Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu resimdeki yeşil şekli nasıl yaparım

afrakt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir kaç sitede sordum ama nasıl yapılır sorusuna tam cevab alamadım inşallah bu sitede cevabını bulurum Resim bu;

İnşallah 3dmax veya cinema4d ile alakası yoktur veya autocad bazı kişiler öle bişey dergibi oldu da

Benzer konular

mrtaxy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bir kaç sitede sordum ama nasıl yapılır sorusuna tam cevab alamadım inşallah bu sitede cevabını bulurum Resim bu;

İnşallah 3dmax veya cinema4d ile alakası yoktur veya autocad bazı kişiler öle bişey dergibi oldu da

hangi şekli bankamatiğin bütünündenmi bahsediyorsunuz yoksa sadece yanındaki yeşil desendenmi?

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer yarım daire şeklindeki okun hemen önündeki şekilden bahsediyorsanız corel draw'da blend tool ile 1-2 dakikada yapabilirsiniz.

afrakt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam bleend toolla yapılıyomuş Illustratorda denedim benzeri çıktı güzel hoşuma gitti o şekilde onun için sordum teşekkürler

smt05

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshopta sadece brushlar ile yapabilirsiniz

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
eğer yarım daire şeklindeki okun hemen önündeki şekilden bahsediyorsanız corel draw'da blend tool ile 1-2 dakikada yapabilirsiniz.

Corel'de Blend Tool ile yapılışını resimli olarak anlatmanız mümkün mü? Ben Blend Tool la şekil arasında hiçbir bağlantı kuramadım ...

mustafak90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşın biri 1 2 dakikalık iş demiş tamam ama estetik göreünebilmesi için bence biraz zmn harcamak lazım :) tabi ben acemi biri olarak böle düşünüyorum ustaları yapıyodur ama ben dediğiniz komutla denedim yakınından bile geçemedim şeklin :)

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok vaktim yok ama 1-2 dakika sürecek bir şey olduğu için 3 ekran görüntüsü aldım.

Aslında birinci ekran görüntüsü gereksiz ama ayrı ayrı görmek istersiniz diye bir ekran görüntüsü de böyle aldım.

ilk yapacağınız iki path çizmek.

ikinci iş ise iki ayrı path üzerinde blend tool kullanmak.

aslında 2 dakika bile sürmüyor :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
nsacar açıklamanız için tşk. ederim ama renklendirme olmadıkça diğer resme ne kadar benzediği hala soru işareti ...

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rica ederim.

ben blend tool ile yapılabileceğini gösterdim. soruyu ilk soran arkadaş da istediği cevabı aldığını söylemiş. benzeyip benzememesi ile çok da ilgilenmiyorum.

her köşe garanti bankası atmleri var. ben de görüyorum. o çizgilerin bu şekilde de yapılabileceğini söyledim.

sizin amacınızı çözemedim. sanki kuru kuruya eleştiriyorsunuz. sanki renkli halini koysam renk tonlarını beğenmeyeceksiniz. eğer bu konuda bilginiz varsa daha güzel bir öneri getirin. yoksa tam olarak ne öğrenmek istediğinizi söyleyin. siz uzaktan çekilmiş bir fotoğrafın üzerindeki çizgilerin yukarıda verilen cevapta anlatılanla birbirine ne kadar benzediğinin soru işareti olduğunu söylüyorsunuz. mümkünse renklendirmeyi de kendiniz yapın. istediğiniz gibi sonuç alamazsanız buradan net bir soru sorun. bildiği bir konuysa herkes seve seve yardımcı olur.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
rica ederim.

ben blend tool ile yapılabileceğini gösterdim. soruyu ilk soran arkadaş da istediği cevabı aldığını söylemiş. benzeyip benzememesi ile çok da ilgilenmiyorum.

her köşe garanti bankası atmleri var. ben de görüyorum. o çizgilerin bu şekilde de yapılabileceğini söyledim.

sizin amacınızı çözemedim. sanki kuru kuruya eleştiriyorsunuz. sanki renkli halini koysam renk tonlarını beğenmeyeceksiniz. eğer bu konuda bilginiz varsa daha güzel bir öneri getirin. yoksa tam olarak ne öğrenmek istediğinizi söyleyin. siz uzaktan çekilmiş bir fotoğrafın üzerindeki çizgilerin yukarıda verilen cevapta anlatılanla birbirine ne kadar benzediğinin soru işareti olduğunu söylüyorsunuz. mümkünse renklendirmeyi de kendiniz yapın. istediğiniz gibi sonuç alamazsanız buradan net bir soru sorun. bildiği bir konuysa herkes seve seve yardımcı olur.
Mesajınızdaki ifadelere bakarak yorumlarıma sinirlendiğinizi düşünüyorum ama ben art niyetli hiçbir şey yazmadım yanlış anlaşıldıysam özür. Arkadaşımın sorusu "yeşil şekil nasıl yapılır" ben şekle baktığım zaman gördüğüm çizgiler değil yeşilin değişik tonlarından oluşan renk geçişiydi bu sebeple ilk mesajımda blend tool la arasında bağlantı kuramadım demiştim yani (benim görüğüm) renk geçişini blend tool la yapılamayacağı düşüncesiydi. Yanlış mı düşünüyor veya yanlış mı biliyorum diye nasıl yapıldığını size sordum ki amacım eğer bu şekilde yapılabiliyorsa yeni birşeyler öğrenebilmek. Sizinle anlaşamamızın sebebi siz çizgilere bakıyorsunuz ben renklere bu sebeple de renkli olmadıkça benim için bir şey ifade etmiyor. Konusu olan şekil sizin yaptığınız yöntemle başladıktan sonra renklendirince aynı (benzeri de olur) görüntüyü alabiliyorsak blend tool un farklı bir kullanım şeklini öğrenmiş olurum bu da benim için bir kazançtır ama merak ettiğim gibi renkli hali referans resme yakın olmuyorsa başlangıç şekli veya sonrasında bir hata-eksik var demektir ki bu durumda verilen bilgi hatalı olur. Yani şekil blend tool la oluşturulamamış olur... (Ben yapılbilir veya yapılamaz diye bir iddiada bulunmuyorum yapılabiliyorsa nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum)

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:)

ben garanti paramatiklerinin üzerindeki şekli zaten bildiğimden arkadaşın fotoğrafına bakarak yapmadım. yani onların çizgi olduğunu biliyordum. o yüzden arkadaşın da o çizgi geçişlerini kullanmak istediğini düşünerek blend tool önerdim. arkadaş da zaten onu öğrenmek istemiş.

sizin sorunuza gelirsek blend tool tek bir nesnenin üzerindeki renkleri değiştirmek için tabiki kullanılmaz. corel için fountain fill gibi farklı yöntemler var bunun için. Ancak blend tool ile de renk geçişi yapılabilir. örneğin benim üstteki mesajımda bulunan çizgilerden birini siyah diğerini gri yaparsanız hem şekiller ile geçiş olacak hem de renk siyah ile gri arasında değişecek. ayrıca benim az önce gönderdiğim resimdeki çizgi sayısı sabit değil. mesela aradaki çizgi sayısı 70 olarak arttırırsanız ve renk geçişi de yaparsanız dar yerlerde birleşik geniş yerlerde ayrı ayrı çizgiler şeklinde görünerek daha estetik bir görüntü elde edersiniz. aşağıya bir örnek koyuyorum.

Ben de birden agresifleştim kusura bakmayın. forumda sıklıkla sadece eleştirmek için mesaj yazan insanlara rastlayınca ister istemez herkesi aynı kefeye koyuyor insan.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
nsacar açıklama ve örnek resim için tşk.ler ...

grafi-yasar

🌱Yeni Üye🌱
nsacar arkadsımızın yaptıgı formule yuzde yuz katılıyorum...kolay olmasının yanı sıra pentoolla ne kadar kıvrım yaparsanız o kadar karmasık yada düz gecişler elde edıcegınızden..eger bankamatıktekının boırebır aynı olsun dıyorsanız,baslangıc ve bıtıs sekıllerının aynısı cızmenız yeterlı olucaktır.gerisi zaten bleend toolun işi...kolay gelsın ıyı calısmalar.

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çizgilerin kalınlığını ve renklerini oynayarak ayarlarsınız canım kardeşim..

afrakt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hem ıllustrator veya corel ve photoshop ortaklığı var bunda.Bunu yapan kişiyi bulup ona sormak lazım aslında :rofl::rofl::rofl:

Gaussian blur,bleend tool, birde ilk çizgi rengi ve kalınlığı farklı kullanılmış hemde katman moduda kullanılmış mesela multiply veya başka bişey kullanılmış.

Peen toolu iyi kullanmış bunu yapan

Tabi bn bnu ilk sorduğumda ıllustratoru pek bilmiyodum bi eğitim seti aldım aklımdaki çoğu ? işaretleri kalktı.

Son düzenleme: