RyT
🌱Yeni Üye🌱
Adobe After Effect görsel çalışmalarda onlarca plugini bir araya getirmediğiniz takdirde görüntü kalitesinde ancak amatör düzeyde kalır Cinema 4D Gerekli eklentilerle çok daha iyi sonuç verebilmektedir.
Bence After Fx ve C4D karşılaştırması yanlış olmuş. Çünkü ikisi farklı formatlarda çalışıyor, daha doğrusu ikisi birbirinin tamamlayıcısı. Ben After FX, Ps, Ai , premiere, encore, Final Cut, Edius, C4D, kullanıyorum ve öğrenmek isteyen arkadaşlara şunu tavsiye ederim, herşeyden önce ilk ingilizce öğrenin. sonra zaten kaynaklarınız sınırsız ve kullandığınız programı artık ezbere değil bilerek kullanırsınız. zaten iki mantık var şu anda gözlemlediğim 1- flowcart sistemi (flame, inferno, combostion) 2 - composit mantığı (after fx, C4D...) bunlardan birini kavradığınız da zaten bütün programları kavramış oluyorsunuz. ben ilk after fx üzerine hakim oldum ( Andrew Kramer sağolsun ) sonra gerisi geldi. Fakat şöyle birşeyde var, programları öğrendiniz tamam, ama bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza ve fikirlerinize bağlı, çalışırken tutoriallar bir işinize yaramayacak çünkü
sonuç olarak türkçe sadece bir programı öğrenirsiniz, ingilizceyle her programı çok çabuk öğrenebilirsiniz.