Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çok fazla sorunum var!

cylk

🌱Yeni Üye🌱
coreli kullanmaya yeni başladım..
freehandle benzer diye biliyordum ama daha dekube bile yapamadım..
pen aracı daha kullanamıyorum..
ki freehandle okul derece yapmış birisi olarak acayip derece de morelim bozuldu

bana yardımcı olabilicek abilerim,ablalarım,yaşıtlarımda olur.
varsa lütfen!

cesar5x

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehande benziyor. Hemen pes etme. Çalış, çalış ve çalış...

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
herşey zamanla ;) güneş zamanı gelince doğar, çiçek zamanı gelince açar, ağaç zamanı gelince meyve verir...

cylk

🌱Yeni Üye🌱
Freehande benziyor. Hemen pes etme. Çalış, çalış ve çalış...
hemen pes etmedim..
bişiler yaptım bile biraz uğraşınca oldu..​

herşey zamanla ;) güneş zamanı gelince doğar, çiçek zamanı gelince açar, ağaç zamanı gelince meyve verir...

bende zamanı gelince öğrencem ama
benim zamanım yok fazla bir an önce bişiler yapmam lazım
haziranın 10-15 arası günlerde staj görüceğim yerde çalışmaaya
başlıyacağım bunun için kendimi geliştirmem gerek..
sizler bana görevelr versenizde ben yapsam nasıl olur?
böle öylesine bir görev verin logo olur,
broşür filan..

buda az önce corelde yaptığım silüet..
tık tık:sanat:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel'in Freehand'e benzediği konusunda cesar5x'e katılmıyorum bence aralarında çok fark var tek benzer yanı ikisinin de vektörel tabanlı olması. Yapacağın çizimler için Pen Tool'u kullanmak zorunda değilsin Bezier Tool, Polyline Tool, Freehand Tool benzer özelliklere sahip olduğu için bunları da kullanabilirsin. Bu araçları dene hangisi sana daha kolay gelirse onunla çizim yaparsın. İllaki Pen Tool kullanacağım diyorsan pen tool kullanımıyla ilgili dersler var onlardan birini izlemen faydalı olur diye düşünüyorum ...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
yol yakınken ardına bakmadan kaç kardeşim, illustratöre yönel. indesign'a yönel :D. çok değil 1-2 sene sonra çok dua edersin bana

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
yol yakınken ardına bakmadan kaç kardeşim, illustratöre yönel. indesign'a yönel :D. çok değil 1-2 sene sonra çok dua edersin bana

İşte akıllı bir adamın sözü. Bence de kesinlikle dinlemelisin. Adobe grubundan şaşma.

Quark öldürmedi ama sürünüyor.
Corel'in de akıbeti aynı olacak.
Freehand'in helvasını yiyeli çok oldu zaten.
Bunlardan ders al.

cylk

🌱Yeni Üye🌱

keşke ama öyle bir şansım yok..
staj yapıcağım yer benden corel kullanmamı istiyor malesef :(
ama bu uyarını unutmam :wink:​

İşte akıllı bir adamın sözü. Bence de kesinlikle dinlemelisin. Adobe grubundan şaşma.

Quark öldürmedi ama sürünüyor.
Corel'in de akıbeti aynı olacak.
Freehand'in helvasını yiyeli çok oldu zaten.
Bunlardan ders al.

ahh ahhh
Adobe'den şaşmam tabii
cs3 bayılıyorum bir çok şey yapıyorum..
gif filanda yapıyorum onda
ama elden bişi gelmiyor..
staj yerim corel istiyor.​

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
sizler bana görevelr versenizde ben yapsam nasıl olur?
böle öylesine bir görev verin logo olur,
broşür filan..

