Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cm yi bulamıyorum:(kayıp oldu..

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
illüstratörde yaptıım çalışmada ölçü olarak cm kullanmam gerekio ama bulamıorm ve hepsine tek tek baktım :(yardım ederseniz çok sevinirm arkadaşlar...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
mouse sağ tıkla

illüstratörde yaptıım çalışmada ölçü olarak cm kullanmam gerekio ama bulamıorm ve hepsine tek tek baktım :(yardım ederseniz çok sevinirm arkadaşlar...
fareyi sağ tıkla dosyanın üstünde show rulers yap sonra cetvelin üstüne gel sağ tıkla orda cm yi görmen lazım

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
tşk edrm arkadaşm deniyorum..

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
rica ederim

nihayet yapabildim gerçekten çok tşk edrm sinir olmuştum çok uğraştım bulamayınca:)

illusratör benim dalım değil ama corelle çalışınca az buçuk anlaşılıyor genelde araçlar aynı illustratörü açtım hemen aynı yöntemleri uyguladım ve sana bilgi verdim

psyteamtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅

en güzel yol "file" menüde "document setup" ve "units" seçeneğinde "centimeters" vermek.. Böylece transform panelde yazdığın değer direk cm olarak gelir...

yada tüm bunları yapmadan "control panel" yada "transform" panelinde weight, height değerlerine ölçü vermek istediğin nesneyi seçip örnek bir değer olarak 4 cm yapmak istiorsan (4 cm) PARANTEZ kullanmadan yazmak

Aynı şekilde çalışma dosyan inch olarak ayarlı sadece sadece bir nesneyi cm olarak ölçülendirmek istiyorsun yine control panel yada transform da rakam değeri ve cm yazman yeterli..

Hesaplama yapmana gerek yok rakam ve ölçü (adobe çözümü)

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
çok tşk edrm hiç böle düşünmemiştm not alıcam bunları...

psyteamtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğer en az CS3 kullanıyorsan control panelde gizli kısayollar da.. mesela şöyle 15 derece açı verip bulunduğu noktadan aynı nesneden bir tane daha çoaltma.. yada yanında üstünde altında bulunduğu nesneye 2 mm yada ne kadar değer girmek istiordan o değerde mesafe ayırma gibi..