Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bunu Bİlİyormuydunuz??

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
zor açılan büyük dosyaları açmak artık çok kolay

arkadaşlar bu corel draw çok güzel bir program ama bir işi kaydereken herşeyiyle beraber kaydedeiyor mesela a4 çift taraflı bir broşür yaptınız bunu kaydederken templeriyle beraber kaydettiği için, kapatıp tekrar açmaya çalıştığınızda uzun sürede açılmasını beklersiniz genelde, ancak ctrl + e yada file menüsünden exporta girerek .cmx formatını açarsanız bu sorun ortadan kalkar ve hiç bir bozuklukluk olmadan işinize devam edebilirisiniz. (Bazen hata verebiliyor başka bir corelde tekrar açamadan çalışmanızı kapatmayın ;) ) :emo:

Son düzenleme:

Benzer konular

koma

🌱Yeni Üye🌱
@thmatrix bilgi için teşekkürler. CMX te dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. CorelDraw'a özel olan efektleri kullandıysanız (Drop shadow, perspective vb.) bunlar CMX formatında özelliklerini yitirirler. Mesela Drop Shadow'lar ayrılmış (seperate) olarak gelir. Bu yüzden cmx çalışırken dikkat etmek gerekiyor.

Şu şekilde kullanabilirsiniz. Yaptığınız çalışmayı yine cdr olarak kaydedersiniz. Fakat filmciye gönderirken CMX gönderebilirsiniz.

grafifun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
"Drop shadow, perspective vb" bunlar zaten corel de her zaman sorun çıkaran şeyler. pek kullanmamak lazım. zaten bilgisayarıda çok yoruyor. kaldı ki bu özellikler bazen TIFF, jpeg gibi formatlarda bile bozulabiliyor. o yüzden dikkat etmek lazım bunlara, bunu herkes söylüyor ama yine de birde ben hatırlatayım dedim. bizzat bu derttn başı belaya girmiş biri olarak

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
@thmatrix bilgi için teşekkürler. CMX te dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. CorelDraw'a özel olan efektleri kullandıysanız (Drop shadow, perspective vb.) bunlar CMX formatında özelliklerini yitirirler. Mesela Drop Shadow'lar ayrılmış (seperate) olarak gelir. Bu yüzden cmx çalışırken dikkat etmek gerekiyor.

Şu şekilde kullanabilirsiniz. Yaptığınız çalışmayı yine cdr olarak kaydedersiniz. Fakat filmciye gönderirken CMX gönderebilirsiniz.

kardeş orada yazdım zaten nadirde olsa hata verebiliyor diye kontrol etmeden işi kapatmayın demiştim dediğin effecklerde de kesin öyle bişi olcak diye bişi yok ;)

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
işinize çok yarayacak ;)