Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çalıntı iş

anil_k

🌱Yeni Üye🌱
Birkaç ay önce bir firmayla görüştüm, kurumsallarını yenilememi istediler, konuştuk anlaştık, firmaya yaptığım tasarımları gönderdim, hiç bir cevap gelmedi, ben de beğenmediler herhalde başka biriyle çalışıyorlar diye düşünüp üstüne düşmedim, fakat birkaç gün önce farkettimki firma çalışmalarımı kullanıyor, bana haber vermeden ve hiç bir ödeme yapmadan, bu durumda hakkımı koruyabilmem için izleyeceğim yol konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Ne yapmalıyım?

Benzer konular

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Keşke işe başlamadan anlaştığınız ücretin yarısını avans olarak alsaydınız. İşler bilgisayarınızda mevcut ise hemen gidip notere onaylatın derim en son yaptığınız tarih kayıtlıdır bilgisayarınızda ya da aranızda yazılı anlaşma yaptıysanız zaten hakkını söke söke alırsınız. Çok geçmiş olsun

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Anıl yak onların canlarını kendin için bizim için tüm grafikerler için tüm hukuki yollara başvur.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Siz çalışmaların demosunu mu? yoksa orjinallerini mi yolladınız?
Bir de nasıl yolladınız? e-maille mi ?

N.design

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.stropiyerci.com
firmayla temasa geçtiniz mi ? gönderdiğiniz çalışmalar sadece jpeg mi ? sanırım yapacak birşey yok...:(

en azından gizli bir imza atılabilirdi...

anil_k

🌱Yeni Üye🌱
Benim sinirimi bozan zaten hatır için yaptığım bir iş olması ve çok çok az bir ücret karşılığında yapıcak olmam, para veremeyiz deselerdi yine tamam derdim, çünkü çok sevdiğim biri rica etmişti bu işi benden ve onu kıramadığım için tüm yoğunluğuma rağmen kabul etmiştim. Artık yapılacak birşey yok olan oldu ve ben bu kafada insanlarla uğraşmak istemiyorum. Araştırdım bu olayı, Adobe Acrobat e-imza diye bir ürün varmış, işlerini pdf formatında e-imza ile gönderince güvence altına almış oluyorsun, firmaya gidip bağırıp çağırmaktansa yasal bir kanıtın olması çok daha mantıklı geldi bana, sonuçta bu olayın daha kaç defa başıma geleceğini kestiremiyorum şimdiden, incelemek isterseniz Emeğini Koru | Adobe - www.emeginikoru.com

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım soruma cevap verirsen yardımcı olabilirm belki.

1.Bu çalışmayı hangi formatta teslim ettiniz?
2.Nasıl yolladınız ? e-mail ile mi?

anil_k

🌱Yeni Üye🌱
Jpeg formatında yolladım ve evet mail ile gönderdim

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1.Muhtemelen sizin jpeg olarak yolladığınız çalışmaları bir başkasına çizdirmişlerdir.
2.Bu çalışmaları sizin çalıştığıınızı ve onlara jpeg olarak gönderdiğinizi, yolladığınız e-mail ile ıspatlarsınız.
3.Bu çalışmayı yapan şahsın bilgisayarında o çalışmaların yapıldığı tarihi çalışılan belge otomatikman kaydeder.
4.Dolayısıyla sizin e-maili yolladığınız tarih ile çalışmanın yapıldığı tarih karşılaştırıldığında haklılığınız ortaya çıkar.
5.Yolladığım e-mail i nerden bulacam diye sormayın :) e-mail sayfanız açıldığında sol tarafta menage folders'e(kurtarılan dosyalar) tıklayın,açılan sayfada send (gönderilen ) linkine tıkladığınızda yolladığınız e-mail i bulabilirsiniz.

Bence bu işin peşini bırakmayın.Bu zihniyete sahip kişilere ibret olması açısından hakkınızı arayın.Ayrıca öyle bir kurumsal kimlik çalışmasının bedeli ne ise onu talep edin.Bu işi ucuza kapatmalarına müsaade etmeyin.Aksi halde piyasa bu tip insanlardan geçilmez.

Firmaya bağırıp çağırmıyacaksınız.Olayı olduğu gibi sakince anlatıp hakınızı talep edeceksiniz.Aksi halde yasal yollara başvuracağınızı söyleyeceksiniz.Çünkü bu işten onlar zararlı çıkar.Haklılığınızı ıspat ederseniz bu onlara çok pahalıya patlar.Bastırıp piyasaya dağıttıkları tüm dökümanları toplamak zorunda kalırlar.Bunu da onlara hatılatın.

Tanıdık diyorsunuz.Kimse kusura bakmasın şahsen ben olsam, eğer tanıdık biri benim emeğime saygı göstermiyor benim emeğimi çalışıyorsa ben o tanıdığın burnundan getiririm.

anil_k

🌱Yeni Üye🌱
teşekkür ederim fikirleriniz ve yardımlarınız için