Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

boyutlandırmada yardım

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
elimde binlerce elipsden oluşan bir çizim var. ben bu elipslerin hepsini tek seferde büyütmek yada küçültmek istiyorum. elipsleri örneğin %111 büyütmem gerek tümünü seçip büyütür isem çizimide büyütüyor. çizim büyümeycek tüm nesneler aynı yerinde kalacak ama boyutları %111 büyüyecek yani elips i seçip 111 yazdığımda yaptığı işlemi tümüne tek tek uygulamış gibi işlem yapacak. % ile yapmak zor ise ebatda verebilirim. mesela 2mm genişliğinde olan tüm nesneleri 3mm yap demek

Benzer konular

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
İşinize yarayacak bir makro yazmıştım. Forum kuralları açısından açıklamaların olduğu sayfanın linkini veremiyorum. Makronun adı CT Çoklu Ölçülendirme 1.3. Kısa bir aramayla bulabilirsiniz.

Kullanımı:
Ölçüleri eşitlenecek nesnelerin tamamını seçtikten sonra Genişlik ve Yüksekli değerlerini girerek Ölçülendir butonuna tıklayın.
Seçilen nesnelerin her birinin ölçüleri girilen ölçülere getirilir. Nesneler için referans noktası seçerek sabit kalmasını istediğiniz noktayı belirleyebilirsiniz.

neorob

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dediğin kelimelerde kayıt bulamadım. daha yetmedi senin yazdığın tüm mesajları arattım onlara baktım genede bulamadım. tembel demiyesin diyede 2 kere taradım genede bulamadım

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
o kadar uğraşmana gerek yok hepsi aynı boyda ise elipslerin kontür ver istediğin oranda olsun bitsin ama değişik boylarda ise sanırım tek tek yapıcaksın