Görüyorumki bir cümle bir tartışmayı alevlendirmiş. Benim burada dikkat çekmek istediğim nokta. Tasarım bilincinin mantar gibi birden oluşmadığıdır, bir insanda tasarım bilinci oluşması süreci çok uzun bir o kadarda sancılı dönemdir. Bu süreç çocukluk çağından başlayıp kişi ölünceye kadar süren bir süreçtir, hiç bitmez. Bir eğitimci olarak ben herkesin içinde bir tasarımcı yattığına inanırım. Bu bazı insanlarda yüzeyde, bazı insanlarda ise çok derinlerdedir. Kişi eğer bu alana ilgi duyuyorsa, bu yönünü açığa çıkarabilir. Bu bakımdan bütün insanlar benim için bir değerdir.
Arkadaşımızın yaptığı çalışmanın hatalı olması, onun ilerdede böyle tasarımlar yapacağı anlamına gelmez, tasarımın hataları bu işten anlayanlar tarafından değişik yönleriyle incelenmekte gerekenler söylenmektedir, eminim bu arkadaşımızda söylenenleri dikkate alıp bir sonraki çalışmasını, bu çalışmasından daha olumlu olarak gönderecektir. Bizlerin bu sürece katkısı, bu arkadaşımızı doğru bir şekilde hevesini kırmadan yönlendirebilmektir.