Soner DİLEK
🏆Pro Tasarımcı🏆
Reklam ajanslarında günlerce uykusuz geceler, tepedekilerin hakaretleri, müşteriden gelen yanlış brifler yüzünden işlerin sürekli tekrarlanması... Bunlar yüzünden hayatınızı mahvedip, üstelik buna da "bazı" ajanslarda bizzat kendiniz razı olursanız, olmaz.
Stajyer adı altında, bir yıl ajanslarda aç susuz çalışırsanız ve buna da "referans" derseniz olmaz.
... ...
Sonra, bir gün işten atılınca "portfolyo" oluşturdum, derseniz de olmaz.
Ardından da tüm bunların karşısında "Reklam Yaratıcıları Derneği benim için hiçbir şey yapmadı" derseniz inanın bu hiç olmaz.
ÖNCE, çalıştığınız yerdeki haklarınıza kendiniz sahip çıkmalısınız. Siz kendinize sahip çıkmazsanız, derneğin söz söyleme hakkı olmaz.
Ancak, kendinizi haklı çıkarmak için de reklam yaratıcılığının zorunlu olarak olmazsa olmazı olan, "yaratıcılık" kısmında gerçekten yaratıcı mısınız, bunu da kendinize dönüp sorgulamanız lazım.
• Her ajansta akşam kalınır. Ama aylarca sabahlanmamalı.
• Konkurların sınırı olmalı. Her hıyarım var diyene, tuzlukla koşan ajans modeline karşı çıkılmalı.
• Ayın "her" Cumartesi - Pazar'ını ajansta geçirmenin bir mantığı olmalı.
alıntı...
Stajyer adı altında, bir yıl ajanslarda aç susuz çalışırsanız ve buna da "referans" derseniz olmaz.
... ...
Sonra, bir gün işten atılınca "portfolyo" oluşturdum, derseniz de olmaz.
Ardından da tüm bunların karşısında "Reklam Yaratıcıları Derneği benim için hiçbir şey yapmadı" derseniz inanın bu hiç olmaz.
ÖNCE, çalıştığınız yerdeki haklarınıza kendiniz sahip çıkmalısınız. Siz kendinize sahip çıkmazsanız, derneğin söz söyleme hakkı olmaz.
Ancak, kendinizi haklı çıkarmak için de reklam yaratıcılığının zorunlu olarak olmazsa olmazı olan, "yaratıcılık" kısmında gerçekten yaratıcı mısınız, bunu da kendinize dönüp sorgulamanız lazım.
• Her ajansta akşam kalınır. Ama aylarca sabahlanmamalı.
• Konkurların sınırı olmalı. Her hıyarım var diyene, tuzlukla koşan ajans modeline karşı çıkılmalı.
• Ayın "her" Cumartesi - Pazar'ını ajansta geçirmenin bir mantığı olmalı.
alıntı...