Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Canım Türkiyem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
gökhan herşeyi söylemiş fazla bişey söylemeye gerek yok artık sanırım. Ama ben herkes için bişey söylemek isterim. hangi ülkenin olursa olsun o ülkenin bayrağını kullanırken çok dikkat edin arkadaşlar sonra çok sorun yaşayabilirsiniz benden söylemesi.

GRAPHICHER_MAN

🌱Yeni Üye🌱
dostum herkes gorus bıldırmıs sen canını sıkma herkes bu programı anasının karnındayken ögrenmedi :):):) onun için ilk çalısman olarak super olmus devamını bekliyoruz kım ne derse desın içinde bu mesleği yapcak inanç ve şistek varsa bu işi kıvırıyosun :) banada oluyoo yapamıosun dıolardı bak su an ajansta calısan biriyim Kolay Gelsin .

muss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu siteye genelde çoğu kişimiz bir şeyler öğrenmek için geliyoruz hocalarımızdan bende dahil ben şahsen arkadaşlardan hatalarımızın düzeltilmesini isterdim. hocalarımıza çok teşekür ederim açıklamaları için

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
hataları düzeltmek mesele değil
asıl mesele şu
bir insan photoshopu kullanmaya başlıyor ve şans eseri forumumuzu buluyor
daha ilk photoshopta yaptığı çalışmayı "bakın ben yaptım" der gibi burada yayınlıyor
bi kere şu farkı anlamanız lazım
burası bu meslek ve çevresindeki meslek dalları için bir mekan
evet meslekteki arkadaşlarımıza birşeyler öğretip onlardan birşeyler öğrenmek amacımız
ama daha ilk photoshop kullanımında "lan bu işte manyak para var bak ben adamı da kestim kodum çayıra o halde bende grafiker olayım " zihniyetine karşıyım
ve burda en ufak bir saygıyı haketdicek bir şey görmem
daha ilk deneyimlerini yaşayan bütün grafikerlik mesleğine gönül vermiş insanlara kapımız açık
onlarla diğer photoshopu eğlence amaçlı kullanırken ben bu işten para kazanim diyen zihniyeti ayrı tutuyorum
kaldı ki bu iş sadece programları kullanmayı öğrenmekle olmaz
zevk lazım
yaratıcılık lazım
zeka lazım
insan yaptığı işe bir bakar burdaki diğer işlere bir bakar
sonra düşünür "acaba bunu oraya koyabilirmiyim " diye
ben olsam hayata koymam

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
"lan bu işte manyak para var bak ben adamı da kestim kodum çayıra o halde bende grafiker olayım " :))

horus sen beni güldürdün allah da seni güldürsün emi...

Jidota

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kesinlikle (Horus'a) katılıyorum.Ben bu siteye ilk üye olduğumda birinin yardımıyla çalışmalarımı ekleyebildim.Cesaret yoktu içimde yani sitede gezindiğim zaman bütün çalışmalar super di ve ilk çalışmamdaki yorumları okuyunca bana ayrı bi cesaret geldi.Ve eklediğim çalışmalara ayrı ayrı baktım ve aralarında en hoşuma gideni ekledim bu değerli siteye.Evet diğer çalışmalarda şahsıma aitti fakat insanın oturup düşünmesi gerek ''acaba uygun olur mu yoksa kendimi geliştirince daha düzgün ve hoş bi çalışma mı koysam'' diyerek kendine soru sorması lazım.
Ama aradaki fark arkadaş sitedeki samimiyeti ve sıcaklığı görmüş,hissetmiş.Ve ilk çalışması olarak koymuş hata onun ama bence sert bi dille yorum yapan forum arkadaşımda da büyük hata var.Hiçbir zaman Bu mesleğe hiç başlamadan bırak diyerek yorum yapamazsın bence bu kimsenin haddine değil.
Neyse çok konuştum galiba :) Hocalarımız gerekenleri söylemişler zaten iyi forumlar hepinize

