Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
oyunun anlamı ve amacının bilinmesi, uygulamaktan çok daha önemlidir. Capoeira’yı özel yapan şey budur. Capoeira ile ilgilenen bir kişi, öncelikle bu kültürün gerçek felsefesini ve kurallarını öğrenebilmek için kesinlikle bir hocadan eğitim almalıdır. Capoeira, amacı, felsefesi, geleneksel kuralları, orkestrası, çalgı aleti, ritim ve şarkıları, oyunu ile bir bütündür. Capoeira’da kurallar gelenekseldir ve çok önemlidir.
Kültürel Karmaşa: Afro-Brezilya

Capoeiro’nun doğmasına kadarki süreçte yaşananlar, hem Afrikalıları hem de Amerikalıları olumsuz etkilemiş. Afrika, Avrupa ve yerli kültürleri, kendine özgün, çelişkili ve karmaşık bir tarihe sahip Brezilya’da birbirlerini oldukça etkilemişler. Diğer yandan, ülkenin çeşitli bölge ve sosyal seviyelerinden her biri kendi kültür özelliklerini bir dereceye kadar korumuş. 1888 yılında köleliğin kaldırılmasına kadar, yaklaşık dört milyon Afrikalı Brezilya’ya getirtilmiş. Bu insanlar Avrupa kültür öğeleri karşısında sindirilmeye zorlanırken, aynı zamanda onların olağanüstü etno-kültürel direnişleri de Brezilya kültürünü büyük ölçüde etkilemiş. Köleliğin rastlandığı tüm Amerika bölgeleri içinde sadece Brezilya’da Afro-Amerikan bir halk oluşmuş.
Brezilya’daki Afrika inançlarına göre, evrendeki tüm şeyleri hareket ettiren sihirli bir güç, Ache (Aşe), bulunuyor. Doğanın her noktasında var olan bu güç özel ayinlerle aktarılabiliyor. Capoeiranın din ile doğrudan bir bağlantısı bulunmamasına rağmen, capoeiristlerin bu ya da başka bir şekilde Afro-Brezilya ayinleriyle bir ilişkileri bulunuyor. Capoeira da dolayısı ile Ache köklerle olan bir bağlantı ve her bir capoeirist tarafından geliştirilmesi gereken özel enerji anlamını taşıyor.

Copoeira’nın Geldiği Nokta

1937 yılında önemli Capoeira ustalarından birisi olan Mestre Bimba, bu sporu bir sanat olarak sunması için başkent Rio de Janeiro’ya çağırıldı. Bu sporu çok başarılı bir şekilde icra eden ve tanıtan Bimba, evine dönünce yasal bir Capoeira okulu açtı. Böylece Capoeira, gün geçtikçe gelişti ve çok geniş kitlelere ulaşan bir spor haline geldi. Brezilya’da da Capoeira artık okullarda, kulüplerde, hatta orduda yer almaya başlamış oldu.
Brezilya’da yaşayan Afrika asıllı kölelerin, kendilerini savunmak için geliştirdikleri saldırı kökenli bu spor, bugün Brezilya başta olmak üzere, dünyanın 48 ülkesinde resmi olarak yapılıyor. Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı Capoeira’yı diğer savunma sanatlarından ayırır. Birçok insana göre Capoeira bir savaş sanatı, savunma sanatı ya da sadece bir danstı. Brezilya’daki Capoeira’nın kökenlerini yaratan köleler için ise, Capoeira “özgürlüğe giden yol” olarak kabul gördü.

bu kalmış :)

birbilen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
* Su gibi Olmalıyız. Her şeyden aşağıda ama kayadan bile kuvvetli. (Siyu Kabilesi)

güneş gün

🌟Usta Tasarımcı🌟
ee bize ait bi gurup yok ben tokatlıyım da:lol:
napayımm başak bi bölüme yazmıştım valla en son ne kaldığını bende bilmiyordum ama bu çıktı

Yeliz GÖKÇEN

♾️Grafik Gurusu♾️
****** ****@****.*** ekle istersen artık. hem yardım edioz hemde gelmiş laf yapıon bak kaparım msni aaaaa :K

birbilen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ehe hiç bişi kalmamış zavallı ben:D

birbilen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
20011110 Renkliler için Leke Çıkarıcı 1000 ML

birbilen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
****l yüzeyler üzerinde (çaydanlık vb...), evye, lavabo, banyo ve tuvaletlerde, sudaki kirecin oluşturduğu , kireç, kir ve yaş lekelerinin giderilmesinde kullanılır. Ürün, temizlenecek yüzey üzerinde, yüzeyi tahrip edecek kadar uzun süre bekletilmemeli, başka temizlik maddeleriyle karıştırılmamalı, buharı solunmamalıdır. Demir ve bakır gibi yumuşak ****l yüzeyler için kullanımı sakıncalıdır.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Umband_Elfin Color:Umband_Elfin Color 06.05.2008 11250g 350g 150g150g 200g 100g38/M 50/M 128/XXSkonditioniertca. 140 m/50 gµοχαιρmóer · 10 % Mohairακρυλικοacrilica · polyakrylacrylic · acrylique90 %Polyacryllot number is usedcan only be given when the sameA guarantee for colour matchinggewährleistet.ist FarbübereinbstimmungNur bei gleicher Partie-Nr.Keinen Weichspüler verwendenare representedbe answered when all labelsQuestions or compplaints can onlymöglich.bei Vorlage aller Etiketten ist eine Bearbeitung nur Bei eventuellen Rückfragen 6-710 x 10 cm13 M20 RMade in Turkeye50 g Partie/Lot:Farbe/Col:Art.Nr. 28 0054www.schoeller-und-stahl.deD-73079 SüssenSchoeller Süssen GmbHnniiffllEEColornniiffllEE

buda neyse artık..