Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CNC Makineleri

byeva

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben baska bir yaklasim getirmek istiyorum
cnc makineler genel olarak sorunsuz makinelerdir. Ozellikle baski makineleriyle kiyasladigimiz zaman...
makinenin nerde yapildigi cok onemli degil zira cin de yapilan makinelerde de, amerika da yapilan makinelerde de, isvicre de yapilanlar da da ayni malzeme kullaniliyor hemen hemen. En azindan elektronik aksamlarda.

CNC alirken dikkat edecegin temel noktalar, spindle motor markasi ve gucu (italyan markalar genelde iyidir hsd ve colombo en babalari), kramiyer disliler (burda da japon yaskawa one cikiyor).Hangi makineyi alirsan al, en ucuzundan en pahalisina bu temel noktalar cok onemlidir.

ha multicam, gerber, zund iyi makineler midir? evet suphesiz. Ama bu aletler piyasadaki diger cnc lerin 2 kati fiyata sahiplerdir ki kullanilan malzemeler hepsinde hemen hemen aynidir. Ayni isi ayni kaliteye yapabilecek bir makineye 2 kat fiyat odenir mi? Bunun takdiri aliciya aittir ben yorum yapamam...

Lakin evvelden de belirtildigi gibi makineyi alacagin tedarikci firmayi iyi arastirmalisin, piyasada ne kadar eskiler, ne kadar zamandir cnc imal ve ya ithalati yapiyorlar, piyasada ne sekilde taniniyorlar ve piyasaya ne kadar makine satmislar. Bunlari iyi etud edersen alacagin daha mutevazi butceli bir makinede sorunsuz olarak isini gorebilir.

arkadaşım size katılmamak mümkün değil böyle bir yaklaşım ve aydınlatmaya herkesin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum saygılar....