Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu çalışma çizim midir?

altanaltug

🌱Yeni Üye🌱
57F3CC4A666192488A40390Er.jpg

Ek'teki fotoğrafın nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleme:

babuloğlu

🌱Yeni Üye🌱
zannetmiyorum,
photoshop da oynanmış bir fotoğraf

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Siz tam olarak ne soruyorsunuz?
Ambalajın nasıl yapıldığını mı?
Ayrıca konu başlığınız hatalı

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Şimdi öncelikle fotoğraf yapılmaz, çekilir... Sonra; örnekteki çalışma nasıl yapılır derseniz; Şöyle bir mesleğiniz kısmına bakıyorum, ve Yrd. Grafiker yazıyor yani yeni bile yetişiyor olsanız grafikerin ne olduğunu biliyorsunuz, dolayısıyla Corel Draw, Illustrator, Photo Shop gibi programlarıda biliyorsunuz...

Bu çalışmalarda bu programları kullanarak yapılıyor, renk bilgisi, tasarım bilgisi olan bir Grafiker çiziyor ve renklendiriyor.

altanaltug

🌱Yeni Üye🌱
Peki daha detaylı anlatırsam.

Bu çalışma sadece fotoğraf ve photoshop mu yoksa farklı bir program (3DMAX vb.) ile mi yapıldığını merak ediyordum.

Ambalaj yapımının en azından sürecini biliyorum ondan ziyade bu çalışmanın afiş vb kullanımlara nasıl hazırlandığını kastediyorum. Yoksa tabii ki tasarım programlarında yapılıyor ama hangisi.

Mesleğim konusunda da yardımcı grafiker değilim sadece tamamen amatör olarak bu konularla ilgileniyorum.

Kelime hatası olabilir ancak doğru konu başlığımdayım diye düşünüyorum.

İyi günler diler verdiğiniz cevaplara ve ayırdığınız zamana şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ambalaj:https://www.grafikerler.net/ambalaj-nedir-t4811.html

Ambalaj tasarımı: Bir çok grafik programı bulunur. Bunlar yardımıyla birazda hayal gücü ve araştırmayla ortaya çıkan şekillere (tasarım) boyutlandırma ve renk verildikten sonra basılır.

Ürün çekimi: Genellikle profesyonel bir fotoğraf stüdyosunda ürünün yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekilir, bazende dia olarak yedeklemesi ve arşivlendirilmesi yapılır.

Görseldeki ekmek: Halkın arasında dededen kalma mesleki eğitimle genelde sıcak bir fırının yanmasıyla oluşan ağırlıklı buğdaydan olma hamur işi.

Son düzenleme:

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Photoshopta etkileyici fotografik çalışmalar yapılabiliyor. Direkt olmasa da konu ile alakalı olarak ************************ bu arkadaşları ve bunların bağlantılarını takip edin derim.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshopta etkileyici fotografik çalışmalar yapılabiliyor. Direkt olmasa da konu ile alakalı olarak *********** bu arkadaşları ve bunların bağlantılarını takip edin derim.

Peki forum içinde bu tarz çalışmalar varmıdır diye baktınızmı?

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Açıkçası bakmadım. Forum içinde gösterilen konular çok aradığım şeyler değil. Ama sektör içinde ihtiyaç duyulabilecek şeyler.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Forum içindeki:
Konular: 59.650, Mesajlar: 597.299, Üyeler: 190.360

Bir ara gezinmelisiniz ki, bazı işlerin sadece yurtdışı bazlı olmadığını görmelisiniz. Kendi insanımıza, tasarımcımıza güvenebiliriz böylece..En azından anlaşılması ve paylaşımlası daha kolay olduğundan Türkçe bir yönlendirme olabilir.

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
O konu ayrıdır, bu konu ayrıdır. Blginin ayrımı olmaz. Ben daha çok illüstratif alanda ilgili olduğum için açıkçası forumdaki photoshop alanının çoğunu kullanmıyorum. İlgi alanımda kayıtlı olan neyse ona yönlendiriyorum. Eğer sizin yerel kaynaklarda bilginiz varsa siz de o konuya yönlendirebilirsiniz. İşi çatışmaya vardırmanın anlamı yok, önemli olan bilgidir, bilgi paylaşımıdır.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İllüstrasyon kısmını arkadaşın ve sizinde incelemenizi diliyorum. Çatışmadan ziyade, zaten öğrenme aşamasında olan birini yabancı sitelere yönlendirmenin lüzmu yok diyorum. Yoksa benim içinde sorun değil devinarttır, +plustır..

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
İnşallah illüstrasyon kısmımız da d.art yada cg.art, cg society kadar aşmış bir hale gelir de yabancıların bilgisine ihtiyaç duymadan yüzde yüz yerli paylaşımlar yaşarız. Neyse artık.