Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu ilandan ne anlarsınız

yükter

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BİLGİSAYAR şirketinde çalışacak fiziği düzgün bayan eleman Tel. 0.212.240-8-/--

Bu ilan Türkiyenin önde gelen bir gazetenin (renkli sayfalar) Grafiker ilanları
bölümünde yayınlanmıştır.

Manken ajansımı? Bilgisayar şirketimi anılyamadım.

Her işi çok iyi yapabilirsin ama....... FİZİK (90-60-90) olmazsa olmaz:=(

gfb_cnn_1907

👑Efsanevi Grafiker👑
grafikden kasıtları heralde bayanın resmini çizcekler baksanıza 90-60-90 diye belirtmişler :) böyleleride varya şu dünyada.... ne denir bilemiyecegim....

Mertkan TEKİN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şirket içinde mankenlik yapacak eleman aradıklarını anlıyorum bu ilandan :)

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
bence metreslik yapacak bayan aranıyor...

içimden geçenleri aynen akatarmışsıınız. teşekkürler.
2 ay önce iş görüşmesine gittiğimde cv bıraktım ve beni akşamüstü aradılar bir vesikalık birde boydan resim istiyorlarmış. :surprised: cv mi değerlendirmeye almayın dedim.
gerçkten öyle davranıyorlar.
*benim fiziğimden ona ne?
*fiziğimize göre mi işe alınacagız?
*yada fiziği düzgün olunca maaşı da mı düzgün olacak?
*namuslu para kazanmak bu kadar zor mu oldu ya..:worried:
*neden işi bilip bilmediğimizle değil de dış görüntüyle bu kadar ilgileniyorlar anlamıyorum..

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
sanırım ben bu ilanı dün gördüm hemde büyük bir gazetede.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
:D İlanı okumak yeterli zaten, bu ilana başvuracak kimseler bellidir sanırım :p

postaki

👑Efsanevi Grafiker👑
ilan apaçık söylüyor :D fiziğin düzgün değilse gelme kardeşim :D

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar hepinize katılıyorum
ama bence bu kadar sert düşünmeyin; yani bu sorun müşterilerinden de kaynaklanıyor olabilir...
yada hangi departmanda çalışacağınızdan...
Yani örneğin danışma yada santral kısmında çalışacak insanlardan güzel ve bakımlı yani prezantable olmaları beklenir ve bu çok doğaldır...
Sonuçta kim olursa olsun kapıdan girdiğinde güzel bir bayan görmek ister yani
Ayrıca ajanslarda buna çok sık rastlanır...
Çalıştığımız bir pr şirketi vardı; toplantıya gelen hatunları görseniz; podyumdan fırmamışlar sanırdınız; hepsi kusursuz güzelliğe (yani bu onlara göre kusursuz ; biz normal insanlara göre hastalıklı gibi zayiflardı) ve zürafa kadar boylara sahiplerdi :S
Önce çok şaşırdım sonra da anladım ve kabullendim.Çünkü patronlar işi; onlardan önce gelen adamlara değil bu hatunlara verdi :D
Yani arz talep meselesi; bu hiç bir firmada bu ilandaki gibi açıkca belli edilemesede; aslında genelde insanları etkileyen ve göz önünde bulundurulan bir unsurdur...
Bakın çoğu ilanda prezantable yazar; ama tabi burda çok kaba bir tabir kullandıkları için bu kadar rahatsız edici görünüyor...
Ama bu çoğu şirketin bir politikasıdır.Bir çok firmada bakımlı ve güzel bayan görmek isteyen olur...
Yani bence yadırgamamak gerek...
dediğimide yanlış anlamayın bu doğru demiyorum ama ne yazıkki bu yadsınamaz bir gerçek...
Kadın bir birey olarak değilde; bir dişi varlık olarak görülmeye devam ettikçe ne yazıkki biz bayanlar bu muameleye maruz kalacağız...
Acı ama gerçek...

damlayanardag

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafidamla.com
evet görüntüyede dikkat etmek şart.Hatta bütün işverenler art niyetleri olmasa da bakımlı fiziği düzgün bir bayan çalıştırmak isterler.Müşteri ilişkilerinde ön planda o bayanları tutarlar.Fakat böyle 90-60-90 ölçü isteniliyorsa da ben bunda iyi niyet aramam açıkçası..

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?

delibadi

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet görüntüyede dikkat etmek şart.Hatta bütün işverenler art niyetleri olmasa da bakımlı fiziği düzgün bir bayan çalıştırmak isterler.Müşteri ilişkilerinde ön planda o bayanları tutarlar.Fakat böyle 90-60-90 ölçü isteniliyorsa da ben bunda iyi niyet aramam açıkçası..

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?

hem grafiker hemde mankenlik yapacak eleman arıyorlar herhalde iki işi birden yapacak ama :wink:tek maaş alacak ben bunu anlıyorum ve sizlerede katıyorum.ölçüleri verdiğine göre zaten son zamanlarda çoğaltı bu ilanlar

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bence metreslik yapacak bayan aranıyor...
Şaşırmadım:)Herkesin ağzından lafı çalmışsın.
Benimde uygun dilde nasıl yazarım diye düşünürken kardeşim son noktayı koymuş bile :kiss1:
Ama büyük şirketlerde özellikle müsteri ile birebir görüşülme durumu varsa çalışanların görsellikleri şirket açısında çok önemli.

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Hangi departmanda çalışacak? bunu belirtseydi o zaman daha anlaşılır bir ilan olurdu.
Bu ilanda bu kadar abartılacak birşey görmüyorum, büyük ihtimal müşteriyle birebir ilişkide bulunacak pazarlama yada ön büro departmanına bayan eleman alacaklardır. Bu nedenle firmanın fiziği düzgün birini araması yadırganmamalı. Bu arada fiziği düzgün deyişi 90-60-90 anlamına mı geliyor? siz bunumu anlıyorsunuz bu ilandan:) Benim bildiğim bu tür ilanlarda fiziği düzgün tabiri, temiz yüzlü, bakımlı anlamına geliyor.
Özellikle ağır tabirler kullanan arkadaşlar, biraz daha dikkatli olmalı!