Meriod

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Haddim olmıcak bişe yaptııma inanmıorum.. Ben sadece Horus'un düşündüklerini düşünüp, kafamdaki sonucu 'pozitif' bir şekilde ortaya koymaya çalıştım.. Neyse, sonuçta hepimiz aynı şeyi düşündük ama ben biraz daha dobraydım.. Lafı dolandırmayıp direk sonuca gittim..belki Horus gibi yapmalıydım ama neyse.. Bu arada Horus, ağzına sağlık.. :)

Jidota

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkezin görüş farklılıkları vardır, Sayın Meriod.Horus düşüncelerini dile getirmesi..senin dobra olmanı mı sağladı?bilmiyorum.
Benimde sana bi dost tavsiyesi olarak söyleyebilceğim tek şey,olaya farklı açıdan bakmışsın ve bilmiyorum o anki ruh halinle diyeyim artık yanlış bi yaklaşımda bulunmuşsun bence...Bunu yapmaman gerekiyordu.Çünkü o insanın çalışması her ne kadar kötü olsa bile yaklaşımın yanlış..Fikrini farklı şekilde gösterebilirdin.. o insanın çalışma isteğini ve bu işe merakını bi nebze kırmış olmalısın..Bence insanlık olarak bi özür borçlusun.. Ya öle bi dobralık olmaz..Yani DOBRA lık öyle olmaz :) bilmiyorum.Tabi herkezin görüş,anlayış,bilgi ve düşünce eleştirileri farklı ben çalışma çok hoş demiyorum ve yapılan yorumlarıda inceledim.Herkez karşısındaki insanı düşünürek vermiş...Ve sen farklı bi tarzla yaklaşmışsın 'dobralıkla' yanii neyse yaa hoşçakal...
Dobra dobra yorumlar seni bekliyordur umarım hoşçakal...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Görüyorumki bir cümle bir tartışmayı alevlendirmiş. Benim burada dikkat çekmek istediğim nokta. Tasarım bilincinin mantar gibi birden oluşmadığıdır, bir insanda tasarım bilinci oluşması süreci çok uzun bir o kadarda sancılı dönemdir. Bu süreç çocukluk çağından başlayıp kişi ölünceye kadar süren bir süreçtir, hiç bitmez. Bir eğitimci olarak ben herkesin içinde bir tasarımcı yattığına inanırım. Bu bazı insanlarda yüzeyde, bazı insanlarda ise çok derinlerdedir. Kişi eğer bu alana ilgi duyuyorsa, bu yönünü açığa çıkarabilir. Bu bakımdan bütün insanlar benim için bir değerdir.
Arkadaşımızın yaptığı çalışmanın hatalı olması, onun ilerdede böyle tasarımlar yapacağı anlamına gelmez, tasarımın hataları bu işten anlayanlar tarafından değişik yönleriyle incelenmekte gerekenler söylenmektedir, eminim bu arkadaşımızda söylenenleri dikkate alıp bir sonraki çalışmasını, bu çalışmasından daha olumlu olarak gönderecektir. Bizlerin bu sürece katkısı, bu arkadaşımızı doğru bir şekilde hevesini kırmadan yönlendirebilmektir.

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
miço;28813' Alıntı:
"lan bu işte manyak para var bak ben adamı da kestim kodum çayıra o halde bende grafiker olayım " :))

horus sen beni güldürdün allah da seni güldürsün emi...

bende buna gülüyorum hala .ömürsünüz :lol:

Bu arada arkadaşımız bir daha siteye uğramamış biz hala onun tasarımını tartışa duralım.
Şahsen banada böyle yapılsaydı ki ilk çalışmamda benzeri yapılmıştı.
cümle şuy du '' iki resim koymak ne zmandna beri tasarım oldu'' arada bu cumle gecmişti.
bu beni çok yaralamıştı ama bu kişinin lafına bakıp pes etmedim ben.
bende durmazdım belki diyecegim ama ben kendime güveniyordum.
O ne yazıkki vazgecmiş bile.. yazık oldu.. :/

Son düzenleme:

Jidota

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Görüyorumki bir cümle bir tartışmayı alevlendirmiş. Benim burada dikkat çekmek istediğim nokta. Tasarım bilincinin mantar gibi birden oluşmadığıdır, bir insanda tasarım bilinci oluşması süreci çok uzun bir o kadarda sancılı dönemdir. Bu süreç çocukluk çağından başlayıp kişi ölünceye kadar süren bir süreçtir, hiç bitmez. Bir eğitimci olarak ben herkesin içinde bir tasarımcı yattığına inanırım. Bu bazı insanlarda yüzeyde, bazı insanlarda ise çok derinlerdedir. Kişi eğer bu alana ilgi duyuyorsa, bu yönünü açığa çıkarabilir. Bu bakımdan bütün insanlar benim için bir değerdir.
Arkadaşımızın yaptığı çalışmanın hatalı olması, onun ilerdede böyle tasarımlar yapacağı anlamına gelmez, tasarımın hataları bu işten anlayanlar tarafından değişik yönleriyle incelenmekte gerekenler söylenmektedir, eminim bu arkadaşımızda söylenenleri dikkate alıp bir sonraki çalışmasını, bu çalışmasından daha olumlu olarak gönderecektir. Bizlerin bu sürece katkısı, bu arkadaşımızı doğru bir şekilde hevesini kırmadan yönlendirebilmektir.

Teşekkürler hocam...
İnşallah bu yorumuzu diğer forum arkadaşlarım dikkatle okur,algılar ve uygularlar.Anlatım ve ifadeniz bizlere ders olur ve daha dikkatli yorum yaparız.Tabi inş.Düşünmeden kaynaklanan ve saygı çerçevesinde işini yürütmeyen bi insanın hayatta başarılı olabilceğine inanmıyorum.Gerekeni Cahit hocam söylemiş zaten bu konuda...Lütfen daha dikkatli olalım :D
hoşçakalın

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
bende buna gülüyorum hala .ömürsünüz :lol:

Bu arada arkadaşımız bir daha siteye uğramamış biz hala onun tasarımını tartışa duralım.
Şahsen banada böyle yapılsaydı ki ilk çalışmamda benzeri yapılmıştı.
cümle şuy du '' iki resim koymak ne zmandna beri tasarım oldu'' arada bu cumle gecmişti.
bu beni çok yaralamıştı ama bu kişinin lafına bakıp pes etmedim ben.
bende durmazdım belki diyecegim ama ben kendime güveniyordum.
O ne yazıkki vazgecmiş bile.. yazık oldu.. :/

olay da burda zaten
vazgeçmiyorsan gerçekten bu işi yapmak istiyorsundur
biz neler gördük forumda
13 yaşında çocuk kalkıp logo diye 4 yaşındaki oğlumun çizdiği adamlardan koydu ona bile aferim dendi
ben grafiker olacam diye yırttı ortalığı ama 2 aydır yok ortada
daha başkalarıda var
1 çaalışma koyup kaybolan
bizim lafımız size
sizin gibi en sert eleştiriden bile ders çıkarıp azimle devam edene
siz çalışmaya biz bağırmaya devam edelim
hadi kolay gelsin

Gelpcpc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slaoganımız şu olsun ozman

''iyi olana iyi kötü olana kötü diyebilelim kimsede alınmasın''
daha öncede demiştim başka bir sitede olsa çok beğenilebilri ama bu forumda
sert de direkde olsa güzel degilse kötül denilebilmeli.. çoğu zaman hem işin cok başında olduğum için hemde yorum yapmak istemediğim için yazmıyorum.
kötü deyip geçmek yerine iş bilenlere yorumları bırakıyorum..ki
o kişi onları okuyup düzeltebilsin.

:) siz bağırın yeterki.. ben bu işi öğreniceğim.sayenizde..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Acaba burada biz profesyonel anlamda bu işi yapanlarında suçu varmı? Bir insan bir ortamdaki en iyisi kendisi olduğunu düşünüyorsa belkide daha iyisini göremediğinden olabilirmi diye suçu kendimde aramaya başladım.

Müzisyenlik yaptığım zamanlarda kendimi bulunduğum bölgenin en yii guitarist i olarak düşünürdüm zaman zama. Taki benden daha iyi birisini görene kadar.

Elbetteki görmeyi bilen gözde önemli. Ama birde kendimizemi sorsak bu soruyu. Nasıl oluyorda bu cesaret...?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...