Dememiş ol bunu :) tavsiyem, hayal ürünü logo, yada büyük firmaların ben olsam şöyle böyle yapardımlarını yap, gazeteye reklam yap havuç tanıt karnıbahar tanıt olmadı manavı tanıt ama somut işler isteme, :) Üstüne çıkarlar :lol: Demedi deme :emo1:

Bu denilenide kulağına küpe yap :) Saygılar ..

cylk

🌱Yeni Üye🌱
Dememiş ol bunu :) tavsiyem, hayal ürünü logo, yada büyük firmaların ben olsam şöyle böyle yapardımlarını yap, gazeteye reklam yap havuç tanıt karnıbahar tanıt olmadı manavı tanıt ama somut işler isteme, :) Üstüne çıkarlar :lol: Demedi deme :emo1:

Bu denilenide kulağına küpe yap :) Saygılar ..

hadi yaw tecrübe konuşuyorsa karşımda dinlerim :wink:
tamam unutmam bunu bende böle şeyler
denerim o zaman SAYGILAR.​

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
hadi yaw tecrübe konuşuyorsa karşımda dinlerim :wink:
tamam unutmam bunu bende böle şeyler
denerim o zaman SAYGILAR.​

Ben stajımda adidas'ı, burger king'i şekilden şekile soktum :rofl: Bunlarla uğraşırken gerçek iş yaptığımda ekmeğini çok yedim.. Senin söylediklerin (bana iş verseniz vs.) yanlış demiyorum bunu artniyete alıcak bir çok kişi var :) Bu söylediklerim tecrübe mi, evet burda bir çok kişi sana bu tecrübeden bahseder :) Başarılar sana bu sektörde ..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
yani staj da corel kullanacaksın niye desinler aklım ermiyor, Bu güne kadar hiç bi stajerime gerçek iş vermedim ben. XD... sen ai de çalış, işi ai8 kaydet ver, corelde açar abilerin. :D yok illa corel yapacaksan ve yapmazsan staj defterine hoş olmayan şeyler yazacaklarsa...

Yapabilecek bişey yok, öyle kafa yürüteyim, mantığımı kullanayım, analitik düşüneyim programı çözerim gibi fikirleri komple unut önce.

sonra bu güne kadar öğrendiğin herşeyi de unut.

siteyi araştır, corel kısa yollarından tutta bi takım işlerin nasıl yapılacağına dair bir çok ders var. onlara bak.

Şiir ezberler gibi ezberle.

Başka bir yolu yok coreli öğrenmenin :D

bildiğin matematik falan çalışır gibi çalışman gerekiyor.

piyasadaki tüm programlardan ap ayrı, rasyonellik dışı bi mantığı var malesef...

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
yani staj da corel kullanacaksın niye desinler aklım ermiyor, Bu güne kadar hiç bi stajerime gerçek iş vermedim ben. XD... sen ai de çalış, işi ai8 kaydet ver, corelde açar abilerin. :D yok illa corel yapacaksan ve yapmazsan staj defterine hoş olmayan şeyler yazacaklarsa...

Yapabilecek bişey yok, öyle kafa yürüteyim, mantığımı kullanayım, analitik düşüneyim programı çözerim gibi fikirleri komple unut önce.

sonra bu güne kadar öğrendiğin herşeyi de unut.

siteyi araştır, corel kısa yollarından tutta bi takım işlerin nasıl yapılacağına dair bir çok ders var. onlara bak.

Şiir ezberler gibi ezberle.

Başka bir yolu yok coreli öğrenmenin :D

bildiğin matematik falan çalışır gibi çalışman gerekiyor.

piyasadaki tüm programlardan ap ayrı, rasyonellik dışı bi mantığı var malesef...

İnşallah mezun olana kadar corel yok olmaz. :)

Bende mesela şu an çalıştığım işe ilk geldiğimde baktım fh den başka program kullanan yok (ben alışmışım ps ve ai kullanmaya) bende hiç kullanmamışım e baktık mecburen öğreneceğiz millet burun kıvırmaya başlıyor biz yokken bizim işlere kimse müdahale etmiyor veya edemiyor öğrendik mecburen, ama inan zamanla ben yine ve ısrarla ai ve ps de ağırlıklı çalışınca mecburen onlar öğrendi yarım yamalak da olsa şimdi hani derler ya yabancı ülkede ingilizce ekmek ve suyu öğren aç kalmamak için, o durumdalar ama buna da şükür. :D:D

