ben makina satmıyorum ama alırken dikkat etmen gereken hususlar hakkında bilgi verebilirim
türk milleti olarak ilk aklımızdan geçen cnc kaç para olduğu olurdu. arkadaşlarım aslında yalnış bir yaklaşım olduğu belirtmekde fayda var. örnek vermek gerekirse belki size küçük ayrıntılar gelecek ama soğutucu deposunu bulunduğu sıvı deponun bile önemi büyük tür.
bunları sıralamak gerekirse ;
1.su haznesinin bulunduğu deponun şekli hacmi suyu alış şekli önemli ( yoksa bir işte en az üç kere makinayı durdurup soğutucu sıvı eklemek zorunda kala bilirsiniz )
2.motor devir hızıda ve motorun soğuma ması önemli bir etken oluyor
3.makinada ağşapda kesecekseniz X Y Z motorları toza karşı korunmuşmu veya dişlileri dışardamı ?
4.makinanın kendine ait pc varmı ( bazı makinalarda taplanın altına bütünleşik satılır bu güzel bir özelliktir yukarıdan sıza bilecek sudan muhafaza edildiği taktirde tabi ) niçin önemli bir özelliktir bir kere o pc'nin tek amacı tapla kontrolüdür başka bir iş yapılmaz öbürtürlü hem iş yap hem aynı pc den işi gönder kes zaman kaybına neden olur birde virüs gelebilir benim pc flash memory den virüs geldi ve işler aksadı ...... ve aksamayada devam edecek
5.taplanın manuel kontrol panelleri arasına (start paus tuşları ) toz giriyor ve makina kendi kendine duruyor .
6.en az net alan kesme ölçüsü 150*300 tezgahlı cnc alın güzel bir örnekle pekiştirelim
bilrisiniz plotter makinalarında 60 kullananlarda var ama folyolar 120 lik lere göre üretilir genelde alüminyum,pleksi ölçüleri 150*300 dür bu da da ufak bir hatırlatma
7.bu yedinci şık cnc tezgağını koyacağınz yerle ilgili
a) kapalı alan da kullanacaksanız tezgağınız 6 metrelik alüminyum kesecekmişsiniz gibi düşünün ona göre konum belirleyin
b) pc le makinanız aynı bölmede kalmasın münkünse ayırın bilgisayarın ilk düşmanı tozdur
c) cnc yakınına su alabileceği bir çeşme veya su deposu koyarsanız zaman dan kazanç ende edersiniz bu biraz lüks olabilir ben bir cnc ustasıyım belki bir patron bu yazılanları okursa diye umut ediyorum
)
d) tezgağın konacağı zemine su gideri konursa iyi olur
e)kulaklık. gözlük almayı unutmayın yazık işçiye
en önemli şık ı sona sakladım 8. teknik servisin size verdiği destek mutlaka sattıkları başka tezgah vardır o müşterilerel bire bir konuşun iş yapılırken izleyin yalnız yanınızda cnc satıcısıda olmasın kim derki benim malım kötü
( marka belirtmeden burada başımıza gelen makina hatalarını yazabiliriz deneyimli arkadaşlar mutlaka sizde teçrübelerinizi paylaşın bu yazdıklarımı makina üretenlerde okuyor çünkü )
değerli arkadaşlarım bir uzun yazınında sonuna geldik sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim