Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

color settings ayarlarıyla ilgili yardım

ssentiuss

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,

acil yardıma ihityacım var. sorun şu ki; illustrator'a bazı fotografları yerleştirmek istediğimde, embedded profile mismatch uyarısı alıyorum. çözüm, color settings bölümünde ama ordaki ayarların tam olarak ne için kullanıldığını bilmiyorm. ayarlar hakkında bilgisi olan ya da uyarının çözümünü bilen yardım edebilir mi?

Son düzenleme:

Benzer konular

ssentiuss

🌱Yeni Üye🌱
7fkvH.png

ssentiuss

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar yardım edebilecek biri yok mu? bu arada edit, color settings'ten ayarları değiştirince, uyarı da değişiyor ancak baskıya giderken tam olarak hangisini seçmem gerektiği konusunda bir fikrim yok. yardım lütfen...

Saltuk Bugra

🌱Yeni Üye🌱
fotoğraf CMYK formatında olmadığında bu uyarıyı verir. Photoshopta fotoğrafın modunu CMYK yapar kaydederseniz bu sorunu almazsınız

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆

Aldığınız uyarının anlamı şu. Gelen görselde kullanılan renk profili (U.S Web Coated) görselin içine gömülmüş ama sizin kullandığınız renk profili (Coated FOGRA) gömülenden farklı bu yüzden uyarı olarak profillerin eşleşmediğini söylüyor. Eğerki renk yönetim sistemi kullanmıyorsanız (ki ülkemizde bu sistemi uygulayan yer sayısı bir elin parmaklarını geçmez) yapmanız gereken uyarıyı es geçmek ve çalışmanız bittikten sonra pdf presetlerinden press quality seçeneğini kullanmak ve bu presette "Output" sekmesindeki Colour conversion popup menüsünü "No colour conversion" olarak ayarlayıp baskıya göndermektir.

ssentiuss

🌱Yeni Üye🌱
uyarıları dikkate almadan çalıştım. birkaç güne baskıya vereceğim. sorun olup olmayacağını yazarım

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
inşallah geç kalmadım muhtemelen sorun olacak arkadaş çok doğru bir tavsiyede bulunmuş .. resimleri photoshop ile CMYK yapman lazım döküman CMYK SWOP
SWOP açılımı ( Standart Web and Ofset Printing) tüm döküman ve resimlerinizi bu formatta baskıya gönderiniz.. kolay gelsin..

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sen yurt dışından mışsın .. tahminim preflight .. yapılacak ve profil CMYK SWOP'a alınacak.. öyle umuyorum ..