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
adobe kullananların hepsinde bu alışkanlık var sanırım.. ne demiş arkadaş yukarda..: "2 yıl sonra bana çok teşekkür edersin.." "..2 YIL.." ..corelde 2 ay kendini zorla adobecilerin hepsine kafa tutacak işler yaparsın.., (e adobenin de biyere kaçtığı yok) corel düşmanlıkları ne sebepten kaynaklanıyor bilmiyorum.. sanırım yıllarca milletin kaprislerini çeke çeke zar zor öğrendikleri ADOBE programlarıyla yaptıkları hemen herşeyi. Birkaç aylık bir Corel'ci rahatça yapabilmektedir ve bu durum haliyle sinirlerine dokunur gariplerin.. Hiçbir coreldraw kullanıcısının bir başkasının kullandığı programa laf attığını göremezsin, sadece adobe kullananlar laf atar sataşır.. (hele hele mc ortamında çalışanlar daha bir ateşlidir) Ben yıllardır hemen hemen hepsini kullanan bir grafiker ve web tasarımcısıyım, hemen hemen her zaman, son derece maliyetli ve ciddi işler hazırlarım, bir çok grafiker dostum var, bu yazdıklarım uzun süren deneyim ve gözlemlerimin sonucudur.. Bir çok arkadaşım Coreldraw'ı küçümseyen, kendi kullandığı (özellikle adobe) programlarını yere göğe sığdıramayan çeşitli anlatımları oldu, bazıları meydan okur gibi "şunu yapabilirmisin, böyle yapabilirmisin.." gibi sataşmalarda da bulundular.. Gerçek şudur: "Evet son derece güzel işler çıkarabilen, çok kaliteli tasarımlar yapabileceğiniz adobe programlarının maalesef kötü birkaç özelliği vardır" "ÖĞRENİLMESİ, USTALAŞILMASI UZUN ZAMAN ALIR.." oysa CorelDraw birkaç ayda öğrenilebilecek yapıya sahiptir.. Coreldraw da tek bir adobe programında yapamıyacağın özellikler vardır.. mesela, eğer bilgisayarına bağlı yazıcın varsa NUMARATÖRLÜ bir şekilde evrak çıktısı alabilirsin.. bencil değildir, "psd" veya "ai" çıktılar verir.. birçok uzantıyla çıktı verebildiği ve çok rahat öğrenildiği için dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşmaktadır, avrupada da son derece fazla kullanıcıya sahiptir.. hem vector, hem bitmap çalışmalar yapabilir, hatta swf veya gif uzantılı "basit" animasyonlar, menüler bile hazırlayabilirsin, birçok alet edevat (laser kesim, plotter v.s..) Coreldraw kullanmayı gerektirir.. anlatmakla bitiremeyeceğim özelliklere sahip bu program, bu sebeplerle çok kıskanılmakta ve bol bol taşlanmaktadır.. Ben tüm grafiker arkadaşlara ve kullandıkları programlara SAYGILARIMI SUNAR..:) herkeze mutlu akşamlar dilerim

Son düzenleme:

