Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cdr açma problemi

nok

🌱Yeni Üye🌱
Arşivimin %10 civarını açamıyorum
eski sistemimde bu dosyalar şifreliydi
tüm arşivin şifrelerini kaldırdım fakat %10 civarı arşiv bu şekilde yedeklenmiş hdd ye
format attığımdan eski dosyalarımı da kurtaramıyorum
konu üzerine fikri veya önerisi olan belirtirse sevinirim.
örnek olarak 1 dosyayı yükledim :
https://www.upload.gen.tr/d.php/www/zfoq881m/i___ba__vuru_formu1.cdr.html

format attım, sistemi yeniden kurmayı denedim, corel i kurmayı denedim, x1 - x5 arası versiyonlarda denedim, programlar yüklü başka 3 pc de de denedim açamadım.

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
upload ettiğiniz dosyayı bende açamadım
yani corel açıldı ama dosya yoktu
hangi şifreleme sistemini kullanmıştınız acaba
birde eğer çözüm bulamazsak hdd nizi geri getirme programlarını kullanarak dosyaları geri getiremez misiniz

nok

🌱Yeni Üye🌱
upload ettiğiniz dosyayı bende açamadım
yani corel açıldı ama dosya yoktu
hangi şifreleme sistemini kullanmıştınız acaba
birde eğer çözüm bulamazsak hdd nizi geri getirme programlarını kullanarak dosyaları geri getiremez misiniz

windowsun kendi dosya kısıtlamasıydı ama tüm dosyalar aynı şekildeydi dediğim gibi sadece %10 civarı bi dosya adedini açamıyorum diğerleri açılıyor.
disk geri getirmem bişeyi çözmez diye düşünüyorum zira o diskteki dosyalar zaten yine şuan elimde
sadece format atmadan önce hdd ye yedeklemiştim. sonra geri yeni sisteme yükledim. yani upload edilen dosya zaten eski bilgisayarımda var olan dosya . tüm dosyaların boyutları bile eski değerinde. 56 mb dosya da açılmayanlar arasında var. zaman kaybı olmasın diye ufak boyutlu bi örnek upload ettim.
alakan için teşekkürler

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Moralinizi bozmak istemem ama sanırım o dosyalardan hayır yok. Dosyayı açmayı ben de denedim açılmıyor eski versiyon olarak kaydedebilirsem düzelir diye düşündüm ama o dosyayı Corel dosyası olarak bile görmüyor ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Arşivimin %10 civarını açamıyorum
eski sistemimde bu dosyalar şifreliydi
tüm arşivin şifrelerini kaldırdım fakat %10 civarı arşiv bu şekilde yedeklenmiş hdd ye
format attığımdan eski dosyalarımı da kurtaramıyorum
konu üzerine fikri veya önerisi olan belirtirse sevinirim.
örnek olarak 1 dosyayı yükledim :

format attım, sistemi yeniden kurmayı denedim, corel i kurmayı denedim, x1 - x5 arası versiyonlarda denedim, programlar yüklü başka 3 pc de de denedim açamadım.

upload ettiğiniz dosyaya bende baktım ama malesef X4 versiyon da hasarlı dosya uyarısı diğer versiyonlarda ise hiç kıpırdama bile yok,
peki bu sorun çözümsüz mü kalacak? elbette hayır....

umarım elinizde lisanslı bir CorelDRAW sürümü vardır(gerçek orjinal lisans ve sertifika:wink:)
www.corel.com adresinde sorunlar ve çözüm önerilerinin bulunduğu bölüme bu dosyalarınızdan bir kaç tanesini gönderek yaşadığınız sorun/sorunlarla ilgili belirtici nitelikte mesajınızla beta geliştirme sürecini ve Corel Programsal Sorunların Çözümlenmesine yardımcı olabilir ve sizde bu konuda gerekli yardıma büyük ihtimalle kavuşacaksınız,
Sonucu burada bizlerle de paylaşırsanız bizlerde istifade etmiş oluruz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Murat hocam her zamanki gibi olaya iyimser bakıyor. Duyanda daha önce hiç dosyamız bozulmadı zannecek :) :) :) ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Murat hocam her zamanki gibi olaya iyimser bakıyor. Duyanda daha önce hiç dosyamız bozulmadı zannedecek :) :) :) ...

Değerli Şeker :)
sen, ben, o, biz, siz, onlar şikayetlerimizi bildirmezsek Corel Corperation 'a gelişim nasıl sağlanacak, o zaman ilgili firma demez mi?
-Yahu ne kadar güzel ve ne kadar sorunsuz bir program versiyonu yapmışım:wink::rofl:
(bence onlara eksik yanlarını bildirmeliyiz ki)
en az lisans bedeli 1000$ istiyorlar, bizde cevap isteme hakkımızı kullanmalıyız,
süreç içersinde bu ve buna benzer sorunlar yaşamamak için. :wink:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Hocam bu konuda kesinlikle haklısınız ama mantık olarak, pratik olarak ben de Corel'e şikayetlerimi bildirdim cevap olarak bütün cevapların Corel'in yardım sitesinde olduğuna dair bir cevap geldi. Yani O'nlar sorunları bulmuş çözmüş sitesinde yayınlamış da biz bulamamışız gibi ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
aslında bir nevi haklılar, şöyleki; Şu an adı geçen yazılım firması yeni gözbebekleri olacak X6 'nın hazırlıklarını yapıyorlardır (fikrimce), X5 yayınlandı, ardından SP1, SP2, SP3 düzeltmelerini de sürdüler, hatalar düzeltildi, gelişim tamamlandı, ama biz bu gelişimin neresindeyiz?
* Ben görmedim türkiye 'den bir babayiğit çıksın da Corel Corperation 'un karşısında;
- Sizden bakın bu ürünü aldım, bedelini de ödedim, bu da garanti belgesi, servis istiyorum !
bu, şu, benzer, veya bunun gibi sorun yaşıyorum, çözümü nedir? gibisinden, hangimiz yazdık?
Yazıpta cevabını alamayan varmı? bence yoktur, çünkü; bu ve buna benzer şeyler sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşanan ortak sorundur yazılımsal sorunlar, ama malesef yapı olarak araştırmayı sevmeyen, aşamaları önemsemeden direk sonuca gitmeyi seven, birazda hazırcı bir yanımız olduğu için olayı sorunlaştırma konusunda hatrı sayılır bir başarımızda yok değil yani.( severiz çayın taşı ile, çayın kuşunu avlamayı :) )

sayın Şeker; sakın yanlış anlaşılmayayım sözlerim size değil, genel manada bir serzeniş...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Yanlış anlaşılacak bir şey yok hocam hepimizin ortak sorunları bunlar. Açıklamalar için tşk.ler ...

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
her zaman dediğim gibi; faydalı olması dileğiyle...:)