Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Blen Hk

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Graphic1.jpg

Taş işi yapıyorum
üstteki A harfini convert to curves yaptım.
belirli biryükseklikteki ve belirli bir aralıkta olan elipslerden blend i oluşturdum
blendimi new path la monte ettiğimde blendde yer alan elipsler üst üste geliyorlar. Alttaki A harfinde olduğu gibi düzgün bir blend yerleşimi almak istiyor isem harfi alt soldaki gibi break apart larla bölmem ve sonrada blendleri teker teker yerleştirmem gerekiyor. bu blenled leri üstteki resimde olduğu gibi tek seferde yerleştirip. alttaki gibi bir görüntü olma olu varmı acaba

Benzer konular

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle convert to curves yapmanı tavsiye etmem mümkünse baştan başlayarak path şeklinde çiz ancak çizerken bir yol izle aynı yuvarlakların başyalıp izleyeceği yol gibi ve bitirdğinde bilki yuvarlaklar senin çizim yolunu izleceyecek.

bnununla beraber blend özelliklerinde yukarıya açılan menüde..

aaaaa0.jpg

80970461lc5.jpg

Bunlar kesin değil ama denemen gerekir.

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zaten onları kullanıyorum

birisi blendi çizgini başından sonuna kadar döşüyor. diğeride zaten yapmak istediğim işe ters çünkü elipslerin şeklini bozuyor.

ben blend yapıyorum. yapamıyor değilim. A harfinin köşeleri sıkıntı oluyor. sıkıntıyıda köşeleri ayırarak çözüyorum. benim sorum köşeleri ayırmak zorunda kalmadan yapmanın bir yolu yokmu.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
"Öncelikle convert to curves yapmanı tavsiye etmem mümkünse baştan başlayarak path şeklinde çiz ancak çizerken bir yol izle aynı yuvarlakların başyalıp izleyeceği yol gibi ve bitirdğinde bilki yuvarlaklar senin çizim yolunu izleceyecek."

buradaki anlatım sana fikir vermiş olmalı ozman.. sorunun cevabı hayır yok demekten geçiyor belki diğer arkadaşlar bir cin fikir üretebilir.. Ama blend yapmanın mantığında path vardır yani yol başlangıç noktası ile bitiş noktası arar blend.. Eğer yazıyı contver to curves yaparsan başlangıç ve bitiş noktası kaybolur buda hatalı yerleşime sebep olur.

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum yazıya takılıp kalma
A harfi bir örnek ti

bir üçgen de olsa köşesi var. başlangıçdan bitişden sıkıntım yok. köşelere otomatik yerleştirme benim derdim

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Eşit sayıda ve eşit uzaklıkta, aynı zamanda köşelerden başlayıp köşelerde biten bir yerleşim istiyorsanız Her bir çizgiyi tek başına path olarak tanımlamanız gerkebilir. A harfi örnekse her bir kenarını kendi başına bırakmak gerekir. Convert to Curves yaptıktan sonra köşelerdeki nodeları ayırıp break apart ile çizgilere parçalayabilirsiniz.

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çakır şu anda benim uyguladığım yöntem de senin anlattığın yöntem. A harfini convert ettikden sonra köşelerinide break yapıyorum yukardaki resimdede var zaten. düzgün bir yerleşim oluyor. ama yüzlerce path oluşturmam gerekiyor böyle oluncada. orada break varmış gibi davranmasını sağlayabileceğim bir yöntem arıyorum bende. 11 kullanıyorum daha yüksek versiyonlarda varmı o dediğim.

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar splint koyduğum zaman istediğim işlemi tam olarak yapıyor ama split 1 tane koyabiliyorum. daha fazla sayıda split nasıl koyabilirim