Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çito Ayçekirdeği Ambalaj çalışması

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar
Ayçekirdeği ambalaj çalışması ve afiş görseli yorumlarınızı bekliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

anoic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eline sağlık güzel çalışma ama bir de Ortadaki Mavi yazının rengini değiştirip mi denesen DAha etkili olur gibi ?

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
ortadaki mavi yazının rengini biraz açsanız sanki daha iyi olur. güzel çalışma elinize sağlık. iyi çalışmalar.

novem

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çito :D Beğenndim güzel. Çito !

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok teşekkür ederim değerli yorum ve fikirleriniz için yazıyı değiştirip tekrar revize ederim
saygılar

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Orta kısımdaki renk tonu biraz daha iyileştirildi tekrar bakıp eksik yada düzeltilmesi gereken bir durumu paylaşırmısınız
tşk

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Ambalaj gayet sempatik geldi bana beğendim yani, ama afiş çok boş arkadaki bulanık ürünlerde doldurmaya yetmemiş uzakta olduğundan değilde sanki basım hatasından kaynaklı gibi bulanıklığı. Tek bir ürün fotoğrafı kullanarak afişi tek ürünle doldurursanız daha tatmin edici olacaktır diye düşünüyorum. Yani daha büyük tek bir ambalaj ve bu ambalaj ince uzun olacağı için solunda kalan boşluğu da üstte başlık gibi yazdığınız yazıyı s tipografik çözümlerle (Aşağıdaki slogan gibi, tasarımını beğendim.) çok daha cezbedici kılabilirsiniz diye düşünüyorum. Aşağıdaki "Hayata mucize katan tatlar!" sloganı yeni yasa ve yönetmeliklere göre yasal bir kullanım değil .. "Hayatınıza mucize katabilir" gibi daha yuvarlak cümleler kurmalısın. Aksi taktirde "yedim ama hayatımda hiç bir mucize olmadı" gibi davalara maruz kalabilir ürün sahibi. :) Emeğinize sağlık.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Ürün pazarlamasında en önemli ayrıntı ambalajın albenisidir dolayısıyla ambalajdaki görsellere özen gösterilmelidir..
Ürün kalitesinden ödün vermek istemiyorsa bazı ayrıntılara çok dikkat etmek gerekir..

Sonuç olarak çekirdek görselindeki çürük izlenimi veren ayrıntıları temizlemelisin..
Bu tür ayrıntılar ufak olduğu kadar imaj zedeleyen ayrıntılardır..

0YFW.jpg

Eline sağlık..

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dilara hanım yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim dikkate alıp revize edeceğim iyi günler

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
value teşekkür ederim giderildi gözden kaçan ama önemli olan bir unsur :)

ceyhunakgun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobebilgi.com
BU özgün bir tasarım değil. Piyasada olan bir kaç ambalaja benziyor ve andırıyor. Çekirdek ambalajı olarak yaptığınız çalışma başka bir ambalajı andırmamalı. orjinal fikirler ve tasarımlar üretmeniz gerekiyor, gelişim gölgede kalmakla olmaz. Bu konuda ülkemizde yeni tarzlar, yeni ambalajlar yapılıyor ve çok ilgi çekici.

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ceyhun bey burada paylaşmanın anlam ve önemini umarım fakındasınızdır ortaya bir çalışma bıraktım ve insanlar bu çalışmayı değerlendirip eksik ve düzeltme ihtiyacı olan kısımlardan bütünlük sağlamak için yorum ve değerlendirme yapmaktadırlar...
gel gelelim çalışmaya özgün olmadığını söylüyorsunuz saygı duyarım ama benzerini bulup bana göstermenizi rica edeceğim üretilen fikir ve tasarım bu yönde sizin varsa bu çalışmayı değiştirecek yada yeni tarzınız benimlede paylaşmanızı çok isterim
iyi günler

ceyhunakgun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobebilgi.com
Paylaşımın anlam önemi konusunda farkındayım, bu öneme istinaden tasarım açısından beklediğiniz değerlendirmeyi, "kendimce, kendi bakış açımdan, fikrimce" değerlendirmemi yaptım.

Aşağıdaki size bir karşılaştırma sunuyorum. Sizin ürününüzün sadece RENGİNİ değiştirdim. Bu renk değişikliği neticesinde işaretlediğim noktalara yakından bakınız. Sonra benim ilk yaptığım eleştiriyi bakınız.

Var olan TADIM ayçiçek ambalajı ilk önce PAPAĞAN markası tarafından taklit edilmiş. Sonra sizin tasarımınızda benzer YERLEŞİM, LEKE düzenini fark ettim.

Burada amaç kimseyi yermek değil. Eleştirilere duygusal olarak tepki vererek farklı bir noktaya çekecekseniz biz susalım.

Sağlıcakla kalınız.

karsilastirma_2.jpg

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim karşılaştırmanız için yinede beni tatmin etmedi çünkü işlenen vurgu ve tema olarak emsal teşkil etmese de çalışmanın bu denli olması istendi

bu arada oklar şahane olmuş :)

sizde kalın sağlıkcakla...

ceyhunakgun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.adobebilgi.com
Mesajınızda iki şey dikkatimi çekti.

1. İşlenen vurgu ve tema'dan söz etmişsiniz. İki ürün aynı kategorinin ve aynı içerikli ürün ambalajı. Aralarındaki sadece iki fark var. Mavi ve logolarının farklı olması.

2. Çalışmanın bu şekilde olması istendi diyorsunuz. Yani burada müşteri size gelip, örnek numune göstererek ya da sizi sözlü yönlendirerek Tadım ambalajının sadece mavi versiyonunu size yaptırdığını söylüyorsunuz. Yani tasarım sizin değil, müşterinizin tasarımı yanılmıyorsam.

Benim profesyonel iş hayatımda bu tür örnekler sürekli karşıma çıkıyor. Müşteri rakip veya lider markanın tasarımını önüme koyarak ben bunu istiyorum diyebiliyor. Ama önemli olan siz ikna kabilileyitinizle, yaptığınız farklı tasarımlarla onu başka bir noktaya getirebilmeniz.

Müşterinizin tasarımıysa onu bizlerin yorum ve önerileri için paylaşmayın. Ben benim yaptığım ama beni yansıtmayan tasarımları portfolyoma dahi koymuyorum. Müşteri isteği diyorum onu görmek bile istemiyorum.

Bu konuda önemli bir makale kaleme aldım. Nisan ayı ilk haftalarında çıkacak Grafik Tasarım dergisini okumanızı öneririm.

kenan_gun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ceyhun bey teşekkür ederim yorum ve fikirleriniz için eğer yardıma ihtiyacım olursa sizinle irtibata geçebilirmiyim ? bu arada makalenizde çıkınca okuyor olacağım
iyi çalışmalar