Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bu konuda takıldım yardım edermisiniz

Weasterturks

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.otoarizalari.info
templatemo_header.jpg

Arkadaşlar yapmak istediğimi yuvarlak ile belirttim. Vektörel olarak hazırlanmış bunu photoshop ile nasıl yapabilirim yardım edermisiniz ..

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Rectangular Marque seçim aracıyla bir dikdörtgen oluştur içini kırmızı renkte boya sonra Polygonal Lasso Tool ile istediğin açıda bir seçim alanı oluştur ve kırmızının fazla bölümlerini sil çok basit bir işlem bu ...

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım orada iki ayrı shape var. kırmızı olan arkada. tam olarak anlaamadım bunu mu soruyorsun? kırmızı çizginin kenarını üçgen şeklinde kesmeyi sormuyorsun değil mi? Tam açıklarsan yardımcı olalım ama onu soruyorsan üstte dediğim gibi kırmızı ve gri iki ayrı çizim yapıp kırmızıyı arkaya alman yeterli.

Weasterturks

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.otoarizalari.info
arkadaşım orada iki ayrı shape var. kırmızı olan arkada. tam olarak anlaamadım bunu mu soruyorsun? kırmızı çizginin kenarını üçgen şeklinde kesmeyi sormuyorsun değil mi? Tam açıklarsan yardımcı olalım ama onu soruyorsan üstte dediğim gibi kırmızı ve gri iki ayrı çizim yapıp kırmızıyı arkaya alman yeterli.
benim demek istediğim şekille iniş yapmış yuvarlak içinde de belirtmiş bulunuyorum.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım oradaki gibi yapamadım derken neyi kastettiğinizi anlayabilmiş değilim çünkü şekil oradaki gibi. Aynı görünmemesine sebep olarak altaki layer tek renk değil grinin tonları arasında renk geçişi var çizdiğin şeklin altına bir layer oluşturup graident tool ile renk geçişini verebilirsin. Renkler farklı olduğu için değişik gelebilir rengi aynı renk kullanabilirsin, renk çok düz geliyorsa filter menüsünden küçük bir miktar noise ekleyebilirsin, kırmızı şeklin olduğu layere bir miktar inner shadow ekleyebilirsin bu dediklerimi dene hangisi gözüne hoş geliyorsa o şekilde kullanabilirsin ...

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim demek istediğim şekille iniş yapmış yuvarlak içinde de belirtmiş bulunuyorum.

şeklin içinde gördüğüm iki şeyin de nasıl yapıldığını anlatayım kısaca.
1. - kenarın nasıl üçgen gibi kesildiğini sormuyorsunuzdur büyük ihtimalle ama aşağıdaki çizimde görebilirsiniz. iki ayrı shape çizip pen tool ile üst üste koyduğunuzda benzer bir görüntü elde edebilirsiniz.

2- gri kısmın kırmızı ile birleştiği yerdeki beveli soruyor olabilirsiniz.
o da "inner bevel" kullanarak yapılabilir. aşağıda bir örneğini yaptım. inner bevel verdikten sonra açılarını ve diğer özelliklerini istediğiniz etkiye göre değiştirebilirsiniz.

hvLG0.jpg

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkes başka bir şey anlatmış. Acaba arkadaş hangisini sormuştu :)