Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

BU özelliklerdeki PC'i Photoshop neden kasar ?

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar bi pc aldım ama bana hala ağır geliyor photoshopu rahat çalıştırmıyor nedeni ne olabilir acab ?

psdzl.jpg

@l!

🏆Pro Tasarımcı🏆
photoshop'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cs4 kullanıyorum.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Sisteminizdeki font sayısını azaltıp, TuneUp Utilities veya benzeri bir programla optimize etmenizi öneririm.

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende font yok yani daha hiç font atmadım içine bu dediğiniz programlar ne işe yarar peki ?

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Sistem kayıt dosyasını (registry), ara bellekleri (cache), geçici dosya alanlarını temizleyip düzenler.

Kısaca, düşen performansı geri kazanmaya yardımcı olur. (Tabii ki mucize beklenemez)

Ekran kartınızın özellikleri de (paylaşımlı olması) performans üzerinde birinci dereceden önemli..

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
anladım ekran kartı paylaşımsız. bende anlamadım ya niye böle yapıyor.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
System requirements' Alıntı:
* 1.8GHz or faster processor
* Microsoft® Windows® XP with Service Pack 2 (Service Pack 3 recommended) or Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 1 (certified for 32-bit Windows XP and 32-bit and 64-bit Windows Vista)
* 512MB of RAM (1GB recommended)
* 1GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on flash-based storage devices)
* 1,024x768 display (1,280x800 recommended) with 16-bit video card
* Some GPU-accelerated features require graphics support for Shader Model 3.0 and OpenGL 2.0
* DVD-ROM drive
* QuickTime 7.2 software required for multimedia features
* Broadband Internet connection required for online services*

Kaynak: Adobe Photoshop CS4 Extended: System Requirements

Bir de kullandığınız, kırık bir sürümse belki trojan v.s. olabilir..

Şu an başka bir şey düşünemiyorum.

Kolaylıklar diliyorum.

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilginiz için çok teşekkürler.

canhear

🌱Yeni Üye🌱
Bilgisyarındaki fontlardan kaynaklanıyordur... Eğerki sende benım gibi sistemın içine 5000 tane font koyarsan photoshop 54 model chewrolet gibi çalısır...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgisyarındaki fontlardan kaynaklanıyordur... Eğerki sende benım gibi sistemın içine 5000 tane font koyarsan photoshop 54 model chewrolet gibi çalısır...
Zahmet olmazsa; 4. ve 5. mesajları okur musunuz?

(Bkz. Ahkâm kesmek)

Dorukhan

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.oxfam.org
Islemci ve ramin iyi belki ps'de bi yer vardı optimize bölümü ordan ramı az kısabailirsin ya da arka planda calişan bi antivirüs programın da neden olmuş olabilir...

grevs

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Islemci ve ramin iyi belki ps'de bi yer vardı optimize bölümü ordan ramı az kısabailirsin ya da arka planda calişan bi antivirüs programın da neden olmuş olabilir...

avast kullanıyorum. bu remi kısma bölümü için bi bakıyım bulursam kısarım tşkler.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Grafik işleri için yeterli olmanın çok gerisinde bir PC... Muhtemelen 300 dpi fotoğraflarda ağlatıyordur sizi... Crofesyönel olarak grafikle uğraşıyorsanız 7200 den düşük işlemci her zaman sorun demektir. Muhtemelen ön bellek yetersizliğinden işlemciniz şişiyor dolayısı ile PS de ona paralel yavaşlıyordur. Şu halde STRACH DISK ayarlarına bir bakıp eğer Startup görünüyorsa bunu diskiniz olarak ayarlayabilirsiniz. Konuyu bilmiyorsanız sitede aratın bir çok başlık var STRACH DISK ile ilgili...

Ama dediğim gibi PC'nizin işlemcisi oldukça vasat

Alman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ram kısma olayını bende yeni öğrendim bilgisayarıma sağ tık gelişmiş, performans , gelişmiş, sanal bellekden değerleri girerek kısabilirsiniz arkadaşlar....