getir getir seninkide takılsın tse 'de vede gümrükte sonra yandım allah yokmu kurtaran diye gez
SKYTH bendenmi bahsettiler sana :smile:
Makine getirtme hususunda sana şunu söyleyebilirim bilmemnebaba sitesiymiş vs buradan kuracağın bağlantıların hemen hemen hepsi ihracat firmasıdır ve fatura keserken kendi istedikleri şekilde fatura keserler modeli gizlemek isterler sen üreticiyi bulma diye nolur biliyonmu sonunda sen faturaya göre başvurursun tse'ye sonra tse açar makineyi bakar model faturada farklı makinede farklı tse'ye verdiğin taahhütte farklı mal geri gider. Makine ithalatını yapmak istiyorsan karşı taraftan deklerasyon, test raporları, teknik döküman vs. hepsini al. bunları al götür tse'ye danış hatta ikitelli tse'ye en üst katta bekleme odası var orada gümrükçüler tse işlerini takip ediyorlar onlara bi danış aman eski ce deklerasyonlu veya eski sertifikalı ürünleri almanı tavsiye etmem. Her ce sertifikasına inanma çoğu orjinalinden türetilmiş çakma sertifikalardır buradan gerçekliğini araştırmanı tavsiye ederim. Üreticiler için bişey diyemem ama birçok ihracatçı bunu yapar. Gözünü korkutmak istemem ama tsede benim makinem takıldı gerekçeside modelin son hanesinin kalemle yazılması oldu. Bilmem anlatabildimmi. Makine teknik özellik etiketine çok dikkat ediyorlar kesinlikle kalemle yazılma falan olmasın ce damgası kesinlikle olsun ve onun standart bir şekli var ona göre olsun . Modeli, seri numarası, voltajı, wattı, ölçüsü vb bilgiler kesinlikle kalemle yazılmayacak ya lazerle yazılacak etikete yada etiket direk bu bilgilerle üretilecek bunlardan birinin eksikliği iade nedeni. Bilmem anlatabildimmi. Tse'deki vatandaşlara derdini anlatamazsın hepsinin suratı asıktır ve azarlayarak konuşurlar. İşim bitsinde rahatlıyayım diye alttan alırsın sonrasında bunların birinin eksikliği yüzünden iade edilir ve yediğin azarla kalırsın. Bide ilginçtir hiç bir dijital baskı makinesi üreticisinin sertifikasında emc direktifleri yazmaz ama deklarasyonda isterler. Yazdırmak zorundasın. Eğer bu işlemlere dikkat edersen deklarasyonun düzgünse, etiketin düzgünse faturandaki bilgilerle makinendeki bilgiler bire bir (bu çok önemli) örtüşüyorsa, deklarasyonun güncelse makineyi ithal edebilirsin onun haricinde zor . Bu konuda (arkadaşlar kesinlikle reklam amacıyla yazmıyorum bunu bu işi yapan fazla firma yok bu yüzden verdim adresi adminler lütfen silmesin )
www.signteknik.com adresini ziyaret etmeni tavsiye ederim. Ben bu firma aracılığı ile ürün getirtmedim fakat tse ile olan sıkıntımda ticari bir ilişkim olmamasına rağmen bana yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar sorduğum her soruyu cevapladılar.
Sana tavsiyem sürekli tse ile çalışan (burası bak çok önemli) bir gümrükçü ile çalışman veya sürekli dijital baskı makinesi getiren birisi tarafından getirtmen yada buradan hazır olarak alman olacaktır. Her hallederiz diyen gümrükçüye inanma. İthalat işlemleri hele tse işlemleri çok can yakan işlerdir.
Ce sertifikası olacak diye bişey yok aslında makinenin üzerinde ce damgası kesinlikle olacak ama, bide teknik dosyası olacak ve bu teknik dosyada makine model bilgisi olacak sen x model makine almışsın sana y model makinenin teknik dosyalarını gönderirlerse işin yine iade, teknik dosya: makinenin makine direktiflerine, low voltaj direktiflerine, elektromanyetik uygunluk direktifine göre üretilip üretilmediğinin kontrolü içindir orda üretim ve testler hakkında bilgiler, şemalar, kaza ve yaralanma risklerinin nasıl berteraf edildiği vs. anlatılır gerektiğinde veya istediklerinde sanayi bakanlığına sunmalısın belki ilk başvurunda bile isteyebilirler elinde hazır olmalı.
Umarım faydalı olur. Bu işi halletmek istiyorsan ağzı yanmış birisi olarak tavsiyelerimi kesinlikle dinlemelisin.