Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu ilan sizi karamsar yapabilir.

memusa

🌱Yeni Üye🌱
Doğru yere mi yazdım bilmiyorum bu nedenle şimdiden özür dilerim.
Sabah iş ilanları sitelerini gezerken aşağıdaki ilana rastladım. Birkaç kere üstüste okudum tabii, acaba yanlış mı algıladım ya da atladığım bir satır mı var diye? Belki bir kişi için değildir dedim bu aradıkları ama öyle maalesef.. Aşagıdaki ilanı okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. :surprised:
yinede ilgilenen olursa bu ilanın hangi sitede olduğuna dair mail yoluyla linki verebilirim. :tongueout:

TASARIM, GRAFİK, WEB SAYFASI ÇALIŞMALARINI YAPACAK, BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZILIMLARI KONUSUNDA TECRÜBELİ GRAFİKER VE BİLGİ İŞLEMCİ ELEMAN*ARANMAKTADIR.

Aranan Nitelikler

Grafik
Corel Draw
Photoshop
3D max
Autocad
Freehand
Fireworks
Quarkexpress
*
Video
Video edit
*
*
Web
ASP
ASP.NET
C#
PHP
MS-SQL
MYSQL
Adobe Flash
Frontpage
Dreamweawer
JavaScript
ActionScript*
*
Program
Delphi
C
Visual Basic
Java
SQL
*
Bilgisayar
İşletim Sistemleri(*xp, vista, linux )
Ms Office uygulamaları (Excel, Word, Powerpoint, Access)
SQL2000
MS Server 2000 ve 2003
Active Directory
Ms Exchange 2000 ve 2003
MS Terminal Server
TCP/IP, DHCP, DNS, FTP, TELNET, SMTP, HTTP, PROXY

Benzer konular

deren

🏅Acemi Tasarımcı🏅
buna benzer bir ilan bende görmüştüm ama bu kadar abartılı değildi tabıkı
bu meslekte zaten zor olan bu grafıker ne iş yapar insanlarımız iş verenler yeterınce bılınclı değil yazık ne dıyım olan bıze oluyor...

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
Bende arasıra denk geliyorum.Bu nasıl bir insalıktır.İnsanda kafa kalmaz patlar heralde:)
Bir sürü işi bir insan yaptırmak o ne ala memleket saçmalık gerçekten
Güzel paylaşım teşekkürler arkadaşım
böylesinide hiç görmedim yani ayıp ya gülüyorum :D

demoN

👑Efsanevi Grafiker👑
Hiç şaşırmadım desem yeridir:(

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence 1 grafiker, 1 bilgi işlemci arıyor :D

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
İnsan kaynakları ve bu hizmeti veren firmalar, grafik tasarım sanatını ve bu sanat etrafında şekillenen grafikerlik mesleğini anlamaktan uzak. Onlar meseleye, sadece büro işi veya bilgi işlem departmanı gibi bakmayı bilirler. Ayrıca, bu sanatı ve mesleği koruyacak, sahip çıkacak örgütlenmeler de ya hiç ortada yok ya da çok zayıf. Hal böyle olunca, bilgisiz işveren, kafasına göre, işine en çok gelen türde elemanı bulmak için piyasada avcılığa çıkıyor, olta atıp, yemliyor. Masaüstünde yirmi bin takla atsın, yeter, onun için. Elemansın işte... Ha telefonlara bakmışsın, ha çay getirmişsin... Bir farkın yok. Bu geri zihniyet, bizi bunalıma sürüklüyor. Krizlerin sebebini sadece finans piyasalarının çökmesinde aramamalı. İşte, üretimin ve yaratıcılığın önü böyle tıkanıyor. Üretmeyen, dünya hakkında fikir sahibi olmayan, fikrini açıkça söylemekten korkan robotlar istiyorlar...

İngilizcenizi geliştirip, uluslararası freelance sitelerinde iş aramanızı tavsiye ederim. Türkiye'de sinir sahibi olmaktansa... Bu ülkeyi sevmemizin, kendi insanlarımızla bir şeyler yapmamızın bedelini bize ağır ödeteceklerini zannedenlere ise ağır ve okkalı bir karşılık verilmeli... Gün gelecek, devran dönecek...

GRAPHACKER

🌱Yeni Üye🌱
Bravo LEVENTELPEN, mantığını ve çözüm önerini içtenlikle destekliyor, işverenlerin özel yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı ve sanatsal yanımızı ayaklar altına almasına gösterdiğiniz reaksiyonu son derece doğru buluyorum.
Ayrıca Grafikerlik ve Grafik Operatörlüğü arasına kalın çizgiler çekilmediği sürece hal ve gidişte tökezleyecez.

GRAPHACKER

🌱Yeni Üye🌱
TASARIM, GRAFİK, WEB SAYFASI ÇALIŞMALARINI YAPACAK, BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZILIMLARI KONUSUNDA TECRÜBELİ GRAFİKER VE BİLGİ İŞLEMCİ ELEMAN*ARANMAKTADIR.

Aranan Nitelikler

Grafik
Corel Draw
Photoshop
3D max
Autocad
Freehand
Fireworks
Quarkexpress
*
Video
Video edit
*
*
Web
ASP
ASP.NET
C#
PHP
MS-SQL
MYSQL
Adobe Flash
Frontpage
Dreamweawer
JavaScript
ActionScript*
*
Program
Delphi
C
Visual Basic
Java
SQL
*
Bilgisayar
SQL2000
MS Server 2000 ve 2003
Active Directory
Ms Exchange 2000 ve 2003
MS Terminal Server

Sakal Tıraşı
Overlok
Remayöz
Ayakkabı boyacılığı
Ofis temizliği
Getir-Götür, Yıka-Ütüle
Çay getir, bulaşık götür
Git şurdan evime alış veriş yap
Yengen bi paket sigara istiyo
Canım sandviç çekti git bakkaldan bi sandviç al
+Eben güzel mi

hihohahahahaaaaaaaa

ucurum22

🌟Usta Tasarımcı🌟
İlanı veren kişiler galiba eş dost arayıp program ismi öğrenip ilana eklemişler :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bence onlar bir insan değil bir makine arıyorlar :S
Direk bir bilgisayarı oturtsunlar oraya olsun bitsin yaa
İnsanın bunca şeyi bırak öğrenmeye; bilse bile çalışmaya vakti olmaz ki yaaa
mesai saati içinde ne kadarı kullanılabilir? :S
Pes doğrusu ne diyeyim
Bu iş iyice zıvanadan çıktı!!!

ayten-1984

🌱Yeni Üye🌱
bence onun ebesı guzel herhalde hehhee sonuna lafı koymus ama:))

msdursun

🌱Yeni Üye🌱
iş ilanı

Doğru yere mi yazdım bilmiyorum bu nedenle şimdiden özür dilerim.
Sabah iş ilanları sitelerini gezerken aşağıdaki ilana rastladım. Birkaç kere üstüste okudum tabii, acaba yanlış mı algıladım ya da atladığım bir satır mı var diye? Belki bir kişi için değildir dedim bu aradıkları ama öyle maalesef.. Aşagıdaki ilanı okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. :surprised:
yinede ilgilenen olursa bu ilanın hangi sitede olduğuna dair mail yoluyla linki verebilirim. :tongueout:

Aranan Nitelikler

Grafik
Corel Draw
Photoshop
3D max
Autocad
Freehand
Fireworks
Quarkexpress
*
Video
Video edit
*
*
Web
ASP
ASP.NET
C#
PHP
MS-SQL
MYSQL
Adobe Flash
Frontpage
Dreamweawer
JavaScript
ActionScript*
*
Program
Delphi
C
Visual Basic
Java
SQL
*
Bilgisayar
SQL2000
MS Server 2000 ve 2003
Active Directory
Ms Exchange 2000 ve 2003
MS Terminal Server

ilanı okuyunca benzeri ilanlar geldi aklıma
bazı isletmeler gercekten işi bilmediği için aklına geleni yazarlar
arayan firmayı bilmiyorum ama büyük bir ihtimalle firmalara teknik destek veren bir bilgisayar firmasıdır, teknik servise bir eleman alayım hem bilgisayarı halletsin hem grafik yapsın hem web yapsın eh yazılımıda bilsin bu firma acaba bir insaat firması olsa hem mimarlık hem mühendislikten anlayan, harç karmasını bilen, sıva yapabilen, duvar örebilen bir elemanmı arayacaktı acaba onuda merak ediyorum.

forumlara yazı yazmak gibi bir adetim yok fazla ama burada öyle yazılar okuyorumki bir isveren olarak gercekten şaşırıyorum, dekupenin, cmyknın ne olduğunu bile bilmeyen grafikerlerde çıkıyor karsımıza, böyle eleman arayan işverenlerde. aslında esas problem bu islerin artık çok kolaylaşması basite indirgenmesi, bunun önüne geçebilmek odayla, dernekle olacak birsey değildir. işverende bilinçli olacak çalısanda bilinçli olacak. kimse kasaba gidip araba lastiği alınmayacağını bildiği gibi kimin neyi nasıl yapması gerektiğinide zaman içinde öğrenileceğini düşünüyorum. ülkemizde reklam sektörü aslında çok geniş bir kavram ama eminim zaman içinde taşlar yerine oturacaktır belki bir 5-10 sene sonra bu ilanı veren arkadasta, okuyan bizlerde aklımıza gelince gülüp geçeceğiz.

