Neler yeni

çalışmalarda kros

pistimsah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.koraymatbaa.com
arkadaşlar yeni başlayan biri olarak krosları nasıl atıyor ve ayarlıyoruz mümkünse resimli olarak anlatabilirmisiniz.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
ben freehand olarak açıkladım. Kros şekli işe göre değişir ben kart örneği verdim.. Mantık bu..

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
küçük bir düzeltme

biz kartları 6 lı bağlıyoruz. Çünkü makinamızdan daha küçüğü geçmiyor. O yüzden basacak makinaya göre ve işin hacmine göre bağlama yapılır

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
artı olarak eklemek istedigim sayfayı 4 lü calısınca otomati fh de croslarıyla da yapılıyor.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
freehandin otomatik kros eklentisii bildiğim kadarıyla sadece mac te var.
bir arkadaş rica etmişti onu buraya upload ederseniz sevinirim.

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben renk ayrım ajansında oluduğum için öyle 4 lü veya altılı değil genelde 41*57 yi dolduracak şekilde film alırız. Matbaalar filme verirken bir filmi dolduracak kadar kartın gelmesini beklerler. Şuana kadar çok nadiren öyle bir iki kartvizit kendi başına gelmiştir.çünkü fuzuli masraf olur ;)

Ayrıca bahtinurun da dediği gibi krosları c0 m0 y0 k100 olarak siyah yapmayın...Registration renk olan siyahı kullanın. Ve matbaanız eğer kartınızı tek başına filme vermeyecekse de KROS ekleyip renk ayrım ajansındaki operatörüde uğraştırmayın. Çünkü tek karttan fazla baskı edilecekse birde sizin kartınızdan krosları temizlemeyle uğraşacaktır. :) hepinize kolay gelsin

gülümser

🏆Pro Tasarımcı🏆
krosu registration yapıyorum ve elma+m (move) ile çok kolay kroslama yapıyorum

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. krosu manuel verin.
2. Kesinlikle regisration yapın.

design77

🌱Yeni Üye🌱
çalışmayı matbayaa PDf yollayacaksan çalışmana sadece taşırma payını verip,PDF alırken de karos ekleyebilirsin

design77

🌱Yeni Üye🌱
Çalışmanı matbaaya PDF olarak yollayacaksan.PDF alırken KROS verebilirsin...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
ben önceden freehendde çalışırken kroslar regis. olduğu halde her renkte çıkmadığı gibi bir gerçekle karşı karşıya kaldım. bazen öyle bazen de sorunsuz olduğu için tam olarak aaa hatalı çıkar sakın demeyceğim. ancak bence işiniz kaç renkse ona göre kendiniz verin.

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Matbaaya gönderdiğiniz,
Vectörel programlarda çalışılan işlerın kroysları eğer sadece 100 black yapılmazsa (registration dahil) renk ayrımı programlarına convert olduğunda cmyk olarak geliyorrrrrrrrrrrrrrrrrr.

fındık

🌱Yeni Üye🌱
merhaba konu neredeyse bir yıllık ama bir umut yazıyorum yakında işe başlayacağım ve kros,kırım,katlama çizgisi vs. hakkında hiç bişi bilmiyrm. burdan araştırdam ama hiç anlamadım. mesela krosu manuel verin, Kesinlikle regisration yapın denmiş ama manuel vermek ve regisration yapmak nedir bilmiyorum...

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu işi fazla önemliymiş gibi göstermenize gerek yok aslında, bilmeyenler için söylüyorum: Yoğurdun kaymağı gibi yüzeysel bir konudur.

Çalışmanıza dergi katalog vs... gibi işlerinizde tel zımba ise kenarlardan en az 1,5 cm, içeriden en az 1 cm; Ciltli ise İçeriden ve dışarıdan en az 2 şer cm boşluk bırakarak çalışın.
krosları sıfıra sıfırda verebilirsiniz (çalışmanızın tam bittiği yere), taşırma payı verip 2,5 veya 5 mm işi dışarı çıkararak krosları o boşlukların içine verip kenarlardan istemediğiniz renklerin çıkmasını engelleyebilirsiniz.
Biz kartvizit gibi ufak işlerde ya bekler kalıbı doldururuz ya da matbaanın basmak istediği ve en az zaiyatı vereceği kağıdın türüne göre çoğaltır bir bütün olarak kroslar, sonra da aralarına kesim işaretlerini ekleriz.
Sonuçta bu işleri yapanlar İnsan en nihayetinde. Herkes yapılanın ne olduğunu anlıyor.
Acemiyken bu konudan bu kadar korkmak yersiz bence.