Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu nasıl Piyasa Kardeşim?

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
İnsanlar işleri ne kadar basite indirgemişler yahu... Diğer bi başlıkta 50 Tl site okyunca iyice sinirlerim tepeme çıktı...

Geçen gün firmanın birine 1250 TL fiyat verdik. Gitmişler başka yerden fiyat almışlar. Adam 150 Tl fiyat vermiş. Firma sorumlusu diyor bu nasıl iş diye... Oturdum bir saat anlattım. Koskoca sayfalarca kodlanacak site için 150 TL fiyat... Gelde açıkla şimdi bilmeyene bu fiyat farkını...

İşler iyice ayağa düşmüş.... Bunlara çare yokmudur?

mavisakalcik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aynı şeyi ben ilk ve son kez değil her işimde yaşıyorum nerdeyse filanca yer var 150 tl yapıyor sen niye 1 500 tl diyor diyorum ki işde anlatıyom ne gerekıyorsa yaptığım referanslar bunlar diyorum sen değerlendir pahalı diyor olmaz diyor.neyse iş yatıyor sonra öteki x yere yaptırıyor site elinde kalıyor 1 2 ay sonra bu sefer gelıyor haklıymışın kardeşim diyor 1 500 tlik site oluyor bu sefer 3 000 bin tl neden diye soruyor pahalında o zaman güvenmedin şuanda da fiyatlar yukesldi dedğimde mecburen yaprıyıro yani kısacası sen her daima işiniyi yaptıkca her zaman ön planda oluyorsun.her etin yahnisi aynı olmuyor misali.kaliteni klasmanını belirliyeceksin bu bişlgiler umarım sana yardımcı olur.saygılarımla.

daphneco

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten de piyasayı bozanlar çok.. AMA, müşteriler, şablonculara değil, eninde sonunda kaliteli işi sağlam şekilde yapanlara dönüyor, başları önlerinde eğik olarak..

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Valla arkadaşlar Web Master değilim ama proje bazlı çalışmanın standartlarını iyi bilirim, buna benzer durumlarla karşılaştığımda firmaya direk şunu söylüyorum -ya bir kere para ver yada her yıl yeniden web sitesi yaptır.. Kaç ciddi şirketin sitesinin hacklendiğini yada web sitesinde sorun olduğunu gördünüz? diye soruyorum! Template tasarımı değiştirmek dışında, her yıl yeniden yazılım hazırlatan ciddi kaç firma tanıyorsunuz demeden geçemiyorum ve tabi cvp'da alamıyorum...

Çalıştığım bir firma 3 ayrı web sitesi istiyordu, her siteyi tek bir panelden yönetip, duyurular, haberler kampanyalar gibi başlıkları, 1 sitede olsun 2 sitede olmasın, 2 sitede bu haber yada duyuru neyse yayınlasın, 1inde yayınlanmasın gibi olasılıklar istiyordu, bu 3 sitenin biri e-ticaret uygulaması olacaktı ve daha bi sürü özellikte ihtiyaç duyulan web sitesi projesine ihtiyaçları vardı. Bunun için iki arkadaş proje hazırlayıp ayrı ayrı fiyatlar aldık ve benim 12000$ fiyat aldığım teslim süresi 7,5 ay dediğim projeye, X firma 15 gün teslim süresi ile 1250 lira fiyat verdi ve üstelik bunun paket programlama olmadığı iddiasıyla!.. Ben de 1250 lira vermenin gereksiz olduğunu bunun internette bedavasının ve aynı anda türkçesinin bulunduğunu kanıtlayarak derdimi ancak anlatabildim.

Evet karvizit diye nitelendirdiğimiz çok basite indirgenmiş sitelerin bile 150TL olması beklenemez bu nedenle müşteriyle onun anlayabileceği şekilde, en basitinden ihtiyacının gereksinimlerini karşılayacak siteyi anlatmak ve bedelinin bütcesine uygunluğunu tartışmak bana göre doğru olan yaklaşımdır. ŞU BİR GERÇEK Kİ 150 LİRALIK SİTE ANCAK 150 GÜN DAYANIR.... ALLAH BENİ VE MESLEKTAŞLARIMI 150 LİRALIK MÜŞTERİDEN KORUSUN diyorum ;)

Kolay Gelsin...

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İş için görüşürken müşterinin benzer sözleri karşısında kızgınlıkla ağzımdan şöyle bir şey çıktı "Kasap da, cerrah da et kesiyor. Siz kime ameliyat olacaksınız? Ona karar verin"

pokumagaan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:D valla myunder kardeşim ağzına sağlık ama genellikle kasaba ameliyat oluyorlar sonra yaptırdıkları işlerde hatalar çıkıp canları yanmaya başladıkça tezgah arkasındaki eşşekler gibi bağırıyorlar :) ben 31 yaşındayım 16 yıl bu mesleği yaptım son 1 yıldır artık yapmıyorum işleri o kadar basite indirgiyorlar ve piyasada o kadar çok ucua iş yapan varki hangi birtiyle uğraşacağımızı şaşırdık sonra yaptıkları hataları düzeltmektende bıktık ama ilerisi için kendi ekmeklerine kan doğruyorlar ilerde hiç para kazanamayınca yerlerde sürünecekler ben şu anda boştayım 800 - 1000 ya bu mesleği ve tecrübeyi satmıyorum vasıfsız elemanlar bile 800 tl alıyor bizim mesleğimiz var para etmiyor bunu yediremiyorum kendime ve bizler gibiler çok var :( biz bu insanlarla baş edemedik cem yılmaz diyor ya eğitim şart diye eğitim şart ve emeğe saygı şart bunlarda bizim insanımızda heleki işverenlerde yok onun için ne olacak bilmiyorum herkese saygılar

bhfo38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok haklısın kardeşim aynen doğru ,benim başımada çok geldi,mesela bir yere fiyat versim 1400 tl biri gitmiş 600 tl ye yaprım demiş ve pazarlıkta varmış.gelde çık işin içinden.kusura bakmayın ben 9 senedir bu işi yapıyorum yaşım 28 ama inanın o kadar suyu çıktıki bizim işin digital baskı merkezini bulan tabelacı oluyor çıkıyor.özellikle matbaacılar yapıoyr bunu.mesela bana çok denk geldi matbaacılarda,mesela en son bir kaç gün önce bir matbaacı geldi folyo baskı işi almış cephede alüminyumun üzerine yapıştırılacak vebakısını yaptırmış yapıştıramamış mahvetmiş sonra yeniden bastırmış yine uygulamasını yapamamış hep kırışık ve hava kalmış sonra bana geldi bende yapmadım gönderdim bir arkadaşa.oda fiyatını sen ver dedi bende 40 tl ye yap dedim , adam arkasına bile bakmadan gitti,niyemi çünkü ölçüsü 200*40 cm adam bastırmış yeniden işi,zannedersem çok ucuza almıştır ondan gitti.zaten bir çoğu aynı işlemi yapıyor.matbaacıların çoğu şu zihniyette,ben 1000 adet karttan 10 tl kazanıyorum bu folyo baskının maliyeti 9 tl ,30 tl ye alsam bu işi 20 tl kalır buda 2 kutu kartın karı,güzel bir kar diye düşünüp böyle iş alıyorlar sonrasıda piyasa ucuzluyor.matbaacı arkadaşlar kusura kalmasın ama gerçek bu bana bu şekilde denk gelenlerin çoğu matbaacı oluyor.şu inanın yakında tüm marketlerde bakkallarda tabela satışı yapılır bu gidişle.