Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çıldırmak Üzereyim !

Natgho

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Merhaba, Kafayı sıyırmak üzereyim.
Ben bir grafikerim, bütün işlerimi photoshopta hallediyorum.
Ancak bildiğiniz gibi bunun illustratoru var, freehand'ı var, premiere'si var.
Baktım baktım bulamadım.
Bunlar tam olarak ne işe yarıyor? photoshopta ne yapamıyoruzda bunlara gereksinim duyuyoruz? biri açıklarsa ona çok minnettar olacağım.
İyi forumlar.

prograf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.pro-graf.com
freehand illustrator bunlar vector tabanlı çalışmalar için daha uygun programlardır. ;)

jimmy_can

🏅Acemi Tasarımcı🏅
premiere de genelde video editlerinde kullanılmakta bahsi geçtiği gibi photoshop sadece fotoğraf düzenlemede kullanılacak bir program fazlasını photoshop'da yapmak bilgisayarını anlamsız yere yoracaktır. Örn. gazete tasarımı yapacak iken bunu photoshop ile yapmaya çalışmak hamallıktır.

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Siz nasil bir GRAFIKERsiniz de boyle bir soru sorabiliyorsunuz?

Natgho

🌱Yeni Üye🌱
Sayın NUR, vektörel ya da diğer tasarımlarımın hepsini photoshopta yapabilmekteyim.
Ancak diğer programlara her zaman soğuk bakmışımdır.
Bu yüzden bu soruyu yönelttim.
Tasarım programları olduğunu biliyorum.
Tam olarak photoshoptan ayrılan noktalarını öğrenmek maksadıyla sordum.

Mesela illustrator tam olarak ne için kullanılır? ya da diğer photoshop ürünleri, bunlar hakkında detayları yazarsanız memnun olurum.

Ayrıca arkadaşlar, 4-5 kişi de Nur hanımın yorumunu beğenmiş, tartışma çıkarmak niyetinde değilim ama birçok kişiyi elimde çeviricek kadar photoshop kullanmaktayım, yani illustratorde yaptığınız çizimlere derslere baktım, bana daha rahat gelen photoshoptur.
Sadece kolaylık sağlasın diye sordum, cahil/cühela değilim hiçbir programda, ilk açtığımda illustratorda bir logo çizecek kadar çözebildim, konuda beni eleştirin de yazmadım, programların içeriğini sordum. Heralde yanlış okudunuz.

Son düzenleme:

photox

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım grafikerim demek için photoshopta her işini yapmak yetmiyor işte. illustrator da bileceksin veya corel de bileceksin grafikersen eğer vektörel çizeceksin vektörel işin baskısıyla photoshop baskısı bir olurmu hiç vektörelle 50 metre binaya cam gibi giydirme yaparsın photoshop olmaz bazı şeyler dışında bir kartvizit bir broşür ikisinde de yapılabilir ama bana göre araya yazı işi girdimi vektörelin işi var demektir photoshopda zemini hazırlarsın efekti hazırlarsın geri kalanı vektörde yaparsın işin doğrusu budur bana göre.

Natgho

🌱Yeni Üye🌱
Peki vektörel kısmı için ne öneriyorsunuz?
Ben pentool kullanıyorum ama bina denemesi hiç yapmadım daha önce.
İllustrator indirdim, site tasarımları için de dreamweaver indiriyorum, başka kullanılması gereken bir program var mı elzem olan?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Siz nasil bir GRAFIKERsiniz de boyle bir soru sorabiliyorsunuz?

Aynen bunu soracaktım bende, bu ufacık ve çok önemli detayı bilmeyen grafiker değil ancak grafik meraklısı olabilir. Ben daha ilk tasarımımda öğrenmiştim bu acı gerçeği, Ps de kusursuz bir kalitede baskı alamıyacağımı. 1 yıl boyunca ps ile yaptım bütün tasarımlarımı, daha yeni öğrendim Ai yi. Metinli bir tasarımda mutlaka vektörel program kullanılmalı, metin yoksa sıkıntı yok, ps de yazılar kırık çıkar, çünkü piksellerden oluşur. Ps de çizdiğin herşey kırık çıkar, çünkü pikseldir hepsi. Sadece resimlerde sorun olmaz, çünkü resmin aslı zaten pikseldir.

