Neler yeni

Çizim yapmayı bilmek neden şart?

canersanli

🌱Yeni Üye🌱
Şimdi benim kafama takılan bir soru var sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben tasarımla ilgileniyorum ve bu işin eğitimini almadım. Program bilgisine sahibim ama sizler de biliyorsunuz ki program bilmekle tasarımcı olunmuyor. Güzel Sanatlar fakültesine gitmek istiyorum ancak yetenek sınavlarını bir engel olarak görüyorum. Çizmeye yeteneğim yok bu yüzden sınavlara girmeyi düşünmüyorum bile. Demek istediğim neden çizim yapmak şart koşuluyor çizim bilmeden de gayet tasarım yapılabilir bence. Zaten okula girdiğimiz zaman bunların eğitimi verilmiyor mu? Bu konu canımı sıkıyor sizin düşünceleriniz nelerdir?

Benzer konular

kyeobda

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Elle çizim yapmadan bilgisayarda nasıl çizmeyi düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu.
El çiziminiz ne kadar iyiyse dijital ortamdaki çizimlerinizde o kadar iyidir.
Tasarım sadece geometrik şekiller ve hayal gücüyle olan bir şey değil veya oradan bir fotoğraf al oradan bir yazı al bir araya getir olayı da değil.
Atıyorum kitap kapağı tasarımı yapacaksınız ve bir karakter,insan çizmeniz gerekiyor kapak için.Çizim bilmeden nasıl olacak?
Çizim yapmayı öğrendiğinde insanın sadece resim yeteneği gelişmiyor aynı zamanda bakış açısını da farklılaştıyor insanın.
grafik tasarımcı olmanın mantığını kavrıyor insan.
O yüzden çizim önemli.

suspria

🌱Yeni Üye🌱
Elle çizim yapmadan bilgisayarda nasıl çizmeyi düşünüyorsunuz merak ettim doğrusu.
El çiziminiz ne kadar iyiyse dijital ortamdaki çizimlerinizde o kadar iyidir.
Tasarım sadece geometrik şekiller ve hayal gücüyle olan bir şey değil veya oradan bir fotoğraf al oradan bir yazı al bir araya getir olayı da değil.
Atıyorum kitap kapağı tasarımı yapacaksınız ve bir karakter,insan çizmeniz gerekiyor kapak için.Çizim bilmeden nasıl olacak?
Çizim yapmayı öğrendiğinde insanın sadece resim yeteneği gelişmiyor aynı zamanda bakış açısını da farklılaştıyor insanın.
grafik tasarımcı olmanın mantığını kavrıyor insan.
O yüzden çizim önemli.

Peki çizim işi yetenek işi midir? Yoksa geliştirilebilir mi? Benim çizimim çok kötü de o yüzden soruyorum.

kemalgencer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önce bi dene

slm önce cebine bir kurşun kalem al sonra gördüğün her şeyi çizmeye çalış
olmadı birde silgi al beğenmediğini sil tekrar yap yapanların sizden farkı ne
biraz çidikten sonra hayal ettiklerini çizmeye başlayacaksın kahvede okulda
evde her yerde çizmeye çalış asetat kağıdı al bi şeklin üzerine koy aynısını çizmeye çalış 10 larca 100 lerce şekil korkma aıra hayallerine gelinceye kadar
çalış belki biraz kötü çizeceksin ama çizeceksin olsun onuda atarsın proğrama
istediğin gibi düzeltirsin internetten resim çizim indir kalemi al üstünden tekrar elle çiz
hoşuna gitmeyen yerlerini değiştir

kyeobda

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki çizim işi yetenek işi midir? Yoksa geliştirilebilir mi? Benim çizimim çok kötü de o yüzden soruyorum.

Yetenek önemlidir ama tek başına yeterli değildir.Doğrusunu söylemek gerekirse yetenekten ziyade bu işe yatkınlığınız olması gerek.
Eğer yatkınlığınız varsa çok çalışarak yetenekli olan birini geçebilirsiniz.

entelwaka

🌱Yeni Üye🌱
Yatkınlık %10 ise çalışmak %90dır. Ona da yetenekten ziyade "yatkınlık" demeyi tercih ederim çünkü bir insan bir şeyi gerçekten seviyorsa ona yetenekli oluyor zaten çalışarak. yatkınlık daha hızlı kavrayabilme, detayları yakalayabilme kabiliyeti diye düşünüyorum, bu yetiştirilen çevre koşulları ve kalıtsal olarak etkilenebilir bir şey.