer konular

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Baskıda herzman cmyk çalışıyoruz
hangi programda çalışıyorsun kayıt ona göre olucak ama jpegden baskı önermem

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
Photoshop da çalışıyorum.
Matbaa baskısı nın CMYK oldugunu biliyorum fakat Dijital baskıda mı öyle yoksa RGB mi ?
Birde DPI yine 300 de mi dursun?

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
300 yada 330 yap cmyk olsun birde
işin kenarlarında kesim payı bırakmayı unutma çalışırken :)
olurmu

Son düzenleme:

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
:) tamam kesim paylarını bırakıyorum..:)
ben bunu tiff kaydedince çok kasıyo pc yi 580 mb oluyo bi dosya :S
böyle devam mı edeyim ki?

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
matbaa için pantone yada CMYK PDF TIFF Freehand ve ai 8 sürümleri kullanabilirsiniz dijital baskı için RGB jpeg olmalı eğer PDF dijital baskı verip hatalı çıkabilir bazen en iyisi jpeg bildiğim kadarıyla

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
:S şimdi herşey karıştı işte :D

ben şimdi napcam jpg mi ? tiff mi ?
cmyk mı? rgb mi?

şunun ortasını bi bulsaydık iyi olcaktı :D

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım 32x45cm bildiğim kadarıyla geniş A3 denilen ebattır. Sen 30x43 çalış. Tel spiral yapılacaksa çalışmayı hazırlarken spiral için alan bırakmadıysan, üstden 1.5cm bırakman daha mantıklı olacaktır. Çalışmayı gönderirken bütün layerlarını birleştir ve baskı için farklı kaydet. (Not: Sakın Üstüne save yapma) Çözünürlüğü 300dpi ve CMYK olarak gönder. Bu şekilde yaptıktan sonra bir sorun olmaz. Kolay gesin.

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
tiff olarak kaydet. Kayıt yaparkende seçenek penceresi çıkacak oradanda LZV yi seç. tamam de. Kolay gelsin. (LZV kayıt yaparken daha az yer kaplamasını sağlar baskıda da herhangi bir sıkıntı olmaz.)

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
hımm tamam. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..
kafamdaki karışıklığı gidermiş oldum sayende ;)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok karışmış.

• Tasarımı yapacak kişinin öncelikle Dijital Baskı yapılacak imajın yüksek çözünürlülükte olmasına dikkat etmelidir.
• Tasarımı yapılmış imajın renk modunun 4 renk cmyk olmasına dikkat edilmelidir.
• Çünkü Dijital Baskı makineleri 4renk cmyk modu ile çalışır aksi halde tasarımdaki renklerle Dijital Baskı da alınan renkler birbirini tutmaz.
• Çalışmaları 1/1 oranda çalışmak gerekir…Tasarımı yapılacak olan görselin çalışmanın uygulanacağı alan üzererinde birebir oranda ölçeklendirilip çalışmak gerekir.Aksi halde görüntü bozukluğuna yol açar.

Bir resmin piksel yoğunluğu; PPI (Pixcel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısı. İmage/image size bölümünden de gerekli değişiklikler yapılabilir. Örneğin; 300 dpi dediğimiz şey aslında 300 dot per inç'tir yani 1 inç'teki pixel sayısı 300 tane anlamında, rakamlar arttıkça pixel boyutu küçülür resim detayı artar.

Yukarıdaki bilgilere göre işinizi birebir ölçüde çalıştığınız takdirde resoluatin değerinin 72 pixel/inch olması makuldur. CMYK olarak çalışılacağı zaten yazıyor. Tif, Jpg hatta Png olarak kaydedip servis büroya götürebilirsiniz işinizi.

siyahpusula

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhabalar bir karışıklıkta ben ekleyeyim dedim... hangi formatta olursa olsun kağıda ya da brandaya kadar tüm çalışmalarını kesinlikle CMYK çalışmalısınız...
eğer matbaalık bir iş ise; 300 Dpi olmalı resimleriniz... ve baskıya Tiff olarak göndermelisiniz (Photshop için)
Tabela branda tarzı bir iş ise; CMYK ve 72 DPi yeterli...
Süblimasyon baskı yapacaksınız (kupa, şapka, t-şort) işte o zaman RGB çalışmalısınız...ve tabi yine 300 dpi...
Tüm bunların dışında çok büyük boyutlu bir çalışma değilse eğer tabela ya da cephe giydirme, araç giyidrme gibi, mümkün olduğunda, corel, freehand ve/veya Ai-indesign kullanmanızı tavsiye ederim... montajlanması gereken bir iş olduğunda Ps çok zorlar...

sercan_90

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.sercandulger.com
tiff olarak kaydet. Kayıt yaparkende seçenek penceresi çıkacak oradanda LZV yi seç. tamam de. Kolay gelsin. (LZV kayıt yaparken daha az yer kaplamasını sağlar baskıda da herhangi bir sıkıntı olmaz.)

ilk dikkatli okumamışım. teşekkürler dedğin gibi boyut cok önemli bi ölçüde düştü.

erdalkartal

🌱Yeni Üye🌱
:S şimdi herşey karıştı işte :D

ben şimdi napcam jpg mi ? tiff mi ?
cmyk mı? rgb mi?

şunun ortasını bi bulsaydık iyi olcaktı :D

Kardeş, tif çalışacaksın, jpeg film çıkarsa işteki yazılar kırık çıkar ama resimde sorun olmaz. Tiff fazla yer kaplıyor demişsin bunun içinde yaptığın işi SAVE AS dediğinde karşına çıkan "tiff options" menüsünde yukardan ikinci seçenekte LZW var onu tıklayıp kaydet yarı yarıya işin megabate düşmüş olacak. Birde matbaa baskısında devamlı CMYK olacak.