Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Brushlar Boyanır mı ?

wallter

🌱Yeni Üye🌱
Kullandığımız brusları renklendirmek istiyorum ama beceremedim :)) yardım edebilir misiniz ?

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshop belgenizi renkli olarak açtığınızdan emin olmalısınız. (Image / Mode) RGB/CMYK.. (Açtıktan sonra da değiştirebilirsiniz)

Eğer Grayscale olarak açtıysanız, (Brush) fırçalarınızı boyayamazsanız.. :))

wallter

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop belgenizi renkli olarak açtığınızdan emin olmalısınız. (Image / Mode) RGB/CMYK.. (Açtıktan sonra da değiştirebilirsiniz)

Eğer Grayscale olarak açtıysanız, (Brush) fırçalarınızı boyayamazsanız.. :))

rgb olarak açıyorum ama tek renk boyuyo... ya da ben anlata madım mesela simspson brushu şapkasını farklı renk kazağını farklı renk boyayabilirmiyim
...

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
mesela simspson brushu şapkasını farklı renk kazağını farklı renk boyayabilirmiyim
...

Bahsettiğiniz simpson brush'ı tek parça ise tamamını aynı renge boyar. Bu durumda "göz kararı" şapka, kazak, vs... ayrı ayrı seçme aracı yardımıyla seçilerek istenilen renk uygulanabilir. Birkaç efekt ile de renkler arası geçiş yapılabilir.
Ama şapka brush'ı ayrı, kazak brush'ı ayrı ise; her brush için farklı renk seçilerek zaten bu işlem yapılabilir.

wallter

🌱Yeni Üye🌱
işte o ayrı ayrı seçme aracı ile ne şekilde boyama yapılıo anlatırmısın mesela boyamadan mı seçioruz o renkleri ya da fırçayı sürdükten sonra mı boyuyoruz...

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
işte o ayrı ayrı seçme aracı ile ne şekilde boyama yapılıo anlatırmısın mesela boyamadan mı seçioruz o renkleri ya da fırçayı sürdükten sonra mı boyuyoruz...

Öncelikle rengi belirliyorsun. Daha sonra seçmek istediğin yeri seçme aracı ile seçiyorsun. Fırça yardımıyla da belirlediğin renge boyuyorsun.
Seçtiğin alanı (örneğin şapkayı) fırça yardımıyla boyamakla uğraşmayıp, alt+silme tuşuna birlikte bastığında direkt olarak içine belirlediğin rengi dolgu yapıyorsun.

Rastgele bir alan seç ve alt+silme tuşu uygula, tam olarak anlayacaksın diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.