Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu İşe Yeni Başladım Önerileriniz

ekremdavut

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar bu işe başlayalım 1,5 ay oldu biraz photoshop biliyorum sadece kendi çapımda yaptıgım tasarımlarım var coreldraw illustrator filan pek bilmiyorum açıkca korkum var biraz ögrenemem diye :sweating:
önerileriniz nelerdir nerden başlamalıyım ?

agas82

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalıştığıun yerde çizm yapanları izle.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle korkunu yenmen lazım. Şunu kafandan çıkartma ki herkes annesinin karnında öğrenmiyor. Öğrenenlerden neyim eksik diyerek kendine telkinde bulun.

- Bol bol gözlem yapmalısın yürürken, koşarken yemek yerken vs vs. Logolar afişler broşürler nasıl yapılmış.
- Gözlem yaparken de renklere, tipolara, fontlara, terleşimlere çok dikkat etmelisin.
- Temel tasarım unsurlarını (soğuk-sıcak renkler, olmazsa olmazlar vs.) öğrenmelisin. Bunları bir arada kullanmak için bol bol pratik yapmalısın.
- Sonra grafik sektöründe oluşan unsurlar logo, afiş, billboard, katalog vb. nasıl kullanılır kullanım alanları nelerdir. Nelere dikkat edilir?
- Matbaa aşamalarını bilmelisin ki (rgb, cmyk, pantone nedir? kaçar mm. taşma payı verilmelidir vb.)
- Programlara gelince öğrenmek istedikten sonra her şekilde öğrenirsin. İzleyerek videolardan takip ederek kurs alarak.

Başarılar ;)

kurthan84

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle korkunu yenmen lazım. Şunu kafandan çıkartma ki herkes annesinin karnında öğrenmiyor. Öğrenenlerden neyim eksik diyerek kendine telkinde bulun.

- Bol bol gözlem yapmalısın yürürken, koşarken yemek yerken vs vs. Logolar afişler broşürler nasıl yapılmış.
- Gözlem yaparken de renklere, tipolara, fontlara, terleşimlere çok dikkat etmelisin.
- Temel tasarım unsurlarını (soğuk-sıcak renkler, olmazsa olmazlar vs.) öğrenmelisin. Bunları bir arada kullanmak için bol bol pratik yapmalısın.
- Sonra grafik sektöründe oluşan unsurlar logo, afiş, billboard, katalog vb. nasıl kullanılır kullanım alanları nelerdir. Nelere dikkat edilir?
- Matbaa aşamalarını bilmelisin ki (rgb, cmyk, pantone nedir? kaçar mm. taşma payı verilmelidir vb.)
- Programlara gelince öğrenmek istedikten sonra her şekilde öğrenirsin. İzleyerek videolardan takip ederek kurs alarak.

Başarılar ;)
Arkadaşımız tafsiyelerini muhakak dinle önemli noktaları açıkça belirtmiş... irm.art arkadasımıza teşekkürler...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu işe giriş var çıkış yok. Tamam ben oldum bitti yok. Her gün yeni birşeyler yeni programlar yeni düzenlemeler çoook çalışmak lazım. Çalışırım dersen sorun yok sitede ve internette yeteri kadar örek var ...

Yontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gir bi matbaaya para almadan 1 sene sürün.

1- Sana olayın en başında söyleyebileceğim şey "PEN TOOL"dur. Nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanırsın, neler yapabilirsin. Bu aleti yalayıp yutman lazım.

2- Kağıt taşımayla başla. ( Bir süre sonra hangi kağıt ne kağıdı gözün kapalı ellesen bile anlar hale gelirsin )

3- Grafikerlerin yanına çek bir sandalye soru sormadan saatlerce izle ( soru sorma diyorum bunun nedenini grafiker olursan -inşallah- anlarsın )

Dilersen dahada yazabilirim ?

toolss

🌱Yeni Üye🌱
2 yıl okudum ünide hala kendimi bu alanda eksik hissediyorum. Temel olarak bazı bilgileri aldım ama zamanla herşey öğrenilir. Sende yapa yapa öğrenirsin