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
adobe kullananların hepsinde bu alışkanlık var sanırım.. ne demiş arkadaş yukarda..: "2 yıl sonra bana çok teşekkür edersin.." "..2 YIL.." ..corelde 2 ay kendini zorla adobecilerin hepsine kafa tutacak işler yaparsın.., (e adobenin de biyere kaçtığı yok) corel düşmanlıkları ne sebepten kaynaklanıyor bilmiyorum.. sanırım yıllarca milletin kaprislerini çeke çeke zar zor öğrendikleri ADOBE programlarıyla yaptıkları hemen herşeyi. Birkaç aylık bir Corel'ci rahatça yapabilmektedir ve bu durum haliyle sinirlerine dokunur gariplerin.. Hiçbir coreldraw kullanıcısının bir başkasının kullandığı programa laf attığını göremezsin, sadece adobe kullananlar laf atar sataşır.. (hele hele mc ortamında çalışanlar daha bir ateşlidir) Ben yıllardır hemen hemen hepsini kullanan bir grafiker ve web tasarımcısıyım, hemen hemen her zaman, son derece maliyetli ve ciddi işler hazırlarım, bir çok grafiker dostum var, bu yazdıklarım uzun süren deneyim ve gözlemlerimin sonucudur.. Bir çok arkadaşım Coreldraw'ı küçümseyen, kendi kullandığı (özellikle adobe) programlarını yere göğe sığdıramayan çeşitli anlatımları oldu, bazıları meydan okur gibi "şunu yapabilirmisin, böyle yapabilirmisin.." gibi sataşmalarda da bulundular.. Gerçek şudur: "Evet son derece güzel işler çıkarabilen, çok kaliteli tasarımlar yapabileceğiniz adobe programlarının maalesef kötü birkaç özelliği vardır" "ÖĞRENİLMESİ, USTALAŞILMASI UZUN ZAMAN ALIR.." oysa CorelDraw birkaç ayda öğrenilebilecek yapıya sahiptir.. Coreldraw da tek bir adobe programında yapamıyacağın özellikler vardır.. mesela, eğer bilgisayarına bağlı yazıcın varsa NUMARATÖRLÜ bir şekilde evrak çıktısı alabilirsin.. bencil değildir, "psd" veya "ai" çıktılar verir.. birçok uzantıyla çıktı verebildiği ve çok rahat öğrenildiği için dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşmaktadır, avrupada da son derece fazla kullanıcıya sahiptir.. hem vector, hem bitmap çalışmalar yapabilir, hatta swf veya gif uzantılı "basit" animasyonlar, menüler bile hazırlayabilirsin, anlatmakla bitiremeyeceğim özelliklere sahip bu program, bu sebeplerle çok kıskanılmakta ve bol bol taşlanmaktadır.. Ben tüm grafiker arkadaşlara ve kullandıkları programlara SAYGILARIMI SUNAR..:) herkeze mutlu akşamlar dilerim

Aslında adobeciler değil de mac kullananlar, fark şurada adobe hem pc hem mac kullanıcılarını düşünüyor ama corel için aynı düşünceyi söyleyemeyeceğim.

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mc te çalışan corel yamaları varmış.. ilgilenip bilgi almadım, sadece duydum.. çünkü mac beni hiç ilgilendirmedi şu zamana kadar ve hiç bir kaybımda yok şikayetim de yok.. şunu yapamaz, bunu yapabilirmi türevi bir meydan okuma olursa (bir çok meslektaşımın yaptığı gibi) ..burdayım beklerim..

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
mc te çalışan corel yamaları varmış.. ilgilenip bilgi almadım, sadece duydum.. çünkü mac beni hiç ilgilendirmedi şu zamana kadar ve hiç bir kaybımda yok şikayetim de yok.. şunu yapamaz, bunu yapabilirmi türevi bir meydan okuma olursa (bir çok meslektaşımın yaptığı gibi) ..burdayım beklerim..

Var tabi ama eski sürüm, m.ö.

Savaş boyalarını sürmüşsünüz ama artık geç oldu herkes yorgun savaşacak gücü kalmadı kimsenin.

Meydan sizin buyrun. :)

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
adobe böyledir işte.. yorar.. ve m.ö. derken corel 11 den bahsediyosan eğer, adobe freehandi satın alıp büyük bir hataya imza attığını anlayıp freehandı tedavülden kaldırdıktan 2 yıl sonra çıkan corel versiyonudur.. (seninle bu ilk karşılaşmamız değil dimi martin.. senle hiç yıldızımız barışmıycak anlaşılan..) neyse sanada bol şans ve bol kazançlar diliyorum.. (Corelciler böyledir işte herkeze sonsuz sevgi ve şefkat beslerler..:)

Son düzenleme:

