Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bizler için çok yeni bir program Rihinoceros 3D

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
29 Mar 2009
Mesajlar
103
Tepkime puanı
1
Bende size uzunca bir süre önce keşfettiğim bir programı tanıtiyim belki iinize yarar.

Pek tanınmış bir program olmamakla beraber genel anlamda Autocad altyapısına benzer bir alt yapısı var. Ne varki farkı burdan sonra görüyoruz 3d modelleme ve ileri düzey tasarım unsurlarını bir arada barındıran bu program bir çok tabuyu yıkmayı başarıyor. Işık efektleri ve yüksek tasarım kalitesi bu noktada bu programı ön plana çıkarmaya yetiyor ve artıyor bence.


Kendim bu programı kullanmayı denedim fakat tutorial kısmını iyi bilmek gerekiyor. Bazı farklılıklar mevcut tabiki, şöyleki tasarım boyutuna geçildiğinde tamamen farklı bir program arayüzüyle karşılaşıyorsunuz. Tabi bu program hakkında bilgi sahibi olmayan biri için ilk bakışta zor gelebilir. Tasarım ve modellemede Flamingo, Penguin, Brezil ve Bongo adında ayrı ayrı modelleme stüdyoları sunuyor. Başarı 3d modelleme örneklerini size aşağıda sunucam. Bunun yanısıra dosyaları farklı kaydedebilme gibi bir özelliği olduğunu hatırlıyorum. Tam olarak hatırlayamasamda photoshop ve bu gibi programların rahatça kullanabilecekleri örneğin .tiff ve pdf. formatı gibi bazı format özellikleri sunuyor. Bunun da yanısıra Maya, Vray, 3d max ve bu gibi bir çok program için hazır dosya kriterleride bulunuyor ve sağlam bir altyapıya sahip.

Programın tek dez avantajı eğitimi yalnızca yurt dışında verilen bir program. Ben Türkiyeden eğitim almış biriyle irtibata geçmiştim kendisi eğitimi Floridada aldığını ve onun haricinde nerelerde verildiğini bilmediğini söylemişti.

Aynı zamanda söylemeden geçemiycem program bir çok alanda kullanılıyo bu alanlar içinde film studyoları, mimari, mekanik sistemler, uçak ve uzay modelleme, otomotiv sanayi, yat ve tersanecilik sanayii, animasyon ve 3d modelleme, takı tasarımı vb. gibi birçok alanda yurtdışında bir çok ülkede başarılı ve yaygın bir biçimde kullanılmakta.

Fiyat açısındanda diyer 3d modelleme programlarıyla karşılaştırıldığında kendi bakış açımdan uygun diyebilirim. Bu programın maliyeti 1695 Euro modelleme programı ek paketler halinde geliyor ve fiyatlar değişebilir o yüzden aşadaki linkten gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz..

Sales – Europe, Middle East, and Africa


Bu program hakkında deneme sürümü indirmek ve daha fazla bilgi edinmek isteyenler için adres ;


Modeling tools for designers


Galerideki kullanımalanlarını ve örnek resimleri incelemek için ;


Industrial Design Gallery



Şimdi programı örnek resimlerle pekiştirelim ;



31005.jpg


33225.jpg


33798.jpg


33952.jpg


brezilstudiornei.jpg


er4t.jpg


10358j.jpg


22335.jpg


26384.jpg


29914.jpg


29952.jpg


30570.jpg


32446.jpg


32344.jpg


32234.jpg


32224.jpg


30098.jpg


Not :

Ben bu programı burda tanıtım amaçlı yayınladım yani ticari ilişkim yok ve bugibi bir bağlantımda mevcut değil ilgilenenler bu soruarını bana değil verdiğim sitenin ilgili contact bağlantısı üzerinden bağlantı kurarak öğrenebilirler.

Bu benim ilk konum umarım pot kırmamışımdır. Ve umarım beğenmişsinizdir, ben bildiklerimi ve deneyimlerimi aktarmaya çalıştım dahası sizin araştırmacı ruhunuza ve ustalığınıza kalmış.:smile:

Saygıyla

Respot :cool:
 
Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
7,974
Tepkime puanı
104
İlk konunuz için gerçekten önemli temel taşlarından birini konu almışsınız Tebrik ederim..Ama Rihinoceros eski bir program değilmi yeni verisyonlarıda yok yanılmıyorsam?
Yinede konuda bilgilendirmeniz ve emeğinize teşekkür ederim..Yol gösterici..
 

respot

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
29 Mar 2009
Mesajlar
103
Tepkime puanı
1
İlk konunuz için gerçekten önemli temel taşlarından birini konu almışsınız Tebrik ederim..Ama Rihinoceros eski bir program değilmi yeni verisyonlarıda yok yanılmıyorsam?
Yinede konuda bilgilendirmeniz ve emeğinize teşekkür ederim..Yol gösterici..

Öncelikle sağol ben teşekkür ederim. Evet aslında program eski fakat bizim Türkiyede yeni sayılır, 8 senedir 3d katı modelleme yapıyorum ve hala bu program hakkında bilgisi olmayan bir sürü yetişmiş tasarımcı tanıyorum.

Evet versiyon olarak ana yapı aynı catia gibi eski vectörel motorunu kullanılıyor. Tabi açığını kapatmak için her 1 yada 2 senede bir yeni paketler yayınlıyor diye biliyorum. İlk tanıdığımda sadece Flamingo paketi mevcuttu şimdi konuda anlattığım gibi 3 farklı modelleme paketi daha yayınlamış...

Tekrar ilginize teşekkürler

Saygıyla.
 

gobel1

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rhinoceros Hakkında

Rhinoceros programını 2003 senesinden beri tanıyorum ve 3 yıldır prof takı tasarımı konusunda Rhinoceros kullanıyorum
2003 senesinde Rhinoceros 3 vardı ve bu kadar Rhino için yazılmış olan ek program yoktu seneler geçtikçe Rhino gelişti rhinoya destek veren programlarda çoğaldı. Şu anda rhino için 6-7 adet farklı render programı bulunmakta.

ben ise 2005 yılında açtığım Jewelturk.net - Anasayfa sitemde Rhinoceros komutlarının hepsini tek tek Türkçe görüntülü ve sesli olarak anlatmaktayım.

Şu anda 34 adet rhinoceros dersi var Toplamda 4.30 saatlik bir zamana ulaşmakta.
Rhinoceros Dersleri adresinden tüm dersleri ücretsiz olarak indirebiliriniz. Forum sayfama ücretsiz üye olarak da Rhinoceros Türkçe Kitabına ve diğer kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Emin olun Rhino Türkiye'de her gün gelişen ve tanınan bir programdır. Sadece kuyumcular değil mimari ve gemi alanında çalışanlar da bu programı kullanmaktadırlar. Bu yazdıklarım reklam olarak algılanmasın lütfen burada sitemi tanıtmak amacıyla yazı yazmıyorum. Sadece insanlara yardımcı olmak için yazıyorum. Sorularınız olursa web sayfam üzerinden cevaplanacaktır iyi günler..
 

soydemir75

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
teşekkürler çok yararlı oldu ama 27. parça kayıp yerine 29.yüklü upload ederseniz iyi olur
 

cadara

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
16 Eki 2009
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Hülya Telli
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni


Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.
Sonuç olarak; ileriyi gören, orta ve uzun vadeli hedeflerini oluştururken ve planlama yaparken ihtiyaç duyulan yazılımı önceden belirleyen, teknolojiyi doğru kullanan, veriyi kullanılabilir bilgiye dönüştürebilen, bu çabaların ve yatırımların uzun vadede fazlasıyla geri döneceğini tahmin edebilen kişi ve kurumların ön plana çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

hulyatelli@hotmail.com
 

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
116
Tepkime puanı
4
Paylaşım için teşekkürler gobel1
 
Üst