Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
illusratör benim dalım değil ama corelle çalışınca az buçuk anlaşılıyor genelde araçlar aynı illustratörü açtım hemen aynı yöntemleri uyguladım ve sana bilgi verdim
en güzel yol "file" menüde "document setup" ve "units" seçeneğinde "centimeters" vermek.. Böylece transform panelde yazdığın değer direk cm olarak gelir...
yada tüm bunları yapmadan "control panel" yada "transform" panelinde weight, height değerlerine ölçü vermek istediğin nesneyi seçip örnek bir değer olarak 4 cm yapmak istiorsan (4 cm) PARANTEZ kullanmadan yazmak
Aynı şekilde çalışma dosyan inch olarak ayarlı sadece sadece bir nesneyi cm olarak ölçülendirmek istiyorsun yine control panel yada transform da rakam değeri ve cm yazman yeterli..
Hesaplama yapmana gerek yok rakam ve ölçü (adobe çözümü)
Eğer en az CS3 kullanıyorsan control panelde gizli kısayollar da.. mesela şöyle 15 derece açı verip bulunduğu noktadan aynı nesneden bir tane daha çoaltma.. yada yanında üstünde altında bulunduğu nesneye 2 mm yada ne kadar değer girmek istiordan o değerde mesafe ayırma gibi..