Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CNC Router Almayı Düşünüyoruz.... Tavsiyeleriniz Nelerdir?

havelkas

🌱Yeni Üye🌱
açıkcası partnerin folyo makinasını aldım cnc den cok ses cıkartıyo moon cam yada birf router işini görür bence.

hdogangun

🌱Yeni Üye🌱
Abdurrahman kardeş.

Tokat ın en buyuk reklamcısı kim, orada yaşayan olarak sen bilirisin. Ara ve sor. Arayıp soramıyorsan, çaktırmadan öğren.

grafikgerillasi

🌱Yeni Üye🌱
2 senedir amerikan gerber sabre kullanıyorum tank bile kesiyor tavsiyem budur başka cnc tanımam

BRK REKLAM

🌱Yeni Üye🌱
benim tavsiyem ve istanbulda 2 sokak otemde bir firma ataline firmasından EXCITECH CNC Aldı ve süper bir cihaz

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
açıkcası partnerin folyo makinasını aldım cnc den cok ses cıkartıyo moon cam yada birf router işini görür bence.

SC modellerinde Sesin yüksek olması Step motor lullanmasından kaynaklanıyor.
(Yeni Modelimiz olan Mc Serisinde Ses Düzeyi çok daha alt seviyelerde dir.)

Eğer Dahada sessiz bir model isterseniz Summa (Servo Motor) serisi kesicilerimizde mevcut... (Fiyat Farkı Mc serisine göre 3 kat daha pahalıdır.)

Kısacası makinelerde Fiyat arttıkça geliştirilmiş yeteneklerde beraberinde artıyor..

Cnc Modelleri olarak ,, Her bütçeye uygun makinelerimiz mevcuttur...

Kolay gelsin...

Erkan DERYA ®

seckinacar

🌱Yeni Üye🌱
nedir bu cnc sorunu bu ülkede arkadaşlar karar vermek vor sizler yardımcı olun lütfen çin malımı yerlimi alman mı kanadamı sizce hangisi coğu makinayı giitim gördüm ama sadece satıcıların anlatığını biliyoruz kullanan arkadaşlar lütfen yardımçı olsunlaar

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
nedir bu cnc sorunu bu ülkede arkadaşlar karar vermek vor sizler yardımcı olun lütfen çin malımı yerlimi alman mı kanadamı sizce hangisi coğu makinayı giitim gördüm ama sadece satıcıların anlatığını biliyoruz kullanan arkadaşlar lütfen yardımçı olsunlaar

Yerli olan makinelerde kullanılan parçalar da aslında ithal üründür..
Yerli yada yabancı olması çok bişeyi değiştirmiyor...

Örnek olarak : Techno motor (Spindle - italya üretimi) Seramik rulmandır 10 Yıl Rulman ömür garantisi verir üretici firma..

Türkiyede üretilen Spindle motorlarda 2 Nci yılda Rulman değiştirmen gerekebilir.

Önemli olan makine arıza çıkardığı zaman çok kısa zamanda sorunun çözülmesidir.

İstanbul Reklam

simo

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar 10 seneden beri MULTİCAM 1000 serisi makine kullanıyorum. Çok memnunum bu makineyi tavsiye ederim.Kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı hakkında en iyi referanslardan olabilirim...

tacibana

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kesitmakine.com
Merhaba;
Cnc router alımın da dikkat etmeniz gereken hususlar :

1-Spindle motor (Ortalama 4-6 Kw arasında bir motor şeçerseniz tüm işleriniz olum lu sonuç alırsınız.Yüksek devirli oldukların dan yatakların seramik olması önemlidir.Colombo motor en iyi olanıdır.

2-Kızaklar kare olmaladır.(LM Guide- 25 mm idealdir)

3-3D işlem dışın da step - servo pek fark yapmaz.Heleki krameyer tahrik olduğun da step ve servo arasın da pek fark olmaz.Kestiğiniz parçaları metre ile ölçüğünüz den bence en uygun hangi sistem ise onu alın.

4-Bir çok kontrol sistemi mevcut.Biz de bir çoğunu kullanıyoruz hatta imal ediyoruz.Ama şu ana kadar Dsp sistem den daha kolay ve kullanışlı bir sisteme rastlamadım.

5-Tezgah gövdesi zayıf olan makinelerden kaçının.Ucuz bir makine aradığınız da 200-300 kg lik makineler bile bulursunuz.Bu konstriksiyon zaman ile ölçüsel hatalar ve titreşim yaptığın dan kesici uç sarfiyatı arttırıyor.Ve kesim kaliteniz düşüyor.

6-Krameyer sistemlerin taşlanmış olmasına dikkat edin hatta ek yerlerine ve pimlenmiş olmalarına.Çünkü zaman ile oynama yapabiliyorlar.

7-Gelelim en önemli konuya tezgah panosu.Elektronik aksam için pano şemasını isteyin.Bir arıza durumun şema çok önemlidir.Topraklamalar iyi yapılmış olmalı.Ve pano içerisinde otomat sigortalar haricinde kaçak akım sigortası da olmalıdır.

8- Vacum motor olarak mutlaka yağ halkalı bir pompa seçin.Su halkalı olanlardan tecrübemiz.Emiş güçleri iyi fakat çok ses yaparlar.Ve ısı yapmaların ötürü rutubet yaparlar.

9-Yazılım olarak yaptığınız işler belli en kolay ve prtik yazılım sizin için en iyi olandır.sonuç ta kalıp imalatı yapmıyorsunuz.Bu konu da ayrıca bize danışabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler biraz olsun size yardımcı olur.İyi çalışmalar.

Kesit Makine Ve Metal Sanayi