Farkı gözlerinle gör

pv.gif

Çok yakınlaştırılmış vektörel ve piksel şekiller.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yazılanları okudumda Nur hanımın yorumu dahada anlam kazanmaya başladı.:smile:

Natgho

🌱Yeni Üye🌱
Yahu ne meraklı ekipsiniz insanları eleştiri konusunda?
Yönetimden rica ediyorum, ben kendim arar bulurum ne işe yaradıklarını.
Buldumda zaten, bu kadar zamandır burada üyeliksiz geziyordum, bir de üye olup hem yardım etmek istedim, hem de yardım görmek, biranda kendimi eleştirilerin ortasında buldum.
Kardeşim bu işi 4 yıldır yapıyorum.
Gidip 20*20 tasarım yaparsan elbette pixeli görürsün.
Wallpaper tasarımı 1024*768'den başlar, illustrator yerine photoshoptada 4 çekerim ben o programlara, illustratorun photoshoptan tek farkı corel gibi olmasıymış, yoksa dümen aynı dümen.
Pixel tabanlı olmasının nedeni de resim amaçlı olması, diğerleri sanal çalıştığı için öyle.

Bu arada bana 1 saat fark göstericeğinize sayın hugareva, ne işe yaradıklarını yazsaydınız 5 kat daha makbule geçerdi.
Oturur bir çalışma yapar herkesi sustururdum da, neyse gerek yok böyle atraksiyonlara.

Heralde pixel'in ne olduğu hakkında fikir sahibiyim acizane, çok büyük hoşgörü sahibi insanlarmışsınız, bunu da anlamış oldum.

Tabi sadece dersleri takip ettiğim için herkesi adminler gibi beyefendi ve saygılı beklemek de benim hatam...

Başka cevaba gerek yok, yorum yazmayın lütfen. İyi forumlar...

eratasarim201

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
eratasarim2012.blogspot.com
Sorunuz hem ben grafikerim deyip, grafikle iç içe olup hem de grafik programlarıyla photoshop arasındaki farkı sorunca garip karşılandı bence.

Ama sinirlenip, bozulmaya gerek yok. Çünkü bu meslek o kadar çok kişinin elinde harap oluyor ki, o kadar çok yara alıyor ki. İşini gerçekten ve gerçekten iyi yapanlara sözüm yok ama bilgisayarda neredeyse adını yazabilen ben grafikerim diyor. _Çok abartılı olduysa tavşan çizen diyelim._

E haliyle bu da; yıllarını bu konu üzerine veren, eğitimini alan, bu işten evinin geçimini sağlayan insanlara üzüntü veriyor.

Ben biraz araştırdım teknik olarak da açıklamak isterdim ama çok anlatma kabiliyetim yok.

_İkisi arasındaki en temel fark birinin piksel birinin vektör tabanlı olmasıdır.

İllustrator vektörel olarak işlem yapar. Çizilen çizgi, görselleştirilen bir imaj ne kadar büyütürsek büyütelim vektörel olduğu için yine net kalacak, yapılan oynamalar da yine bu sistem üzerinden olacaktır. Dolayısıyla illustrator özellikle büyük boyutlu print out işlemlerinde, kitap kapağı, afiş tasarımı gibi işlerde photoshop a göre daha efektiftir.

İşlevselliğine ek olarak illustrator daha grafiksel ifadelerle çalışır yani grafik tasarım işlerinin vazgeçilmezidir.

Photoshop adı üstünde fotoğraf editleme, fotoğrafçı programı olarak çıkmıştır. Piksel tabanlı olduğundan ve bir imajın piksel sayısı belli olduğundan yakınlaştırıldığında imaj kötüleşecektir. Kkısacası photoshop büyük print söz konusu olmadığında, hazır imaj editleme operasyonlarında, painting olayında kullanılır. Özellikle fotoğrafçı, dijital artist meslek grubunun programıdır.

İkisinin de kullanım alanına bağlı olarak birbirine karşı üstünlükleri vardır ama bir yerden sonra bu ikisini kıyaslamak "elma-armut" meselesine girecektir ki burada bahsedilen azınlığın dışında; iç mimarlık, mimarlık, endüstriyel tasarım, moda tasarımı, grafik tasarım, animasyon gibi bölüm öğrencileri öğrencilik hayatı boyunca ayırt etmeden ikisiyle de haşır neşir olur. Mesleğine göre uzmanlaşacağı program da sonradan belli olur. _
Alıntı.

Natgho

🌱Yeni Üye🌱
Sorunuz hem ben grafikerim deyip, grafikle iç içe olup hem de grafik programlarıyla photoshop arasındaki farkı sorunca garip karşılandı bence.

Ama sinirlenip, bozulmaya gerek yok. Çünkü bu meslek o kadar çok kişinin elinde harap oluyor ki, o kadar çok yara alıyor ki. İşini gerçekten ve gerçekten iyi yapanlara sözüm yok ama bilgisayarda neredeyse adını yazabilen ben grafikerim diyor. _Çok abartılı olduysa tavşan çizen diyelim._

E haliyle bu da; yıllarını bu konu üzerine veren, eğitimini alan, bu işten evinin geçimini sağlayan insanlara üzüntü veriyor.

Ben biraz araştırdım teknik olarak da açıklamak isterdim ama çok anlatma kabiliyetim yok.

_İkisi arasındaki en temel fark birinin piksel birinin vektör tabanlı olmasıdır.

İllustrator vektörel olarak işlem yapar. Çizilen çizgi, görselleştirilen bir imaj ne kadar büyütürsek büyütelim vektörel olduğu için yine net kalacak, yapılan oynamalar da yine bu sistem üzerinden olacaktır. Dolayısıyla illustrator özellikle büyük boyutlu print out işlemlerinde, kitap kapağı, afiş tasarımı gibi işlerde photoshop a göre daha efektiftir.

İşlevselliğine ek olarak illustrator daha grafiksel ifadelerle çalışır yani grafik tasarım işlerinin vazgeçilmezidir.

Photoshop adı üstünde fotoğraf editleme, fotoğrafçı programı olarak çıkmıştır. Piksel tabanlı olduğundan ve bir imajın piksel sayısı belli olduğundan yakınlaştırıldığında imaj kötüleşecektir. Kkısacası photoshop büyük print söz konusu olmadığında, hazır imaj editleme operasyonlarında, painting olayında kullanılır. Özellikle fotoğrafçı, dijital artist meslek grubunun programıdır.

İkisinin de kullanım alanına bağlı olarak birbirine karşı üstünlükleri vardır ama bir yerden sonra bu ikisini kıyaslamak "elma-armut" meselesine girecektir ki burada bahsedilen azınlığın dışında; iç mimarlık, mimarlık, endüstriyel tasarım, moda tasarımı, grafik tasarım, animasyon gibi bölüm öğrencileri öğrencilik hayatı boyunca ayırt etmeden ikisiyle de haşır neşir olur. Mesleğine göre uzmanlaşacağı program da sonradan belli olur. _
Alıntı.

Çok teşekkür ederim

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Yahu ne meraklı ekipsiniz insanları eleştiri konusunda?
Yönetimden rica ediyorum, ben kendim arar bulurum ne işe yaradıklarını.
Buldumda zaten, bu kadar zamandır burada üyeliksiz geziyordum, bir de üye olup hem yardım etmek istedim, hem de yardım görmek, biranda kendimi eleştirilerin ortasında buldum.
Kardeşim bu işi 4 yıldır yapıyorum.
Gidip 20*20 tasarım yaparsan elbette pixeli görürsün.
Wallpaper tasarımı 1024*768'den başlar, illustrator yerine photoshoptada 4 çekerim ben o programlara, illustratorun photoshoptan tek farkı corel gibi olmasıymış, yoksa dümen aynı dümen.
Pixel tabanlı olmasının nedeni de resim amaçlı olması, diğerleri sanal çalıştığı için öyle.

Bu arada bana 1 saat fark göstericeğinize sayın hugareva, ne işe yaradıklarını yazsaydınız 5 kat daha makbule geçerdi.
Oturur bir çalışma yapar herkesi sustururdum da, neyse gerek yok böyle atraksiyonlara.

Heralde pixel'in ne olduğu hakkında fikir sahibiyim acizane, çok büyük hoşgörü sahibi insanlarmışsınız, bunu da anlamış oldum.

Tabi sadece dersleri takip ettiğim için herkesi adminler gibi beyefendi ve saygılı beklemek de benim hatam...

Başka cevaba gerek yok, yorum yazmayın lütfen. İyi forumlar...

Sen söylediklerimden ve gösterdiğim örnekten aradaki farkı anlayamıyorsan, bence bulaşma bu işlere...

Vektörelde çizdiğin şeyi istersen 5 km bastır, kusursuz çıkar. Piksel çalıştığın bir şeyi 5 km bastırırsan metrelerce kareler çıkar ortaya.

Ben şunu yaparım, şöyle yaparım, atraksiyonum çoktur.. Bunlar toyca kurulmuş cümleler.

hhtekin81

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben de çıldırmak üzereyim. her önüne gelenin "ben grafikerim" demesinden, her müşterinin "şu kartı şurda şu kadara basıyorlar" "şu broşür burda bu kadar"demesinden, ayrıca burda sayfalarca yazıp biteremeyeceğim bi çok şey yüzünden çıldırmak üzereyim. Ne yazıkki bu mesleğin cılkı çıkmak üzere bana göre. Son yıllarda bu sektörde emeğin bu kadar değersizleştirildiği ve ayaklar altına alındığını görmek üzüntü verici gerçekten. Konuyu açan arkadaş sen üstüne alınma lütfen. Bunları söylemek içimden geldi.