Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bozuk Dosya?...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel Draw'da import ettiğim dosyaların üzerinde değişiklik yapıp kaydetmeden çıkıyorum ama bazen bu dosyalar bozuluyor. İmport veya açmaya çalıştığımda ön izleme görünmüyor bunun yerine Corel'in logosu görünüyor ve dosya açılmıyor kısaca dosya bozuluyor. 1. Corel bazı dosyaları neden bozar 2. Bozulan dosyalar nasıl kurtarılır ?...

Benzer konular

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
1. Eğer bilgisayarda iki farklı Corel sürümü varsa ve bunlardan biri kaldırılmışsa mevcut dosyalarda bozukluk yaşanabilir.

2. Denetim Masası>Program Ekle/Kaldır'dan Corel'in değiştir/kaldır butonuna tıklayarak Corel Install'u çalıştır. Çıkan pencerede "Repair installations errors in the program" seçeneğine tıkla. Böylece Corel'in kendini tamir etmesini ve thumbnail display özelliğini yeniden aktif etmiş olacaksın.

(Teşekkürler Kürşat Hocam.)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevabınız için tşk. ederim fakat Corel'de genel olarak bir problem yok sadece bir dosya bozuk (önceden çizdiğim imalata giren bir dosya ve ölçüler net gerekli) diğerlerinde ön izleme görünüyor. Bilgisayarda hem 12 hem X5 yüklü dosya X5'de hazırlandı 12'yi hemen hemen hiç kullanmıyorum bana program tamirden çok dosya tamir gerekli programı gerekirse yeniden de kurabilirim...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Sadece bir dosyanın önizlemesinde sorun var ise ve dosya çok büyük değilse, dosyayı açıp yeni bir sayfaya kopyalasanız ve o haliyle yeniden kaydetmeyi deneseniz bir de.

Ayrıca x5 dosyasını sürümü düşürmeden 12'de açmaya çalışmıyorsunuz değil mi?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Dosya bozulmuş benim sorunum burada zaten dosya açılsa bir problem kalmayacak. Dosyayı 12 de açmaya kalkmıyorum sadece "birden fazla versiyon yüklü ise" demişsiniz bilgi amaçlı yazdım 12 var ama ne dosya o versiyonda hazırlandı ne de orada açıldı. Hazırladığım dosya hiç bir şekilde açılmıyor ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Oluşturduğum dosyanın oluşturma tarihi değiştirme tarihinden daha yeni (nasıl oldu bilmiyorum) sanırım bozulma sebebi bu tarihleri değiştirdim ama sonuç değişmedi...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Biraz önce yine yaptığım çizimi kaydettim programı kapattım açtım dosya bozulmuş Corel Draw'da dosya neden bozulur bir fikri olan yok mu? ... (Yaptığım çizimin alternatifli olması dolasıyla mail atmıştım yani jpg olarak kayıtlı var ona bakarak yeniden çizebilirim ama mail atmamış olsaydım büyük sorun olacaktı. Bu hafta bu 2. oldu ve bu sorunu çözmezsem sanırım başım çok ağrıyacak)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Dosyanın boyutu çok büyük olursa olabiliyor.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bozulan dosyaların hiç birinin boyutu büyük değildi...

canakkale

🌱Yeni Üye🌱
Aynı sorun bende de oluyor. Yaptığım bazı tasarımları kaydediyorum. Tekrar lazım olduğunda açılmıyor.Benim için çok büyük bir sorun... Hepsini tekrar yapmam gerekiyor.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben sorunu çözdüm, aslında çözülecek bir olay yok. Önceki versiyonlarda bu sorunu yaşamıyordum ama X5 kullanmakla beraber bu sorun çıktı, programı kapatmadan önce kaydettiğim dosyalarda sorun oluyordu şimdi kaydet dedikten sonra bir müddet bekliyorum sonra kapatıyorum sorun olmuyor ...