Hasan ÇELİK

🏆Pro Tasarımcı🏆
adobe kullananların hepsinde bu alışkanlık var sanırım.. ne demiş arkadaş yukarda..: "2 yıl sonra bana çok teşekkür edersin.." "..2 YIL.." ..corelde 2 ay kendini zorla adobecilerin hepsine kafa tutacak işler yaparsın.., (e adobenin de biyere kaçtığı yok) corel düşmanlıkları ne sebepten kaynaklanıyor bilmiyorum.. sanırım yıllarca milletin kaprislerini çeke çeke zar zor öğrendikleri ADOBE programlarıyla yaptıkları hemen herşeyi. Birkaç aylık bir Corel'ci rahatça yapabilmektedir ve bu durum haliyle sinirlerine dokunur gariplerin.. Hiçbir coreldraw kullanıcısının bir başkasının kullandığı programa laf attığını göremezsin, sadece adobe kullananlar laf atar sataşır.. (hele hele mc ortamında çalışanlar daha bir ateşlidir) Ben yıllardır hemen hemen hepsini kullanan bir grafiker ve web tasarımcısıyım, hemen hemen her zaman, son derece maliyetli ve ciddi işler hazırlarım, bir çok grafiker dostum var, bu yazdıklarım uzun süren deneyim ve gözlemlerimin sonucudur.. Bir çok arkadaşım Coreldraw'ı küçümseyen, kendi kullandığı (özellikle adobe) programlarını yere göğe sığdıramayan çeşitli anlatımları oldu, bazıları meydan okur gibi "şunu yapabilirmisin, böyle yapabilirmisin.." gibi sataşmalarda da bulundular.. Gerçek şudur: "Evet son derece güzel işler çıkarabilen, çok kaliteli tasarımlar yapabileceğiniz adobe programlarının maalesef kötü birkaç özelliği vardır" "ÖĞRENİLMESİ, USTALAŞILMASI UZUN ZAMAN ALIR.." oysa CorelDraw birkaç ayda öğrenilebilecek yapıya sahiptir.. Coreldraw da tek bir adobe programında yapamıyacağın özellikler vardır.. mesela, eğer bilgisayarına bağlı yazıcın varsa NUMARATÖRLÜ bir şekilde evrak çıktısı alabilirsin.. bencil değildir, "psd" veya "ai" çıktılar verir.. birçok uzantıyla çıktı verebildiği ve çok rahat öğrenildiği için dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşmaktadır, avrupada da son derece fazla kullanıcıya sahiptir.. hem vector, hem bitmap çalışmalar yapabilir, hatta swf veya gif uzantılı "basit" animasyonlar, menüler bile hazırlayabilirsin, birçok alet edevat (laser kesim, plotter v.s..) Coreldraw kullanmayı gerektirir.. anlatmakla bitiremeyeceğim özelliklere sahip bu program, bu sebeplerle çok kıskanılmakta ve bol bol taşlanmaktadır.. Ben tüm grafiker arkadaşlara ve kullandıkları programlara SAYGILARIMI SUNAR..:) herkeze mutlu akşamlar dilerim

Corel DRAW'ı taşladığımızda para almıyoruz hatırlatırım propaganda yapmıyorum dillendiririm :) Ama şu var corel o kadar iyi bir program ki sözüm yok ekmeğini çok yedim, biraz kastırdığınız zaman uçuyor orjinal kullandım yine aynı sorunla karşılaştım, dedim bu RAM'ler beni yedi bitirdi, makineye level atlattım evrim geçirdi süper oldu baktım corele güzel giderken pat error ! Eh şimdi ben ne diyeyim nerelere gideyim. Save leme sorunu vardır bende unuturum, backup alıyor corel diyeceksin aslında mükemmel bir olay ama aralıklarla alıyor.. Lafın özü corel yabana atılacak bir program değil ama ilistratör gibi bir rakibi varken corele altın kaplatsakta bir adım önde olacaktır ilistratör. Saygılar :angel:

ugurergun

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hocam; "niyeti namaz olanın, kulağı ezanda olur.." sizin sanırım ilistratörü övesiniz gelmiş sayıklamaktasınız.. eğer Corel kasılıp da kapanıyorsa, şöyle yapmalısınız : Ctrl+J (Options)/, Memory/, Available Ram/ karşısındaki değeri "%98" yapın bakalım.. Bir daha kapanıyormu bi bakın bakalım.. Önce programı bi tamam layıkıyla öğrenin, ondan sonra yorum yapın.. Bu işlemi yapıp programı kapatma süreniz, ilistratörün kaprisler içinde açılış süresinden daha kısadır..:) ..ve Corel'in auto backup özelliğini istediğiniz zaman aralıklarıyla ayarlama da var oralarda.. bi iyice bi bakın bakalım.. vesselam

Son düzenleme: