Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cad eğitimi için el broşürü ve kitapçık

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
değerli grafiker arkadaşlar autocad,3dsmax ve archicad eğitimleri için bu programları tanıtıcı ve eğitimciyi tanıtıcı bröşür ve el kitapçığı tasarlamayı düşünüyorum profesyonel olmasına gerek yok bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?bu konularla ilgili özellikle işin içine eğitim girdiğinde nasıl bir tasarım yapmalıyım anlayış göstereceğinize inanıyorum. iyi çalışmalar herkese kolay gelsinn..

arkadaşlar yukardakilere ek olarak tanıtım ve bröşürlerin kağıt ölçüleri,hangi tip kağıt olacağı ..v.s gibi özellikleri ne olmalıdır??ilgilenmenizi rica ediyorum,saygılar..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Profesyonel olmasın demişsiniz ama profesyonel yardıma ihtiyacınız var yoksa
hem zaman hem para kaybı yaşayacaksınız.
Ayrıca posta kutularımıza koyulan o basit ötesi tasarımlardan birisini yapacağınızı tahmin ederekten hiç yapmamanızı tavsiye ederim. O broşürlerin geri dönüşü olmaz. Reklamın amacı farkınızı hissettirmek olacaksa standart bir tasarım ile fark yaratamazsınız. Sonuç itibari ile para kazanmak için yapacaksınız bu işi ve kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyin.

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o zaman profesyonel olalım:)) bu işler için ne kadar para harcanır aslında bende tasarım alanındayım kendim de tasarlamayı deneycem.. normal bir grafiker ne kadar zamanda bitirir (baskı işlemide dahil) ve fiyatı ne olur? teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..

siz posta kutularına koyulan broşürlerden bahsediyorsunuz haklısınız fakat tasarımcı gözüyle bakan ne kadar var o kağıt parçalarına? siz tasarımcı olarak kritik edebiliyorsunuz veya belli standartları biliyorsunuz ..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
öncelikle birbirinden farklı yorumlar bir kararsızlık hissiyatı veriyor.
Sonrasında ise yazdıklarınızdan çıkardığım düşünce şöyle oluyor.
"reklam ajansında tasarım yaptıran adam boşa para harcar, grafikere ne gerek var, ben de yaparım zaten, hatta grafiker olmasın matbaa olsun ben tasarlayım matbaa bassın, ne de olsa tasarıma bakan yok yazı yaz geçsin, hatta wordart ile bir iki şekilli yazı koy geç gitsin," hatta daha ileri giderek "kurumsal çalışmaya ne gerek var yaz adını arial ile geç git, tasarım ne ya matbaaya söyle yapsın bir şey" ve daha çoğaltılabilir düşünceler. Kusura bakmayın ama reklam müşteriyi etkilemek için yapılan şekil renk tipografi vb. nesnelerin insanlara cezbedici şekilde sunulmasıdır. Siz ne kadar iyi yaparsınız bilemem ama düz bir tasarımı cezbedici kılmak için bir çaba harcamazsanız. Bizim gibi tasarım yönüne bakan değil normal insanlar için de bu reklamlar cezbedici gelmeyeceği gibi; reklamı yapılan yeri de basit bir işyeri gibi kılar. "o zaman ben de profesyonel olayım" diyerek bu işi basite indirgemeniz de üzücü. 1 ay da profesyonel olunmuyor bu işte. Siz yine profesyonel olun ama profesyonel olana kadar başka bir profesyonele işinizi yaptırın.

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
tamamını okuyunca kafam karıştı :), konu nedir?

A-) Birisi bi tasarım için örnek yardım istiyor. (site adı yada görsel örneği)
B-) Birisi bedeva tasarım istiyor
C-) Grafikerlik, reklam ajansları ve matbaalar arasındaki ilişki merak ediliyor
D-) Tanımı olan bir işin, iş teslim fiyatı hakkında ortalama bilgi isteniyor.
E-) Hiçbiri; demekki hakikaten kafam karışmış :))

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yahu sayın tasarımcılar kafanız neden karıştı bende anlayamadım ama olayı biraz daha açayım istiyorsanız birincisi ozkan beyin şıklı tercihi güzel bu şıklardan a ve d şıklarının cevabını istiyorum olay aslında bu kadar açık..benim tasarım disipliniyle uğraşan her alana saygım sonsuz çünkü bende bu işin içerisindeyim ve onun için diyorum ki grafik disiplininde bana bu yukardaki şıklar çerçevesinde yol gösterirseniz yardımcı olursunuz eğer beceremezsen zaten profesyonel bir kurumda işimi yaptırcam kaldi ki benim yapacağım tasarım çok fazla değil ve ayrıntılı da olmayacak..

arixira bey ilk yazdıklarınıza katılmıyorum yanlış anlamışsınız tabi bende durumumu tam izah edemedim şu an bir kurumsal kimliğe sahip değilim gerçek kişi olarak bir şeyler yapmak istiyorum tüzel kişiliğe geçmek dediğiniz gibi her alanda profesyonellerle çalışmakla olur."o zaman profesyonel olalım" espri niteliğinde kullandım bende onun bilincindeyim profesyonellik kurumsal niteliklerle kazanır.Dediğim gibi şu an başlangıç aşamasındayım inşallah daha fazla karıştırmadım fakat açıklayıcı olduğuna inanıyorum eğer karışık hususlar varsa belirtiniz kısacası özkan beyin şıklarından hareket edersek a ve d seçeneklerinin cevabını istiyorum. herkese teşekkürler, iyi çalışmalar, kolay gelsin..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
kimse de beni yanlış anlamasın
takıldığım söz

" profesyonel olmasına gerek yok"

budur!

kusura bakmayın dediğim gibi " profesyonel olmasına gerek yok" çünkü biz de profesyonel eğitim vermiyoruz havasından başka bir imaj katmaz.

Yoksa tercih sizin. Baskı konusunda kağıt ölçüleri programlarda mevcut. kağıt gramajı ve diğer baskı seçenekleri adını vermek uygun olmadığı için "türkiyede ilk defa orhanize matbaacılık" sloganı olan matbaa da tüm baskı seçenekleri mevcut. Corel 13 olarak çalışmayı bire bir ölçüde vermen yeterli olacaktır.

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arixira bey yazın tatildeyim ve bu işle uğraşacağım zamanım var gerekirse profesyonel olarak yardım almayı düşünüyorum cevabınız için teşekkürler..birde şunu sormak istiyorum küçük şehirlerde reklamcılar ne kadar iyi iş çıkarır bu konuda bilginiz var mıdır? şu an bulunduğum yerde reklamcıyla konuşmayı da düşünüyorum sertifika filan sorayım mı? yani yanında grafiker çalıştırması gereklidir değil mi?oraya gidip olayı birde görmek istiyorum..iyi çalışmalar..

birde sitede corel draw için önerebileceğiniz link var mıdır başlangıç seviyesi için.. birde photoshopla olmaz mı? photoshop biliyorum corele yabancıyım açıkçası..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
bahsettiğim matbaa corel 13 ten başka çalışma kabul etmez ki bir çok yer corel, ai ya da ain isterler.
Ama corel bilmek zorunda değilsin. Psd olarak çalışmanı corele atabilir sadece renk değerlerini cmyk'ya çevirip corel 13 olarak kayıt edebilirsin. Programın trial sürümü anasayfa'ya tıkladığınızda sol taraftaki bant üzerinde mevcut. (soldaki reklam kutucuklarının hemen altındaki download bölümünde)

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
türkçe video ders önerebilir misin başlangıç seviyesi için ? bu yaz bu programı öğrenebilirim benim için faklılık olur ilginiz için teşekkürler...

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
türkçe video ders önerebilir misin başlangıç seviyesi için ? bu yaz bu programı öğrenebilirim benim için faklılık olur ilginiz için teşekkürler...

Forum içerisinde corel ile ilgili başlıklarda birçok içerik var
ne yazık ki ben bu programı internetten öğrenmedim o yüzden yardım edemem

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bu broşür veya tanıtıcı kitapçıkla ilgili profesyonel yardımı nasıl alabilirim nerede konuyu açmalıyım..bn gerekenleri söyleyeceğim ve etkili bir grafik çalışması yaptırmak istiyorum.. bu konuda nasıl yardımcı olursunuz..

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben gereken verileri arkadaşlarla paylaşacağım veya tasarımcının da katkısı olabilir bu verileri iki türlü grafik çalışması yaptırmak istiyorum gereken detayları tasarımcıyla konuşacağım..ilgilenmenizi rica ediyorum iyi çalışmalar...

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayın üyeler bu konu hakkında görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorumm.. hit sayısı var fakat yorum yok..

termi53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
konu güncel arkadaşlar ilgilenirseniz sevinirim .. iyi çalışmalar..