Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

convert sorunu...

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
freehand de bir afiş tasarımı yaptım...son olarak iş bittiğinde yazıları convertledim...fakat türkçe karakterler mesela ş harfi convertten sonra bozuldu...ne yaptıysam çözemedim...sizce nedeni nedir?????

musthan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben mac kullanıyorum; bazen banada böle oluyor. Karakter paletinde "Türkçe - Qwerty PC" yi seçersen olur tabi "F" kullanıyorsan "F-PC" seçmen gerekir. Pc için de görev çubuğunddaki dil sekemesinde "Türkçe - Qwerty" seçersen olur diye düşünüyorum. Tabi Sorun bundan başka birşeyden de kaynaklanıyor olabilir ama aklıma ilk gelenleri söyledim. Umarım sorunun çözülür.

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ne yazıkki düzelmedi..mac kullanıyorum freehand mx...q klavye ...

ne yapsak acaba yaw?????

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
fontunuzu değiştirmelisiniz... türkçe karakteri desteklemiyor seçtiğiniz font...

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama tüm türkçe karakterleri yazabiliyorum...convertlerken bozuyor....desteklemese hiç yazmaması gerekmezmi????

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
genelde evet ama bazen bu sorunu yapabiliyor... benimde başıma geldi... fontu değiştirmek zorunda kaldım...

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işte bu kötü oldu :(

adamlarım tüm afişlerinde hep bu fontu kullandık....en iyisi sanırım türkçe karakterleri kullanmayıp sonradan noktaları eklemek :S şansa bak o kadar font içinde bula bula bunu bulmuşuz :S

Son düzenleme:

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Konunun PC yönü benim ilgi alanımın dışında olduğu için es geçiyorum.
Mac yönü için öncelikle şu söylenebilir.

- Bilgisayarınızın FreeHand programında sağlıklı çalışması için Turkish TU Support klavye betiğinin sisteminizde yüklü olması ve klavye betiğinizi de Turkish-Carbon'a getirmeniz gerekiyor.
- Kullandığınız fontun sorunlu olduğu yazdığınız yazıda anlaşılmayabilir. Önemli olan fonta convert to Path işlemi uygulandıktan font çizime dönüştükten sonra sorun çıkartmıyorsa o font sağlıklı demektir. Ekran görüntüsüne bakıp fontumda sorun yok sözü bence yanlış.
- Yine Mac kullanıcıları için fontlarınızı sağlıklı kullanabilmeniz için " Opentype " formatında fontlarla çalışmanız gerekir. Opentype font format türü hem FreeHand gibi Carbon temelli yazılımlarda hem de Abode CS3 serisi gibi Universal yazılımlarda fontunuzun sağlıklı çalışmasını sağlar.

Bilginize,

Saygılar...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
eğer işi bu şekilde ok ledilerse sorun olabilir. ben mac ci değilim ama sanırım bir önceki mesaj yardımcı olur. yine de gerekirse çizin tek harf nasıl olsa... :p

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iş baskıya verildi....umarım bi sorun çıkmaz...bakalım ne olacak????

Son düzenleme:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
İşi baskıya verdikten sonra bakalım ne olacak diyorsan.
"Saldım çayıra mevlam kayıra" mantığın hiç doğru değil. Emin değilsen son birkez daha kontrolünü yap derim.
Çöpe atılacak herşey milli servet.

Saygılarımla

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Font ekranda düzgün görünüyor da convert edince Türkçe karakterler kayboluyor veya farklı simgelerle yer değiştiriyorsa; kullandığınız font Type1 fontudur. Yani, ekran görüntüsü ve Yazıcı dosyaları farklı iki dosyadan oluşan fonttur. Bu sorunları gidermek için Opentype font kullanmak en doğrusu.