işlerin bu noktaya kadar gelmesinde bu işlerle ilgilenen hemen herkesin az çok suçu vardır. işin acı gerçeğide maalesef budur. grafiker olarak basladığım sektörde bir isyeri açınca daha doğrusu açmak zorunda kalınca insanların sadece grafik ile alakalı sorunlarını çözmekti esas fikrim, sonra iş baskı kısmına geldi onu yaptığınız müsteri sizden web sitesi istemeye baslayınca yapmıyorum dediğiniz her müsteri sizden kopmaya baslıyor ve onada girmek zorunda kalıyorsunuz, promosyon isi yapmaya baslıyorsunuz ve derken karsınıza yukardaki ilan kadar öldürücü olmasada vurucu bir ilanı vermek zorunda olduğunuz gün geliyor, (en azından bizim ilanımızda grafik ve webden anlayan hangi programları bilmesi gerektiği yazan bu ilanın yanında masum duran bir ilanımız var)

biraz karısık oldu kusura bakmayın, daldan dala atladım
bu tip ilanlar moralinizi bozmasın hatta va hatta arayan kisiyi arayıp ben biliyorum 5000 lira maas istiyorum deyin onun morali bozulsun :)

en iyi günler sizlerle olsun

road_runner

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sanırım ilanı veren g...veren pardon işveren bu kadar programı kaldırabilen bir bilgisayara operatör arıyordur:D

kelebeknehir

🌱Yeni Üye🌱
Muhtemelen konu hakkıında bilgisi olmayan biri vermiştir bu ilanı, grafiker ve bilgi işlem ilanlarını aratıp istenen tüm özellikleri birleştirmiş.

Öte yandan ilanların çoğunda zaten gereksiz vasıflar arıyorlar. İş az eleman çok olunca onlar da isyelim isteyebildiğimiz kadar diye düşünüyorlar.

Çok programı az bilmektense, az programı çok bilmek iyidir.

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence ilanı veren ÇOK BİLGİLİ insan kaynakları sorumlusu ilanı verdiği siteden program olarak ne varsa yazmış... kaldı ki artık işverenler yüzsüzlüğün anlamını değiştirdiler... onlara göre grafiker hem baskı işini hemde web işlerini bilmeli... üstelik maaş konusunda en azı hakedenler biziz.. grafikerle.net 'teki ilanlarda bile artık 3 ay maaş alamama riskinden bahsederek, cv ve portfolyo istenmesine rağmen 10 dk bilgisayar başında " bakalım yapabiliyomusun" testi alnen isteniyor...

yurtdışı demişken sanırım oralarıda biz türkler batırıcaz bu gidişle... burada bile freelance ilanlarda yurtdışına iş isteyenler var ama nedense fiyatlar yerlerde... aynı çin malı tekstil gibi biz de yurtdışına türk malı grafik tasarım veriyoruz... emeğe saygısız, sadece daha ucuza fiyatlarla ve ordan burdan çakma işlerle... yurtdışındaki türklerin kurduğu ajanslara, reklam şirketlerine baktınız mı hiç internetten... yapılan işlerin çiğliğini ve fiyatları gördünüz mü? 3 alternatifli logo tasarımına Fransa gibi bir yerde 20 euro fiyat verenler türk şirketleri... az kaldı orayıda bitiriyoruz... grafik tasarımı ordan burdan foto, çizim alaak photoshop'ta iki tıkla dizmek sanan grafik tellaları sayesinde ülkemizdeki rezil düzeni yavaş yavaş avrupaya yayıyoruz. ama hata da bizdeki iki kuruş kazanalım diye bu adamların işlerini yapıyoruz...

Alman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
maaş ne kadar acaba 10.000 mi !? :p

fatihmengu

🌱Yeni Üye🌱
ilan veren kesin biryerlerden duyduğu programları fazla mal göz çıkarmaz diyerek hepsini eklemiştir. :D

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Acaba arasam ve ben bu vasıflara sahibim desem ilanı veren kişi buna inanacak mı ?..
Kendiside biliyo aslında süpermenin sadece çizgifilm olduğunu :D