GiderBorusu
🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle merhaba 1-2 aydır ,belki daha fazla tablet araştırması yapıyorum bu siteyi gördüm ve yardımcı olunabileceğinizi düşündüm.Çizgi roman yapacağım çinileme ve renklendirme için tablet almak istiyorum.Çizgi roman için senaryo çok sağlam , oldukça beğenildi.Yapılan yorumlara göre a5 a4 ten daha az yorar daha kolay olurmuş bu yüzden o yönde tabletlere yoğunlaştım wacom intuos4 alacaktım ama fiyatlar uçuyor.Araştırırken 500 liraya buldum 2. el fazla kullanılmamış alacaktım alma o kadar ucuzdan satıyorsa birşeyi vardır dediler(normal sıfır fiyatı 1000 liradan aşağı değil) 1 güne kalmadı tablet duman oldu zaten :smile: .Bu arada benim bütçem 500 lira civarı bir şey.Sonra baktım 4ler el yakıyor intuos 3 araştırdım piyasada azınlıkta ama sıfır 2 yıl garantili intuos 3ü 400 liraya buldum.Ben bir çizgi roman sitesine yazmıştım bu konuyu ama orada haliyle okuyucu fazlalığı olduğu için 1 kişi hariç yardımcı olan çıkmadı.Sağolsun oda yorumlarını eksik etmedi en son bana uc logic a5 al madem bütçen o kadar seni 1-2 yıl idare eder wacom kadar olmasada işini görür.Dedi ama ben satışcı (ne demekse artık :smile: ) sitelere baktığımda uc logicin hep 2-3 kez kullanılıp alış değerinden daha ucuza bırakıldığını gördüm.Bu bana ne düşündürmeli başka bir pazarlama sitesindeyse gene uc logic hakkında yapılan yorumlarda ,kalemin tuşunun içine gömülüp çıkmadığı çizmiyorken bile kendi kendine noktalar attığı , ara sıra kilitlendiği , en ufak darbede yüzeyin yamulup o bölge çevresinde çizim yapılamadığı ,teknik servisin pek ilgilenmediği, sorun çözüldü deyip geri gönderdiğinde hala sorunun devam ettiği gibi bir ton şey yazılıydı.Wacom kağıt hissi veriyormuş tek kötü yanı bozulmaması olduğu söyleniyor.Birde bu tabletlerin yazılım uyumluluğuda önemli.Çizgi roman a4 boyutunda olacak yüksek ihtimal ,gölgelendirmeler orta halli olacak ne dandik ne de profesyonelce.Bütçem 500 lira resmim iyidir şu anda gittiğim okulda en düşük devre olmama rağmen en iyi resim çizen ben gösteriliyorum(9. sınıftayım).Beni ressam diye çağırırlar.Tabi yaşım dolayısıyla senaryo pek yapamazsın diyebilirsiniz ama acayip bir senaryo oldu ,çoğu bilim kurgu senaryosundan daha iyi(neyse fazla övmeye gerek yok :emo1: ).a4 a5ten rahat olur derseniz oda olur a4 ,kolu ,a5e göre fazla yoruyormuş ve o kadar fazla para vermeye gerek yokmuş tabi sizin düşüncelerinizide öğrenmek isterim. :angel: